Construirea unei relatii sanatoase

Toate relatiile romantice trec prin urcusuri si coborasuri si toate isi iau de lucru, angajament si dorinta de a se adapta si de a se schimba impreuna cu partenerul. Dar indiferent daca relatia dvs. abia incepe sau sunteti impreuna de ani de zile, exista pasi pe care ii puteti lua pentru a construi o relatie sanatoasa.

Chiar daca ati experimentat o multime de relatii esuate in trecut sau v-ati straduit inainte sa reaprindeti focurile romantice in relatia dvs. actuala, puteti invata sa ramaneti conectat, sa gasiti implinire si sa va bucurati de fericire durabila.

Ce face o relatie sanatoasa?

Fiecare relatie este unica si oamenii se reunesc din multe motive diferite. O parte din ceea ce defineste o relatie sanatoasa este impartasirea unui obiectiv comun pentru exact ceea ce vrei sa fie relatia si unde vrei sa ajunga. Si asta veti sti doar vorbind profund si sincer cu partenerul dvs. Cu toate acestea, exista si unele caracteristici pe care majoritatea relatiilor sanatoase le au in comun. Cunoasterea acestor principii de baza va poate ajuta sa va mentineti relatia semnificativa, indeplinitoare si interesanta, indiferent de obiectivele catre care lucrati sau provocarile cu care va confruntati impreuna.

Mentineti o conexiune emotionala semnificativa unul cu celalalt. Fiecare il faceti pe celalalt sa se simta iubit si implinit emotional. Exista o diferenta intre a fi iubit si a te simti iubit. Cand te simti iubit, te face sa te simti acceptat si apreciat de partenerul tau, ca si cum cineva cu adevarat primeste te . Unele relatii se blocheaza intr-o coexistenta pasnica, dar fara ca partenerii sa se raporteze cu adevarat unul cu celalalt emotional. In timp ce unirea poate parea stabila la suprafata, lipsa implicarii continue si a conexiunii emotionale serveste doar pentru a adauga distanta dintre doua persoane.

Nu va este frica de dezacordul (respectuos). Unele cupluri vorbesc lucrurile in liniste, in timp ce altele pot ridica vocea si pot fi dezacord pasional. Cu toate acestea, cheia intr-o relatie puternica este sa nu te temi de conflict . Trebuie sa va simtiti in siguranta pentru a exprima lucruri care va deranjeaza fara teama de represalii si sa puteti rezolva conflictul fara umilinta, degradare sau insistand sa aveti dreptate.

Pastrati vie relatiile si interesele exterioare. In ciuda pretentiilor de fictiune romantica sau filme, nimeni nu poate satisface toate nevoile tale. De fapt, asteptarea prea mult de la partenerul tau poate pune o presiune nesanatoasa pe o relatie. Pentru a va stimula si imbogati relatia romantica, este important sa va sustineti propria identitate in afara relatiei, sa pastrati conexiunile cu familia si prietenii si sa va mentineti hobby-urile si interesele.

Comunici deschis si sincer. O comunicare buna este o parte cheie a oricarei relatii. Atunci cand ambii oameni stiu ce vor de la relatie si se simt confortabil exprimandu-si nevoile, temerile si dorintele, poate creste increderea si intari legatura dintre voi.
A te indragosti vs. a ramane indragostit

Pentru majoritatea oamenilor, indragostirea pare sa se intample de obicei. Este sa ramai indragostit – sau sa pastrezi acea experienta de „indragostire” – care necesita angajament si munca. Avand in vedere recompensele sale, merita totusi efortul. O relatie romantica sanatoasa si sigura poate servi ca o sursa continua de sprijin si fericire in viata ta, prin vremuri bune si rele, intarind toate aspectele bunastarii tale. Luand masuri acum pentru a va pastra sau reaprinde experienta de a va indragosti, puteti construi o relatie semnificativa care sa dureze – chiar si pentru o viata intreaga.

Multe cupluri se concentreaza pe relatia lor numai atunci cand exista probleme specifice, inevitabile de depasit. Odata ce problemele au fost rezolvate, acestia isi revin adesea atentia asupra carierei, copiilor sau alte interese. Cu toate acestea, relatiile romantice necesita atentie continua si angajament pentru ca iubirea sa infloreasca. Atata timp cat sanatatea unei relatii romantice ramane importanta pentru dvs., va necesita atentia si efortul dvs. Iar identificarea si rezolvarea unei mici probleme din relatia dvs. acum va poate ajuta adesea.