De ce si cum sa tranzactionati active cripto pe eToro?

Sa incepem cu faptul ca exista doar 99 de cripto active si 18 criptomonede pe schimb. eToro este platforma din care puteti alege, de la mai faimosul Bitcoin pana la noile Tron si EOS. Exista, de asemenea, o multime de informatii de sprijin si instrumente de tranzactionare disponibile pentru a facilita acest proces.
Faptul ca aceste active sunt foarte volatile face posibil ca comerciantii care stiu sa tranzactioneze cu succes cu astfel de modificari de pret sa obtina profit. Deoarece eToro ofera atat pozitii de tranzactionare lungi, cat si scurte, este posibil sa profitati atat de miscarile de pret, cat si de pe cele in jos. eToro va permite, de asemenea, sa tranzactionati cu efect de levierastfel incat sa puteti plasa tranzactii pentru mai mult decat ati depus efectiv. Amintiti-va ca efectul de parghie trebuie utilizat cu mare grija, deoarece poate creste atat pierderile, cat si profiturile. Ca si in cazul altor active, eToro ofera comerciantilor sai capacitatea de a tranzactiona aceste active in bucati. Platforma va permite, de asemenea, sa incepeti sa tranzactionati criptomonede cu un capital de pornire relativ mic. Pentru a deschide o astfel de tranzactie, un comerciant are nevoie de 200 USD. O alta caracteristica importanta a pietei de criptomonede si a avantajului acesteia este faptul ca piata de tranzactionare a criptomonedelor este deschisa 24/7, ceea ce face tranzactionarea mai usoara pentru comerciantii cu programe de lucru diferite. In cele din urma,CFD .
Puteti cumpara criptomonede folosind soldul disponibil in dolari in contul dvs. eToro. Deoarece criptomonedele sunt similare cu monedele traditionale, cu exceptia faptului ca sunt complet digitale, comerciantii pot alege strategiisimilare cu cele pe care le folosesc atunci cand tranzactioneaza active conventionale, cum ar fi cumpararea si detinerea in cazul unei perspective pe termen lung sau profitul din volatilitatea zilnica pe termen scurt, tranzactionarea pe scaderi si cresteri ale preturilor. Multi comercianti interesati de criptomonede prefera sa le tranzactioneze in mod activ zilele trecute datorita volatilitatii si lichiditatii ridicate a acestora. Ei folosesc analiza tehnica si diversi indicatori tehnici disponibili pe platforma eToro, cum ar fi indicatorul de putere relativa (RSI), oscilatorii si indicatori de medie mobila, pentru a incerca sa identifice o tendinta sau sa identifice ineficientele pietei.
De multe ori, din cauza unei anumite tendinte de criptomoneda, pe masura ce piata se misca in directia tendintei, iar comerciantii folosesc nivelurile de suport si rezistenta pentru a ajuta la determinarea punctelor de intrare si de iesire odata ce tendinta a fost identificata. Comerciantii ar trebui sa fie atenti atunci cand folosesc strategii pe termen lung pentru criptomonede; unele active, cum ar fi bitcoin, care sunt considerate un etalon de referinta si exista de ceva timp, pot fi familiare pentru tranzactionare si detinute, alte criptomonede noi tind sa fie foarte volatile si riscante pentru astfel de strategii. Activele traditionale va permit sa investiti in indici precum ETF-uri, dar acest lucru nu este disponibil pentru criptomonede. Cu toate acestea, in schimb, comerciantii iau in considerare un cos de active criptografice multiple si creeaza un simbol pentru a urmari performanta lor generala; acest lucru a devenit cunoscut sub numele de investitii in indici tokenizati. In cele din urma, ar trebui sa dezvolti o strategie care se potriveste cel mai bine cunostintelor si abilitatilor tale, precum si obiectivelor tale financiare si sa o incerci pe un cont de practica inainte de a-ti risca capitalul.
Riscuri
Dupa cum probabil ati ghicit, activele cripto sunt extrem de volatile si pot suferi schimbari foarte mari de pret in fiecare zi; sentimentul pietei poate stabili cu usurinta o anumita tendinta de pret. Acest lucru deschide multe oportunitati pentru comercianti de a profita de astfel de miscari de pret, dar ii expune si la riscuri suplimentare in cazul in care asteptarile lor se dovedesc a fi gresite. Vezi cat de mult s-a schimbat pretul criptomonedei de mai jos in doar un an!
De asemenea, ceea ce face ca activele criptografice sa fie relativ mai riscante este ca nu sunt reglementate si nu exista o autoritate centrala care sa le controleze; Totusi, acest lucru se aplica pozitiilor lungi cand investitorul devine proprietarul activului. Pozitiile scurte sunt tranzactionate folosind CFD-uri pe eToro si, prin urmare, sunt reglementate de CySec si FCA pe eToro. Faptul ca criptomonedele sunt atat de lichide, dar si intangibile inseamna ca capacitatea lor de asigurare si capacitatea de a se converti in alte active este putin limitata, ceea ce poate fi o problema pentru investitorii care cauta mai multa securitate.
Portofoliu eToro
Desigur, criptomonedele nu sunt active fizice, asa ca nu pot fi stocate intr-un portofel fizic real. In schimb, a fost creat un portofel digital cu criptomonede (o bucata de software sau hardware) care va permite sa stocati, sa schimbati si sa transferati criptomonede. Criptomonedele sunt legate de un registru care inregistreaza toate tranzactiile si va permite sa accesati criptomonede. Fiecare portofel are propriul sau numar de cont, o combinatie de litere si numere asemanatoare unui IBAN la orice banca care poate fi folosit pentru a transfera criptomonede. Dar nu va faceti griji, este complet sigur: fiecare portofel are o cheie publica si privata. Cheia publica poate fi partajata cu altii daca trebuie sa va trimita cripto, in timp ce cheia privata este pastrata de dvs. si utilizata pentru a accesa fondurile portofelului.
eToro ofera propriul portofel de criptomonede care accepta peste 120 de criptomonede, cu o cheie de securitate pentru acces securizat si diverse optiuni de securitate, cum ar fi DDoSsistem de protectie, capabilitati de criptare si multi-semnatura. Puteti transfera doar pozitii lungi de criptomonede fara marja in portofel, iar eToro in sine nu percepe nicio taxa pentru primirea sau trimiterea de criptomonede. Cu toate acestea, exista o taxa blockchain pentru transfer, care depinde de momentul tranzactiei si este independenta de eToro. Comisionul pentru conversia criptomonedelor este de 0,1% si este determinat in conformitate cu ratele pietei. Exista, de asemenea, anumite limite privind numarul de tranzactii pe zi si pe tranzactie; de exemplu, doar 50.000 USD de Bitcoin per tranzactie sau 200.000 USD pe zi este permis sa fie transferat si exista anumite restrictii de conversie. Asigurati-va ca verificati cu atentie taxele aplicabile inainte de a finaliza tranzactia.
CryptoPortfolio
Ca parte a programului sau de investitii sociale, eToro ofera un CryptoPortfolio la cheie, gestionat de profesionisti ai platformei. Aceasta este o combinatie diversificata de instrumente digitale care va permite sa va echilibrati prezenta pe pietele cripto. Investitiile in active din acest portofoliu sunt alocate in conformitate cu capitalizarea bursiera a fiecaruia dintre active si, in functie de orice modificari de pe piata (de exemplu, emisiuni noi sau delistare), alocarea lor este echilibrata de comitetul de conducere.
Daca aceasta optiune de investitie ti se pare imposibila, este posibil sa reproduci tranzactiile unui alt investitor pe o platforma care se concentreaza pe aceste active folosind functia CopyTrader . Puteti oricand sa filtrati cripto activele in cadrul criteriilor de selectie a investitorilor pentru a-l alege pe cel care se potriveste cel mai bine obiectivelor dvs., asa cum se arata in imaginea de mai jos. Cu toate acestea, in multe cazuri, comerciantii nu se concentreaza exclusiv pe criptomonede, ci includ si alte active traditionale pentru a-si diversifica riscurile deoarece, asa cum s-a spus de multe ori, criptomonedele sunt foarte volatile.
Dupa cum probabil ati ghicit, tranzactionarea cu criptomonede nu este pentru toata lumea si implica mult risc, deoarece aceste active sunt foarte volatile. Intelegerea modului in care functioneaza tendintele preturilor pe aceasta piata si a riscurilor asociate cu acestea este esentiala inainte de a investi capitalul. Amintiti-va ca tranzactionarea implica intotdeauna riscul de a pierde capital, noroc si distrati-va tranzactionand pe eToro !