In prezent, singuratatea este conceptualizata ca o modalitate de a fi fericit si de a-ti trai viata. Ceea ce inseamna ca credinta ca a fost doar un moft impus de femeile mileniale este lasata in urma. Contrar a ceea ce se credea inainte, ca era aproape imposibil sa fii femeie, fericita si singura. Daca nu ne crezi sau daca te intereseaza subiectul, atunci continua sa citesti acest articol unde vom expune prin fapte stiintifice noul rol al singuratatii in viata femeilor.
Potrivit unui studiu realizat de Mintel, care este o agentie de cercetare a pietei, se afirma ca femeile cu o singura stare civila prezinta o rata mai mare de fericire. Cu aceste informatii se rup barierele anumitor stereotipuri care existau in trecut, unde se credea ca femeile fara barbat nu pot fi fericite.
Trebuie mentionat ca pana si mass-media, inclusiv televiziunea, ne arata femei care tanjesc dupa si fac tot posibilul pentru a obtine un partener. Cele de mai sus sunt aratate ca fiind singurul scop din viata lui. Cu toate acestea, acum acest lucru se schimba si femeile au noi obiective in viata lor.
In ceea ce priveste rezultatele studiilor stiintifice, se poate observa ca intr-un esantion de femei singure, 61% au fost multumiti de starea lor civila. In schimb, in esantionul de barbati, procentul este de 49%. Dupa cum se poate deduce, procentul femeilor care sunt fericite sa fie singure este mai mare decat cel al barbatilor.
In ceea ce priveste datele daca au incercat in mod activ sa caute o noua relatie, constatam ca 75% dintre femei nu au facut nimic pentru a-si gasi un partener in ultimul an. Pe de alta parte, la barbati sunt 65% cei care nu incearca sa fie intr-o relatie.
Dupa cum se poate observa, procentul femeilor care nu au luat masuri pentru a avea un nou partener este mai mare, comparativ cu barbatii. Adica, femeile nu sunt doar fericite ca sunt singure, dar nu au intentia de a face nimic pentru a-si gasi un partener. Contrar a ceea ce se arata adesea in mass-media.
Un fapt interesant este ca tendinta de a fi singur este mult mai puternica atunci cand femeile au peste 45 de ani. Ceea ce ne face sa ne dam seama ca acest mod de a trai viata nu este doar o tendinta a milenialilor asa cum se credea initial. De fapt, dintr-un esantion de femei care au intre 45 si 65 de ani, care sunt singure, 32% se simt total multumite si fericite in singuratatea lor. In timp ce in cazul barbatilor, este de 19%! Asa ca ne putem da seama ca exista un procent mai mare de femei care prefera singuratatea.
A fi intr-o relatie poate fi o munca obositoare.
Cautand o explicatie pentru acest nou fenomen, am constatat ca societatea de gen a investigat problema. Potrivit profesorului Emily Grundy, de la Universitatea din Essex, care a confirmat pentru ziarul The Telegraph, ca intr-o relatie femeile sunt cele care muncesc mult mai mult pentru a duce relatia mai departe. Acest lucru nu se intampla doar la nivel casnic (ceea ce nu este surprinzator pentru nimeni, ca totusi, in general, femeile sunt cele care duc cele mai multe dintre aceste treburi), ci la nivel emotional, femeia este insarcinata sa rezolve sau sa cedeze in fata de conflicte in relatii.
Potrivit celor explicate profesorul ziarului, femeile ar avea o capacitate mai mare de a mentine alte relatii, retele sociale alternative si alti confidenti, care pot oferi sprijin in situatii dificile. In schimb, in general, barbatii au doar incredere sau au o relatie mai stransa cu sotiile si partenerii lor si tind sa aiba mai putina cantitate, calitate si intimitate in alte legaturi sociale.
Toate femeile au un numar mai mare de instrumente sociale, deoarece cultural, sunt invatate de mici sa invete sa-si exprime sentimentele. Pe de alta parte, barbatii in general au o capacitate mai scazuta de a sti ce li se intampla, deoarece au fost invatati sa-si reprime sentimentele, asa ca atunci cand sunt intr-o relatie, femeile sunt cele care trebuie sa preia conducerea conflictelor, incearca sa-l intrebi pe barbat ce il deranjeaza si ajuta-l sa-si exprime sentimentele intr-un mod adecvat. La fel este si atunci cand barbatul trece prin alte momente grele din viata lui, in general nu are prea multa capacitate de a face fata sentimentelor sale si neavand atatea retele, este frecvent ca cel mai mare sprijin pe care il are sa fie cel al partenerului sau. , ceea ce inseamna ca este o povara emotionala mai mare pentru femei, cand decizi sa fii intr-un cuplu. Acest lucru face ca unii barbati sa devina mai dependenti emotional de partenerele lor.
Ca societate, ar trebui sa luam in considerare o modalitate de a rezolva acest lucru, pornind de la modul in care invatam cum sa gestionam emotiile fetelor si baietilor, care apoi afecteaza modul in care rolurile emotionale sunt distribuite atunci cand acestia decid sa fie intr-o relatie.
Indiferent de „starea noastra civila”, daca decidem sa fim singuri sau casatoriti, daca vrem sa experimentam o relatie deschisa, ar trebui sa ne simtim fericiti si multumiti de deciziile noastre. In niciun caz nu trebuie sa simtim ca a avea o relatie este o povara sau o munca epuizanta. De fapt, a gandi asta inseamna ca este mult de lucru.
Daca esti femeie si te-ai hotarat sa fii singura, din moment ce te simti mai fericit astfel, atunci acum ai sprijin stiintific de partea ta, in cazul in care anumite situatii justifica sa-ti aperi pozitia.