Cum sa creezi un blog: Ghid pas cu pas pentru incepatori

Chiar si cu ani inainte ca termenul „blog” sa se raspandeasca prin Internet, oamenii scriau povesti personale in diferite formate online. In anii ’90, indivizii scriau jurnale online si jurnale unde erau capabili sa-si exprime sentimentele si sa impartaseasca informatii. De atunci, aceste jurnale au evoluat in intreaga industrie a blogurilor, iar blogurile au devenit rapid o tendinta pe care toata lumea a vrut sa o urmeze.

Este timpul sa invatati cum sa incepeti propriul blog

Astazi, blogurile au devenit mai mult decat un simplu mod de a te exprima. Au devenit un mod de viata. Unii oameni vor scrie ocazional povesti personale, in timp ce intreprinderile mari vor investi mii de dolari in blogurile lor. Blogging-ul s-a transformat intr-o cariera si o slujba de vis pentru multi indivizi care pot lucra acum din orice locatie din lume.

Notiuni introductive despre WordPress

Acum, indiferent daca ti-ai imaginat blogul ca pe un hobby sau ca pe un potential aparat de castigat bani, mai intai trebuie sa-l faci. Vom sari peste discursurile motivationale si vom presupune ca v-ati gandit deja la crearea unui blog WordPress. Ei bine, puteti construi chiar si un blog din confortul canapelei dvs. daca aveti un laptop.

Vrem sa intelegeti ca exista diverse platforme de blog pe care le puteti alege pentru a va configura blogul. Dar in acest articol, ne vom concentra pe cel mai popular site de blog – WordPress.

Inainte de a intra in detalii despre cum sa configurati un blog, este important sa intelegeti diferentele dintre WordPress.org si WordPress.com.

Pentru inceput, WordPress.org este un CMS open-source si, astfel, este disponibil pentru oricine sa il descarce si sa il foloseasca gratuit. Multi dezvoltatori, designeri si programatori care au iubit platforma s- au implicat si au construit o comunitate mare in jurul ei .

WordPress.com este un proiect comercial (serviciu) care foloseste sistemul WordPress.org pentru a se alimenta.

Pasul 1: selectati o nisa perfecta pentru blogul dvs.

Pentru a incepe si a rula un blog de succes, trebuie sa selectati nisa potrivita pentru blogul dvs.

In primul rand, asigurati-va ca alegeti o nisa care va intereseaza cel mai mult – cea care va pasioneaza. In acest fel, va veti urmari pasiunea si va veti bucura de calatoria dvs. de blog.

In al doilea rand, trebuie sa alegeti o nisa care are suficient interes pentru public.

Dupa ce selectati o nisa, va sugerez, de asemenea, sa o validati. Mai jos este o formula in 3 pasi pentru a va confirma nisa de succes.

Un proces de validare a blogului in 3 pasi:

Verificati dimensiunea nisei.
Exploreaza concurentii.
Analizati potentialul de generare de bani.

Acest proces va va ajuta sa obtineti o idee clara despre dimensiunea, concurenta si potentialul de generare de bani pentru nisa propusa. Daca nu sunteti sigur cum sa selectati si sa validati nisa unui blog, cititi ghidul nostru detaliat.

Pasul 2: alegeti o platforma de blogging

In acest stadiu, va trebui sa va uitati la cele mai bune platforme de blogging de acolo si sa determinati tipul de software de gestionare a blogurilor pe care il veti folosi. Va recomand sa va creati propriul blog folosind configurarea auto-gazduita pe care o prezint in acest ghid.

Cand vine vorba de site-uri populare de blog, aveti urmatoarele optiuni:

Solutii de blog gazduite (planuri gratuite sau freemium).
Solutii de blog auto-gazduite (software open-source gratuit).

Pasul 3: alegeti un nume de domeniu

Numele dvs. de domeniu va fi numele prin care veti fi cunoscut online, indiferent de nisa pe care o alegeti. Este adresa unica a blogului dvs. pe internet . Domeniul dvs. va fi al dvs., atata timp cat veti continua sa platiti taxa anuala (intre 10 si 15 USD pe an pentru un domeniu .com).

Utilizatorii care va cunosc domeniul (/ URL – localizator uniform al resurselor) il pot introduce pur si simplu in bara de adrese a browserului lor. Altii va vor putea descoperi prin intermediul motoarelor de cautare precum Google si Bing, deci cu siguranta trebuie sa gasiti un nume unic.

Numele dvs. de domeniu poate fi extrem de popular „dot com” sau poate fi specific pentru tara sau nisa. Regula generala este sa alegeti un domeniu „dot com”, dar unele dintre celelalte extensii pot functiona. De exemplu, „dot net” sau „dot blog”.

Daca nu puteti gasi numele de domeniu care va place, Bluehost va va permite sa alegeti un domeniu gratuit mai tarziu . Acest lucru va va oferi timp pentru a face unele cercetari si gandire.

Pasul 4: obtineti un cont de gazduire web

Dupa alegerea unui nume de domeniu, selectarea unui serviciu de gazduire de incredere va fi una dintre cele mai importante decizii pe care le luati.

In mare masura, functionalitatea si performanta site-ului dvs. vor depinde de gazduirea blogului dvs. Gazda se asigura ca site-ul dvs. este disponibil 24/7 pentru potentiali cititori si este locul in care continutul si fisierele dvs. sunt stocate online.

Majoritatea companiilor de gazduire va vor oferi, de asemenea, un domeniu gratuit pentru primul an cand le cumparati serviciile.

Recenzii ale furnizorilor de gazduire web

Gazda web gresita poate provoca multe probleme cu blogul dvs. Imaginati-va ca alegeti o companie de telefonie mobila care nu are receptie. Gazda dvs. web este o piesa majora a puzzle-ului pentru crearea unui blog de succes; prin urmare, trebuie sa alegeti un furnizor de incredere.

Pe baza cercetarilor noastre si a informatiilor disponibile pe site-ul oficial WordPress, Bluehost este o alegere de top in opinia multor experti in blogging.