Importanta increderii intr-o relatie

Increderea este cea care ne permite sa navigam in lumea incerta si complexa in care traim astazi. Odata cu cresterea internetului, a telefoanelor mobile, a e-mailului, a chat-ului si a retelelor sociale, este mult mai usor pentru oameni sa se conecteze sau sa petreaca mai mult timp cu colegii decat cu familia sau cu altii semnificativi.

  Increderea este parte integranta a relatiilor fericite si implinite atat in viata noastra personala, cat si in cea profesionala. Avem nevoie de incredere pentru a se dezvolta in timp pentru a construi parteneriate de succes si semnificative.

  Conform Sondajului Indicatorilor Relatiilor din 2011, primele patru motive pentru ruperea relatiilor sunt:

– stres financiar

– dificultati de comunicare

– valori diferite

– lipsa de incredere.

   Increderea autentica implica stari si emotii, incredere in noi insine si in propriile noastre judecati, incredere in ceilalti si capacitatea de a ierta atunci cand acordurile sunt incalcate. Increderea nu se poate construi daca o persoana este dispusa, iar cealalta nu.

   Doua persoane care impartasesc o relatie de succes vor demonstra incredere in mai multe moduri, inclusiv in urmatoarele moduri:

1.Ascultandu-ne si sprijinindu-ne reciproc.

2.Aratand consideratie si grija.

3.Avand incredere unul in celalalt ca stiti ce este mai bine pentru voi.

4.Aratand respect reciproc pentru granite.

5.A fi de incredere pentru cealalta persoana.

6.Indiferent de ce apare, te poti simti in siguranta.

7.Rezolvarea conflictelor in moduri sanatoase.

8.Potrivire intre cuvinte si actiuni.

9.Nu se controleaza sau se monitorizeaza reciproc.

10.Avand incredere unul in celalalt, indiferent unde sunt sau cu cine sunt.

11.Legatura stransa, puternica.

  Cand un cuplu a construit un parteneriat solid pe incredere, ei sunt liberi sa fie sinele lor autentic. Castigarea increderii necesita timp, iar increderea este o alegere.

  Viata este plina de incertitudini si daca ai fost ranit, fie in trecut, fie cu partenerul actual, acolo unde increderea ti-a fost rupta, trebuie sa continui sa ai incredere in tine si sa ai incredere in propriile tale instincte. Este destul de obisnuit ca o persoana sa-si transfere lipsa de incredere asupra unui nou partener de teama ca istoria se va repeta. Partenerii sau sotii tai anteriori au facut o alegere, dar poti sa mergi mai departe si sa-ti asumi responsabilitatea pentru fericirea ta.

   Daca esti blocat si simti ca nici macar nu poti avea incredere in propria ta judecata, atunci acesta este momentul sa cauti consiliere profesionala – si poate nu momentul sa incepi o noua relatie.

   La Strategic Psychology, oferim cupluri profesionale si consiliere matrimoniala pentru a ajuta la abordarea provocarilor in comunicare, incredere si intimitate.

   Puteti accesa asistenta individuala sau veniti in cuplu. Va putem ajuta sa va oferim cadrul pentru imbunatatirea relatiei dumneavoastra – cu dvs. si partenerul dumneavoastra – si sa va ajutam sa realizati schimbarea de care aveti nevoie.

   Fa-ti timp si fa efort

   „Increderea, odata sparta, poate fi reconstruita”, spune House. „Dar este nevoie de timp real si daruire din partea ambelor parti. Este un proces de reconstructie in mai multi pasi, care poate fi consumat de timp si frustrant pentru ambele parti. Dar daca aceasta incredere este cu adevarat reconstruita, de multe ori relatia este de fapt mai puternica in cele din urma.”