Cum sa-ti alegi o caserola termos ideala

Caserolele termos sunt alegerea ideala oriunde si oricand. Prin intermediul lor te poti bucura mai mult timp pe preparatele tale favorite care-si mentin savoarea si caracteristicile pentru o perioada mult mai indelungata spre deosebire de celelalte forme clasice de depozitare.

De altfel, aceste caserole pot fi cu usurinta transportate dintr-un loc in altul si pot fi utilizate in asociere cu diferite preparate. Practic, utilizarea acestor caserole termos nu lasa loc de compromisuri, iar daca le vrei pe cele mai bune, iti venim in ajutor cu un mini ghid care sa te ajute sa te orientezi cu mai multa usurinta.

Cum sa-ti alegi caserola termos ideala

1. Capacitatea

Un prim aspect de care sa tineti cont este capacitatea caserolei. Aceasta capacitate o puteti stabili orientativ, in functie de portiile pe care le produceti sau care le consumati zilnic, ori de portiile de care aveti nevoie in anumite destinatii. Exista modele vaste de caserole, atat caserole cu o capacitate de un litru sau chiar mai putin, dar si caserole cu o capacitate de pana la 6 litri. Bineinteles, cu cat caserola este mai mica, cu atat ea va fi mai usor de depozitat. Insa, daca aveti un volum mai ridicat de alimente, ar putea fi necesar sa utilizati mult mai multe caserole cu volum mic. Este bine totusi sa aveti in locuinta caserole cu volum divers, pentru diferite ocazii si necesitati.

2. Materialul din care este confectionata

Materialul din care este confectionata caserola termos poate fi la fel de important si alegerea acestuia depinde de o serie de criterii personale.

De exemplu, o caserola din platic poate fi cu usurinta utilizata strict pentru depozitarea in dulap sau in frigider, dar va trebui deseori sa aveti o atentie ridicata si in ceea ce priveste temperatura alimentelor. Daca temperatura acestora este prea ridicata sau chiar prea scazuta eista riscul ca caserola sa pocneasca si sa nu mai poata fi reutilizata. Insa, daca va doriti o caserola multifunctionala cu ajutorul careia sa incalziti mancarea la microunde sau care sa va permita sa depozitati si/sau sa transportati mancarea, puteti opta pentru o caserola de sticla.

De altfel, daca va doriti strict o caserola de depozitare durabila, puteti opta fie pentru o caserola cu peretii grosi de sticla sau din inox.

3. Destinatia de utilizare

In functie de destinatia de utilizare puteti alege marimea caserolei, pentru ca in cazul unei calatorii de scurte durata sau cand aveti un bagaj de mici dimensiuni, in mod evident veti avea nevoie de o caserola compacta, si viceversa.

Gasiti pe market365.ro modele vaste de caserole pentru toate gusturile, la preturi accesibile.