7 carti de dezvoltare personala pe care ar trebui sa le citesti

Cartile de dezvoltare personala ofera sprijin tuturor oamenilor care vor sa inteleaga mai mult despre fenomenele din jurul lor, dar si despre modul lor de trai. Este foarte important sa incerci sa te dezvolti prin mai multe planuri, pe de-o parte printr-un mod strategic: unde vrei sa ajungi in viata si cum poti sa-ti valorifici talentele si munca depusa, dar si din punct de vedere mental, fizic, spiritual si social.

Descopera cele mai bune 7 carti de dezvoltare personala care te vor ajuta sa privesti modul in care te, activitatile, pasiunile, trairile si legaturile sociale printr-o noua perspectiva!

Inteligenta emotionala – Daniel Goleman

Inteligenta emotionala este una dintre cele mai ravnite carti alle momentului. Cartea autorului a ajuns chiar si in scolile de specialitate din cultura occidentala deoarece explica foarte bine ce inseamna inteligenta emotionala, alaturi de numeroase exemple si sfaturi pentru orice varsta.

Studiul lui Daniel Goleman te va ajuta sa intelegi cum sa iti controlezi sentimentele, propunand chiar sa extinda conceptul de inteligenta. Cititori din toate collturile lumii se bucura de informatiile oferite de catre autor in cartea sa bestseller.

Atitudinea este totul – Jeff Kelller

Cartea Atitudinea este totul reprezinta un manual pe care trebuie sa-l citesti macar o data in viata pentru a intelege cat de importanta este atitudinea ta in relatiile cu cei din jur, dar si in relatie cu sinele. Cartea cuprinde 12 lectii  prin care vei reusi sa dobandesti mai mult control asupra vietii tale.

Incepe cu ce nu-ti place! – Brian Tracy

Un manuscris ce nu trebuie sa lipseasca din biblioteca nimanui, Incepe cu ce nu-ti place! te ajuta sa scapi de sentimentele inhibatoare din viata ta si te ajuta sa intelegi de ce este mai bine sa incepi cu lucruri care nu-ti ofera placere si de care vrei sa scapi, inainte de a te apuca de activitatile placute.

Curajul de a fi vulnerabil – Brené Brown

Toata lumea s-a simtit vulnerabila cel putin o data in viata, iar de cele multe ori, aceasta vulnerabilitate este insotita de un sentiment stanjenitor si de vina. Ei bine, cartea de fata te invata cum sa iti canalizezi aceste trairi si sa imbratisezi vulnerabilitatea ca pe un aspect pozitiv care te face mai curajos.

Cele cinci limbaje ale iubirii – Gary Chapman

Dezvoltarea personala isi are rolul si in viata de cuplu, dar si in celelalte relatii sociale: familia, prietenii sau colegii. Astfel, cartea Cele cinci limbaje ale iubirii ofera numroase sfaturi si soutii la problemele cu care te confrunti periodic, mai ales in casnicie. Autorul te invata cum sa depasesti toate micile neintelesuri pentru a duce o viata mult mai linistita si impacata alaturi de jumatatea ta.

Esti ceea ce gandesti – Dr. Wayne W. Dyer

Cartea ofera informatii utile si practice, fiind scrise intr-o maniera usoara si placuta. Este o carte pe care o vei lasa greu din mana deoarece cu fiecare pagina citita vei simti cum sa devii mai puternic si mai rezistent in fata fenomenelor vietii. Manuscrisul isi are originea in versetele scrise de filozoful chinez lao Zi acum 500 de ani inainte de Hristos, fiind ulterior adaptate intr-o maniera personala si moderna de autor.

Drumul catre tine insuti – M. Scott Peck

Drumul catre tine insuti este o carte care se bazeaza pe dezvoltarea spiriturala si intelectuala. Autorul imbina religia si stiinta, incercand sa arate cititorilor misterele Creatiei si fiintei umane. Este o carte despre intelegerea lumii, dar si despre intelegerea si aprofundarea sinelui.

Cartile de dezvoltare personala deschid noi orizonturi pentru cei gata de schimbare, pentru cei care vor sa afle mai mult despre propria persoana, dar si despre cei din jurul lor. Daca iti doresti sa te descoperi si sa iti imbunatatesti stilul de viata, atunci tine cont de recomandarea de titluri oferite pentru cartile de dezvoltare personala!