Exista sentimente care hranesc pacea interioara si, la randul lor, ajuta la ingrijirea sanatatii mintale. Pacea interioara este una dintre cele mai mari dorinte ale fiintei umane, care de la inceputul timpurilor a fost obiect de studiu de catre marii filozofi si ganditori.
Gasirea armoniei mentale si spirituale este, probabil, una dintre cele mai dificile sarcini de realizat, mai ales avand in vedere stresul in care ne aflam in prezent.
In plus, acest aspect este legat de sanatatea fizica, deoarece atunci cand apare o boala, aceasta poate fi produsul unor afectiuni care nu se vad, dar sunt in intregime in suflet.
In budism si hinduism, doua curente spirituale, dar nu religii, venereaza linistea sufleteasca ca principiu activ pentru a fi in armonie cu universul.
La fel, aceasta este legata de fericirea care poate fi avuta atunci cand te confrunti cu viata si te bucuri de fiecare detaliu pe care ea il ofera.
De ce este importanta pacea interioara pentru sanatatea mintala?
Spre deosebire de ceea ce se credea anterior, pacea interioara nu are nimic de-a face si nici nu se realizeaza prin agenti externi, deoarece acesta este produsul modului in care apreciem viata si felul in care decidem sa ne proiectam in ea.
Sa ramai calm poate fi o sarcina dificila, avand in vedere familia, munca si responsabilitatile personale la care esti expus.
In plus, exista presiunea de a avea succes si acceptare sociala. In general, gasirea pacii interioare este o cautare care implica cooperarea unica si exclusiva a sinelui.
In acelasi mod, necesita reorganizarea prioritatilor si cunoasterea modului de inlaturare a aspectelor negative care ar putea intuneca procesul.
Pe de alta parte, pacea interioara este importanta deoarece face parte din principiile fundamentale pentru mentinerea sanatatii mintale.
De ce sa avem grija de sanatatea mintala? Pentru a evita aparitia bolilor care tulbura functionarea normala a vietii de zi cu zi si care, la randul lor, complica relatiile cu cel mai apropiat mediu.
Obstacole in calea pacii interioare
Perfectionismul este o calitate care desi este un impuls de a fi mai bun in fiecare zi; totusi, uneori poate genera stare de rau de insuficienta.
In plus, multi oameni se tem de singuratate, care nu numai ca creeaza dependenta de terti, ci ii impiedica si sa se desparta de o persoana care contribuie putin si mai degraba ramane.
De asemenea, autosabotarea impiedica gasirea pacii interioare si, prin urmare, tinde sa complice lucrurile simple.
In plus, stresul este uneori acceptat ca o stare normala a fiintei umane, fara a tine cont de faptul ca afecteaza mai degraba atat sanatatea fizica, cat si cea mentala.
Un alt factor care indeparteaza pacea interioara a indivizilor este compararea cu alti oameni. Actiunile de acest tip afecteaza viziunea pe care o avem despre sine si distrug stima de sine.
Sentimente de pace interioara
Exista sentimente care hranesc pacea interioara si, la randul lor, ajuta la ingrijirea sanatatii mintale. Iluzia este una dintre acele emotii, pentru ca este suficient sa ai putin din ea pentru a aprecia micile detalii si a avea un motiv de a trai.
La fel, intelegerea ne impiedica sa-i judecam pe ceilalti si pe sine intr-un mod negativ si radical.
In plus, mentinerea sperantei genereaza un sentiment de forta in fata situatiilor adverse. Odata cu aceasta, trebuie cultivata si rabdarea, deoarece lucrurile merg in ritmul in care ar trebui sa mearga.
In cele din urma, iertarea iti permite sa vindeci si sa inchizi cicluri, care, desi ar putea fi dureroase, ar trebui privite ca o lectie.