16 lucruri interesante despre viata in Egiptul Antic

Fara indoiala, Egiptul Antic este unul dintre cele mai fascinante subiecte din istoria lumii. Putini stiu ca vechii egipteni au inventat lucrurile pe care le folosim cu totii, in viata de zi cu zi, ca de exemplu cheile, lacatele si pasta de dinti.

De asemenea, vechii egipteni isi mumificau faraonii si sacrificau servitori pentru a-i urma in lumea de dincolo. In cazul femeilor frumoase care au incetat din viata, vechii egipteni aveau o metoda inedita de a asigura ca trupul nu va fi „agresat” de catre barbati.

Asadar, iata 16 lucruri interesante despre viata in Egiptul Antic

Egiptenii antici au construit piramide care serveau drept morminte pentru faraonii roiali. De-a lungul timpului, au fost descoperite peste 130 de piramide.

 In viziunea vechilor egipteni, viata era un lucru sacru, insa viata de dupa moarte era la fel de importanta. Acestia credeau ca, prin conservarea unui cadavru, persoana decedata va trai vesnic in lumea de dincolo. Acestia se isi conservau mortii prin mumificare

 Bandajele folosite in acest proces masoara peste 1.6 km.

 Cea mai mare piramida egipteana este piramida lui Khufu(Cheops), din Giza. Aceasta constructie impresionanta cantareste de 16 ori mai mult decat Empire state building.

 In vremurile antice, atat femeile cat si barbatii purtau machiaj. Culorile predominante erau negru si verdele. Egiptenii erau convinsi ca machiajul ii proteja de soare si, in plus, avea proprietati vindecatoare.

 Alfabetul egiptean antic continea peste 700 de hieroglife.

Cand un faraon inceta din viata, un servitor era ales pentru a-l „urma” in lumea de dincolo. Prin urmare, acesta era sacrificat si inmormantat langa stapanul sau, pentru a-i fi sluga credincioasa si dupa moarte.

 Din punct de vedere al religiei, egiptenii antici credeau in aproximativ 2000 de zeitati, care aveau un rol bine stabilit in viata oamenilor. Pentru echilibru in viata de zi cu zi, toate acestea trebuiau venerate.

Cei care dadeau dovada de lipsa de respect fata de zei erau aspru pedepsiti. De exemplu, persoanele care vandalizau templul Zeului Soarelui erau arse de vii.

Spre deosebire de timpurile moderne, cei care incalcau legile vechilor egipteni aveau parte de „prezumtia de vinovatie”. Astfel, acestia erau considerati vinovati pana cand reuseau sa demonstreze contrariul.

 Mai mult decat atat, vechii egipteni isi iubeau atat de mult animalele, incat uneori le sanctificau. Pisicile erau considerate animale aducatoare de prosperitate si noroc. Se crede ca fiecare casa avea cate o pisica

 Jocurile de societate de astazi isi au orginile in civilizatia antica egipteana. Acestia iubeau acest tip de jocuri, in special jocul “senet”, care a fost jucat de peste 2000 de ani. Acesta presupunea aruncarea de bete, in mod similar zarurilor de astazi.

Se pare ca o multitudine din lucrurile pe care le folosim astazi au fost inventate de vechii egipteni, printre care foile, pixurile, cheile si lacatele, ba chiar si pasta de dinti.

Pentru a scapa de paduchi, atat femeile, cat si barbatii se epilau complet. Ca sa compenseze lipsa parului, doamnele purtau peruci pe care le puteau arunca in cazul in care erau infestate.

Atunci cand o femeie frumoasa inceta din viata, vechii egipteni ii lasau cadavrul sa putrezeasca pentru cateva zile, inainte sa o imbalsameze. Acestia procedau astfel pentru a se asigura ca responsabilul cu imbalsamarea nu va fi tentat sa intretina relatii intime cu cadavrul.

Pentru a se mentine in forma, unii egipteni luau laxative de 3 ori pe luna, motiv pentru care petreceau timp indelungat pe toaleta. Desi nu suna chiar atat de rau, totusi retineti ca, pe atunci, instalatiile sanitare nu existau inca.