Sport și proteine, așa ar trebui să combini alimentele cu exercițiile

Amestecul dintre rutina ta de antrenament cu aportul bogat de proteine ​​îți va oferi beneficii remarcabile pentru sănătatea ta.

S-au scris multe despre beneficiile proteinelor atunci când facem sport. Cu toate acestea, există încă multe chei care ne vor fi utile pentru sănătatea noastră.

Toată lumea știe că proteinele sunt un macronutrient esențial în dieta noastră și nu ar trebui să-l ignorăm niciodată din multe motive care trebuie reținute.

Proteina este acea moleculă biologică alcătuită din lanțuri liniare de aminoacizi și o putem întâlni în multe alimente, așa că ar trebui să știi care sunt acestea.

Specialistii in nutritie si dietetica recomanda consumul de proteine, care favorizeaza raspunsul adaptativ al muschilor scheletici la orice antrenament de forta.

Continuând cu studiul Societății Internaționale de Nutriție Sportivă, pilonii acestei uniuni sunt următorii:

Masa musculara si forta

În antrenamentul de forță vom afla cum se produce sinteza proteinelor musculare atât înainte, cât și în minutele după un exercițiu.

Chiar și așa, specialiștii recomandă consumul unei cantități generice de proteine variind de la 1,4 până la grame pe kilogram pe zi.

Acest lucru, desigur, depinde și de persoană și de kilogramele pe care le cântărește protagonistul.

Se subliniaza in acest sens ca nu este necesar sa consumi mai multe proteine pentru a incerca sa obtinem un avantaj mai mare. Deci nu ar trebui să neglijezi măsurarea.

Multe portaluri specializate in sanatatea sportului recomanda retinerea masei corporale slabe in perioadele hipocalorice.

Mâncând mai puține calorii, obțineți mai multe proteine ​​pentru a menține masa musculară într-o anumită formă. Pierderea grăsimilor poate veni cu adăugarea acelei proteine ​​în sine, care ar avea efecte foarte pozitive asupra organismului nostru.

Portii și aminoacizi

Consumul de proteine ​​în porții este o altă strategie nutrițională pe care o putem menține la egalitate cu antrenamentul de forță.

De exemplu, la proteina care se extrage din oua, peste sau carne, se recomanda 0,25 grame pe kilogram, dupa cum vedeti, o cantitate mai mica decat cea afirmata anterior.

Sportivii ar trebui să ia în considerare sursele de proteine ​​care conțin aminoacizi esențiali care vor stimula sinteza proteinelor musculare.

La întrebarea când ar trebui să luăm proteine, răspunsul este întotdeauna la fel de subiectiv ca și alegerea sportivului: depinde.

Adică dacă ni se pare mai bine să le luăm înainte sau după exerciții. Putem spune că efectul anabolic este de lungă durată și durează cel puțin o zi întreagă.

Pentru a atinge obiectivele pe care ni le-am propus, trebuie să fim la fel de constanti în rutina noastră de antrenament ca și în alimentația noastră.

Aportul adecvat de proteine ​​este esențial pentru a nu depăși standardele, iar aportul caloric este minimizat.