Vrei să-ți cumperi un laptop de gaming? 5 recomandări

Tehnologia de realizarea a jocurilor pe calculator evoluează atât de rapid, încât poate fi o adevărată provocare să ții pasul din punct de vedere al configurării unui PC. Din acest motiv, alegerea unui laptop special pentru gaming va fi o misiune mult mai facilă, deoarece alegerea unui model de ultimă generație, va face față cu succes chiar și celor mai avansate jocuri. 

Iată ce NU trebuie să faci atunci când achiziționezi un laptop pentru gaming:

  • Să alegi un laptop  touchscreen. Nu doar că aceste modele sunt mai scumpe, dar bateria se va consuma mai repede, iar tu nu ai niciun beneficiu real din această funcție, care ține mai mult de domeniu fancy decât de utilitatea pentru gaming

  • Să alegi un laptop de dimensiuni mici. Chiar dacă sunt mai portabile, dimensiunile de 13-15 inchi nu includ, în general, componente de ultimă generație. 

  • Să alegi o tastatură prea mare. Mai degrabă alege una specială destinată gamingului, cu butoane și comenzi macro. 

  • Să cumperi un laptop cu rezoluție mică, sub valoarea de 1920 x 1080

  • Să te bazezi doar pe memoria laptopului pentru a stoca jocuri. Cel mai bine este să investești și într-un SSD care îți oferă un timp de încărcare mai rapid. 

Poate fi greu să știi de unde să începi pentru a face o alegere inteligentă atunci când vine vorba despre un laptop de gaming  dar, cu ajutorul recomandărilor din acest articol, lucrurile nu vor mai părea atât de complicate. Componentele de hardware trebuie să reprezinte o prioritate pentru tine, deoarece cu ajutorul lor vei putea să rulezi jocurile preferate. Chiar dacă investiția va fi puțin mai mare, te vei putea bucura de performanțe ridicate pentru mai mult timp, astfel încât efortul financiar să nu trebuiască să fie reluat în doar câteva luni, odată cu apariția unor jocuri noi pe piață. Una dintre soluțiile facile la care poți apela este să iei un credit cu buletinul, o solicitare 100% online

    1. Placa grafică

    Cunoscută și sub denumirea de GPU, placa grafică este cea care furnizează imaginile pe ecran, prin procesarea datelor și transmiterea semnalului către monitor. Vei avea nevoie de o placă grafică performantă, care are propria memorie dedicată, numită VRAM, de minim 4 GB. Majoritatea laptopurilor pentru gaming oferă GPU Nvidia, dar o altă variantă accesibilă este GPU de la AMD. 

      2. Procesorul

      În funcție de bugetul pe care îl ai disponibil pentru această achiziție, este indicat să te orientezi spre vârful topului, cum ar fi un Core i7 foarte puternic. Pentru performanțe deosebite, alege Intel Core i9, deoarece procesorul este una dintre componentele care nu pot fi schimbate, astfel încât vei rămâne alături de el pe toată durata de utilizare a laptopului. 

        3. Memoria internă

        Un RAM de minim 8GB este ce ai nevoie pentru jocurile de nivel mediu spre top. Cu toate acestea, un laptop de gaming performant beneficiază de un RAM de 16 GB, însă nu este o cerință care trebuie neapărat respectată la achiziționarea laptopului, deoarece memoria poate fi suplimentată ulterior. 

          4. Stocare internă

          Dacă te întrebi care este cea mai potrivită alegere, HDD sau SSD, îți recomandăm să te oprești la amândouă. Majoritatea laptopurilor de gaming oferă un hard disk de 1TB, dar nu este exclus să beneficiezi și de un SSD de minim 128 GB, pentru pornire. Orice valoare mai mare componentei SSD reprezintă timp de încărcare mai mic, dar totul vine cu un cost. Dacă ești dispus să plătești în plus, cu siguranță aceasta este cea mai bună variantă. 

            5. Display

            Rezoluția minimă pe care trebuie să o iei în considerare este de 1920 x 1080, pentru a evita imaginile neclare ce pot compromite orice experiență de joc. Cu siguranță un ecran mat este mult mai recomandat pentru gaming, deoarece se evită reflecțiile, dar în schimb nu oferă culori la fel de vibrante. Aici este vorba doar de preferințele personale referitor la calitățile fiecărui tip de ecran.

            Alegerea laptopului de gaming trebuie să respecte toate recomandările de mai sus, astfel încât să poți beneficia de performanțe maxime. Ține cont de ele, iar experiența ta de gaming va fi una de top.