Cum sa pornesti un magazin online (pas cu pas)

Doriti sa va creati propriul magazin online? Stim ca construirea unui magazin online poate fi un gand terifiant, mai ales atunci cand nu esti un tehnician. Ei bine, nu esti singur. Dupa ce am ajutat sute de utilizatori sa isi deschida magazinul online, am decis sa cream cel mai cuprinzator ghid despre cum sa va construiti magazinul online cu WordPress (pas cu pas)

De ce aveti nevoie pentru a porni un magazin online?

Nu a fost niciodata un moment mai bun pentru a incepe o afacere online decat astazi. Oricine are un computer poate incepe in cateva minute si fara a dobandi abilitati speciale. Cele trei lucruri de care aveti nevoie pentru a incepe un magazin online sunt:

  • O idee de nume de domeniu (acesta va fi numele magazinului dvs. online, adica wpbeginner.com)
  • Un cont de gazduire web (aici se afla site-ul dvs. pe internet)
  • Atentia dvs. nedivizata timp de 30 de minute.

Da, este chiar atat de simplu.

Puteti sa va configurati propriul magazin online cu WordPress in mai putin de 30 de minute si va vom parcurge fiecare etapa a procesului.

Pasul 1: Configurarea platformei magazinului online

Cea mai mare greseala pe care o fac majoritatea utilizatorilor este sa nu aleaga platforma potrivita pentru magazinul lor online.

Din fericire, sunteti aici, deci nu veti face aceasta greseala.

Exista doua platforme populare de eCommerce pe care le recomandam: Shopify sau WordPress + WooCommerce.

Shopify este o solutie eCommerce complet gazduita, care incepe de la 29 USD / luna. Este o solutie fara probleme in care te autentifici si incepi sa vinzi. Dezavantajul pentru Shopify este ca devine destul de scump, iar optiunile dvs. de plata sunt limitate, cu exceptia cazului in care platiti taxe suplimentare.

Acesta este motivul pentru care majoritatea utilizatorilor aleg WordPress + WooCommerce datorita flexibilitatii pe care o ofera. Necesita o anumita configurare, dar merita sa o faci pe termen lung. WooCommerce este cea mai mare platforma de comert electronic din lume (vezi: comparatia Shopify vs WooCommerce ).

In acest tutorial, va vom prezenta cum sa configurati un magazin online in WordPress folosind WooCommerce.

Pentru a va configura magazinul, trebuie sa aveti un nume de domeniu, gazduire web si un certificat SSL .

Un nume de domeniu este adresa site-ului dvs. web pe internet. Este ceea ce utilizatorii vor introduce in browserele lor pentru a ajunge pe site-ul dvs. (de exemplu: google.com sau wpbeginner.com).

Gazduirea web este locul in care site-ul dvs. web traieste pe internet. Este casa site-ului dvs. pe internet. Fiecare site de pe internet are nevoie de gazduire web.

SSL Certificatul adauga un strat special de securitate pe site-ul dvs. web, astfel incat sa puteti accepta informatii sensibile, cum ar fi numerele cardului de credit si alte informatii personale. Acest lucru este necesar pentru a accepta plati cu cardul de credit pe site-ul dvs. web.

Bluehost este una dintre cele mai vechi companii de gazduire web, a inceput in 1996 (asta este inainte de Google). Ele sunt, de asemenea, cel mai mare nume de marca atunci cand vine vorba de gazduirea WordPress, deoarece gazduiesc milioane de site-uri web, inclusiv a noastra.

Pasul 2. Configurarea WordPress

Bluehost a instalat automat WordPress si WooCommerce pe site-ul dvs. web. Cand va conectati prima data la WordPress, veti vedea un mesaj de bun venit. Veti fi intrebat ce fel de site web doriti sa configurati.

Pasul 3. Configurarea magazinului dvs. WooCommerce

Inainte de a incepe sa vindeti, trebuie sa configurati cateva lucruri precum moneda, platile si informatiile de expediere. Veti vedea o notificare „Bun venit la WooCommerce” pe paginile de administrare WordPress. Continuati si faceti clic pe butonul „Executare asistent de configurare” din notificare.

Pasul 4. Adaugarea de produse la magazinul dvs. online

Sa incepem cu adaugarea primului produs in magazinul dvs. online. Trebuie sa vizitati Produse »Adaugati o noua pagina pentru a adauga un produs nou. Mai intai, furnizati un titlu pentru produsul dvs. si apoi o descriere detaliata.

In coloana din dreapta, veti vedea caseta „Categorii de produse”. Faceti clic pe „+ Adaugati o noua categorie de produse” pentru a crea o categorie pentru acest produs. Acest lucru va permite clientilor dvs. sa sortati si sa navigati cu usurinta pe produse.

Pasul 5. Selectati si personalizati tema WordPress

Temele controleaza aspectul site-urilor dvs. WordPress catre utilizatori atunci cand il viziteaza. Pentru un magazin WooCommerce, acestea controleaza si modul in care sunt afisate produsele dvs.

Exista mii de teme WordPress platite si gratuite disponibile.

Contul dvs. de gazduire Bluehost instaleaza automat tema Storefront pentru site-ul dvs. web. Va trebui sa il personalizati pentru a va satisface nevoile. Peste cap de la Aspect »Personalizare pagina. Aceasta va lansa personalizatorul temei, unde puteti modifica diferite setari ale temei.

Pasul 6. Extindeti-va magazinul online cu pluginuri

Acum ca aveti magazinul dvs. gata, probabil ca doriti sa incepeti sa adaugati alte elemente obisnuite pe site-ul dvs. web, cum ar fi un formular de contact, despre pagina si multe altele.

Pentru a personaliza in continuare WordPress si a adauga functii precum formulare de contact, galerii, glisante etc., trebuie sa utilizati pluginuri WordPress.

Pluginurile WordPress sunt aplicatii care va permit sa adaugati noi functii pe site-ul dvs. web.