Tipuri de drone si caracteristicile fiecareia

Sursa foto: https://www.pexels.com

Calatoresti si faci drumetii ori de cate ori ai ocazia? Participi la festivaluri, concerte, piese de teatru, competitii sportive sau alte evenimentele pline de energie si dinamism? Esti fotograf sau ai placerea de a face poze la natura, oameni, peisaje urbane sau animale? Atunci cu siguranta nu ar trebui sa-ti lipseasca din arsenal o drona de calitate!

Descoperă toate tipurile de drone, caracteristicile acestora si cum le alegi pe cele potrivite in functie de nevoile, dorintele, stilul tau de viata, activitatile si bugetul alocat. Captureaza fiecare moment de la inaltime!

Clasificarea dronelor dupa nume

Trantor – este una dintre dronele popular utilizate in domeniul militar si nu numai, cuvantul fiind de origine englezeasca si insemnand intocmai „drona”.

UAV si UAS – abrevieri utilizate de asemenea in domeniul militar, acestea referindu-se la dispozitive ce nu necesita pilot. UAV: Unmanned Aerial Vehicle si UAS: Unmanned Aerial System.

RPA si RPAS – respectiv Remotely Piloted Aircraft si Remotely Piloted Aicraft System; acestea avand semnificatia asemanatoare cu categoria anterioara: dispozitiv care zboara cu ajutorul unei persoane ce piloteaza de la distanta.

Clasificarea dronelor dupa abilitati si functii

  • Dronele GPS – sunt dronele conectate la sateliti prin functia GPS, acestea pot fi urmarite de la distanta, iar traiectoria lor poate fi predefinita, inainte de traseul propriu-zis, datorita acestei functii.

  • Quadcopterele – sunt unele dintre cele mai bune modele de drone, fiind proiectate cu patru motoare de calitate. Ele sunt utilizate atat in scopuri personale si recreative, dar si profesionale.

  • Dronele pentru trucuri – capteaza intotdeauna atentia celor din jur, reusind cu brio sa faca numeroase cascadorii in aer, fara a pierde din altitudine sau echilibru.

  • Dronele RTF – ofera persoanelor la inceput de drum un punct de start in intelegerea mecanismelor dronelor, cum trebuie acestea pilotate si cum pot fi utilizate.

  • Dronele pentru livrare – daca inca nu ai primit comanda pe care ai plasat-o online cu o astfel de drona, atunci vei avea prilejul acesta in viitorul apropiat deoarece foarte multe firme testeaza acest teren, domeniu.

  • Dronele pentru fotografii – de concert, drumetii montane, peisaje inalte si alte obiecte, fenomene si oameni excelenti de fotografiat incep sa faca parte din arsenalul profesional si obligatoriu al pasionatilor de fotografie.

  • Dronele pentru curse – sunt foarte rapide, usor de manevrat si au o anduranta mare la vant puternic. Acestea pot atinge pana la 120 KM/ ora.

Clasificarea dronelor in functie de distanta parcursa

  • Distanta foarte apropiata si apropiata – dronele acestea sunt folosite in scopuri recreative, semnalul lor fiind „short-range”, de pana la maxim 50km, insa aceasta estimare depinde de modelul device-ului. Totodata, acumulatorii pot rezista intre o ora si 6 ore.

  • Distanta scurta – ofera o experienta inedita, dronele din aceasta categorie fiind utilizate in scopuri personale si profesionale deopotriva. Pot ajunge pana la maxim 150 de km si au o durata de viata de aproximativ 12 ore de zbor continuu.

  • Distanta medie – poate depasi 600 de km fata de persoana care piloteaza device-ul si rezista o perioada indelungata. Drona cu distanta medie beneficiaza de numeroase avantaje, dar mai ales de GPS.

  • Distanta lunga – dronele cu distanta lunga continua sa fie perfectionate de la un model la altul, acestea sunt folosite in special de cei profesionisti, dar si pentru actiunile militare.

Dronele captureaza peisaje inimaginabile, cu unghiuri extinse, high view si top view, irezistibile pentru orice eveniment si moment in parte, fie acesta concert, drumetii montane, peisaje de pe litoral, cladirile inalte din urban sau chiar zonele aglomerate, te vei bucura vehement de rezultatul obtinut!