Tranzacții Criptomonede

Tranzacțiile cu criptomonede au loc peste tot în lume și devin din ce în ce mai frecvente, fiind o modalitate prin care oamenii pot efectua plăți online sigure și anonime. Oferindu-le anonimat consumatorilor, aceștia vor avea certitudinea că, informațiilor lor bancare nu vor fi urmărite. În plus, tot mai mulți oameni preferă tranzacțiile cu criptomonede, deoarece simt că sunt mai sigure, în comparație cu monedele tradiționale. Spre deosebire de banii fizici, criptomonedele nu pot fi distruse, contrafăcute sau furate.

Ce este criptomoneda? 

Criptomoneda este o monedă digitală sau virtuală care utilizează criptografia pentru a-și asigura tranzacțiile și pentru a controla crearea de noi unități. Criptomoneda este descentralizată, ceea ce înseamnă că nu este supusă controlului guvernului sau instituțiilor financiare.

Criptomonede precum Bitcoin funcționează pe o tehnologie blockchain, care este un sistem extrem de sigur care permite tranzacții peer-to-peer fără a fi nevoie de un intermediar. Tranzacțiile sunt verificate de nodurile rețelei și apoi înregistrate în blockchain într-un mod care nu poate fi modificat sau manipulat. Astfel, efectuarea de tranzacții criptomonede, devine o operațiune sigură, impenetrabilă. 

Cum funcționează tranzacțiile cu criptomonede? 

Când efectuați o tranzacție cu criptomonede, de fapt transferați bani dintr-un cont în altul. Acest lucru se realizează printr-un proces numit „criptografie”. Criptografia este o modalitate de criptare a datelor, astfel încât numai persoana sau partea vizată să le poată înțelege. Deși tranzacțiile cu criptomonede pot fi complicate la început, ele sunt de fapt destul de simple odată ce vă obișnuiți cu ele. 

Toate detaliile tranzacției sunt stocate pe blockchain, care este protejat de criptografie puternică. Acest lucru face dificil pentru oricine să fure sau să utilizeze abuziv banii sau informațiile personale. 

În ceea ce privește modalitatea de funcționarea a tranzacțiilor cu criptomonede, aceasta este relativ simplă. Un utilizator trimite Bitcoin sau alte criptomonede către comercianți, iar comerciantul primește plata. Odată ce plata este finalizată, banii sunt transferați de la client la comerciant. Întregul proces are loc fără implicarea unei bănci terțe. Acest lucru elimină necesitatea ca băncile să se ocupe de tranzacție și, prin urmare, reduce comisioanele.

Principalul beneficiu al criptomonedei este că oferă persoanelor fizice și companiilor confidențialitate. Băncile și guvernele colectează cantități uriașe de informații personale, pe care le folosesc în scopuri de marketing. Cu toate acestea, dacă efectuați o achiziție utilizând un portofel cu criptomonede, identitatea dvs. rămâne anonimă. Pur și simplu alegeți ce cantitate de monede doriți să cheltuiți și le trimiteți direct vânzătorului.

Acest lucru înseamnă că aveți control asupra numărului de informații personale pe care le oferiți. În plus, faptul că informațiile personale nu sunt niciodată stocate central, îngreunează hackerii să vă fure informațiile.

De ce sunt importante tranzacțiile cu criptomonede? 

Tranzacțiile cu criptomonede sunt importante deoarece ajută la securizarea și urmărirea mișcării fondurilor și la funcționarea corectă a sistemului blockchain. Blockchain-ul este un registru digital al tuturor tranzacțiilor cu criptomonede care au avut loc vreodată. Este actualizat în mod constant pe măsură ce au loc noi tranzacții. 

În general, tranzacțiile cu criptomonede protejează ambele părți implicate de fraudă. De asemenea, oferă posibilitatea persoanelor să cumpere sau să vândă un bun și să facă schimb de bani, fără a fi nevoiți să treacă printr-o terță parte, cum ar fi o bancă.

Pe măsură ce criptomonedele devin tot mai populare, a existat o creștere a criminalității cibernetice legate de acestea. Acest lucru se datorează faptului că infractorii văd criptomonedele ca pe o modalitate ușoară de a fura bani de la victime nebănuitoare. Din fericire, există mai multe moduri prin care vă puteți proteja de acest tip de infracțiuni, inclusiv utilizarea parolelor puternice și instalarea de software antivirus pe computer.