12 moduri de a cheltui mai putini bani pe benzina

In ultimul timp preturile la gaze continua sa creasca. Din acest motiv, multi soferi cauta modalitati de economisire a banilor.  Peste hotare, oamenii au optiunea de a se inscrie in programele de loialitate ale benzinariilor sau pot beneficia de reduceri, in urma completarii unor chestionare.

Pentru a cheltui pe benzina, specialistii ne sfatuiesc sa conducem mai incet, sa caram in port bagaj doar lucrurile necesare, s.a. 

Asadar, iata 12 moduri de a cheltui mai putini bani pe benzina:

1. Compara preturile benzinariilor

In primul rand, poti utiliza aplicatii special concepute pentru a gasi cele mai mici preturi la benzina din zona ta. Jack Gillis, directorul executiv al Federatiei Consumatorilor din America spune ca modalitatea cea mai buna de a economisi bani este sa mergi la diferite benzinarii.

“ Acest lucru are mai multe beneficii. Chiar si in cartierul tau poti gasi o diferenta de -10, -15 sau -20 de bani pe litru”, sustine acesta

2. Cauciucurile joaca un rol important

“ Multi dintre noi au un capac defect, care poate provoca evaporarea benzinei. In acest mod se poate pierde o cantitate mare de gaz”, spune Gillis, adaugand ca ” Totodata, poti imbunatati eficienta combustibilului pastrand cauciucurile suficient de umflate”

3. Fa ordine in portbagaj

Desi nu ne dam seama, portbagajul plin de lucruri pe care nu le folosim, cum ar fi scaunele sau sticlele de apa contribuie si ele la consumul de benzina. In acest sens, Gillis recomanda sa scoti de acolo lucrurile pe care nu le folosesti. Acesta sustine ca fiecare 100 de grame pe care le scoti din masina pot economisi pana la 5 centi.

4. Condu mai incet

De asemenea, o idee buna ar fi sa schimbi modul in care conduci.

“ Poti economisi multi bani daca alegi sa conduci mai incet”, spune Gillis “ Pentru fiecare cinci mile parcurse pe ora, iti poti creste eficienta rezervorului. In loc sa conduci intre 70 si 75, incearca sa reduce la 60 sau 65 si vei vedea economia la pompa”

5. Beneficiaza de combustibil gratuit

Peste hotare poti beneficia de combustibil gratuit completand chestionare. Doritorii pot utiliza aplicatii ca Swagbucks, Survey Spotter sau Survey Junkie. Desi necesita ceva timp, in final poti selecta modalitatea preferata de plata.

6. Optiunile oamenilor de peste hotare

De asemenea, in strainatate, poti beneficia de reduceri la gaz si in magazinele alimentare. Pentru a avea parte de reducere, va trebui sa te inscrii in program.

Expertii sunt de parere ca Costco isi permite sa vanda gaz la pret redus deoarece isi furnizeaza gazul direct de la un terminal. Acest lucru inseamna ca nu plateste pentru livrare si economiile sunt resimtite si de catre client.

7. Inscrie-te intr-un program de recompensare

Majoritatea benzinariilor au programe de recompensare in care te poti inscrie gratuit pentru a economisi bani la fiecare umplere a rezervorului.

8. In SUA, cardurile de credit au colaborari cu benzinariile

In strainatate, unele carti de credit au colaborari cu benzinariile. De exemplu, in cazul cardului Blue Cash de la American Express poti beneficia de o reducere de 3%.

9. Plateste cash

De asemenea, poti evita cartile de credit platind pe metoda traditionala: cash. In functie de locul in care alimentezi, vei putea economi pana la 10 centi, atunci cand vei plati bani gheata. Unele magazine ofera acest discount si in momentul in care folosesti cardul de credit, insa pentru asta va trebui sa verifici.

10. Schimba tipul de benzina pe care o utilizezi

Ce tip de benzina ar trebui sa utilizezi si care este diferenta dintre ele? Este cea premium chiar atat de benefica pentru masina ta? Dupa parerea expertilor in automobile, cheltuirea unei sume mai mari de bani nu inseamna beneficia mai mari pe drum.

11. Alimenteaza luni si duminica

Mai mult decat atat, unii experti sunt de parere ca poti economisi bani daca iti programezi reumplerea rezervorului la momentul potrivit. Conform GasBuddy, cele mai potrivite zile sunt luni si duminica, iar cele pe care ar fi bine sa le eviti sunt joi si vineri.

12. Deschide geamurile doar cand trebuie

Nu in ultimul rand, expertii te sfatuiesc sa ai grija la geamurile masinii. Atunci cand conduci cu 55 de mile pe ora, tine geamurile inchise. Geamurile deschise iti pot reduce cantitatea de gaz cu 10 la suta. Atunci cand opresti la semafor, ori esti blocat in trafic, economiseste benzina deschizand geamurile si inchizand aerul conditionat.