Cum sa fii profesionist in decorarea apartamentelor mici

Pentru multi oameni, apartamentul mic este un concept interesant, visator. Pentru altii, este realitate. A trai intr-un spatiu mic are, desigur, avantajele si dezavantajele sale – si faptul ca probabil ca va veti descurca si simplifica viata se potriveste cu usurinta in ambele categorii.

Acesta este un ghid plin de idei despre cum sa-ti decorezi micul apartament pentru a-l face sa se simta luminos, vesel si indraznim sa spunem chiar spatios? (Da, da, indraznim.) Deci, faceti-va confortabil si navigati in articolul de mai jos pentru inspiratie si sfaturi despre decorarea apartamentelor mici.

Ca reflector al tuturor culorilor, albul are o capacitate innascuta de a extinde vizual un spatiu. Peretii si tavanele vopsite in alb (cu pardoseli de culoare deschisa) lumineaza un spatiu si ascund marginile reale ale spatiului, facandu-l sa arate si sa se simta mai mare.

Incorporeaza stropi de culoare stralucitoare.

In cazul in care intinderi mari de culori stralucitoare sau intunecate tind sa copleseasca un spatiu mic, pop-urile de culoare indrazneata si vioaie intr-un spatiu alb sau neutru adauga stil, personalitate si energie. In plus, plasarea strategica a acestor stropi de culoare ajuta la ghidarea ochiului prin spatiu, oferind un „tur vizual” care face ca intregul spatiu sa para mai mare.

Solutiile creative de depozitare reprezinta harul salvator al micului apartament. S-ar putea sa trebuiasca sa abordati acest lucru in mod neconventional – sertarele de sub pat elimina necesitatea unui sifonier si chiar si scandurile detasabile sunt un depozit total invizibil castig-castig.

O alta idee minunata pentru a incorpora spatiul de depozitare este sa-l construiti in jurul mobilierului dvs. – o canapea cu scaun mobilat intr-un colt confortabil de dulapuri contemporane arata grozav si ofera spatiu de stocare „invizibil” util.

Intotdeauna vertical. Nu este un secret faptul ca un spatiu mic este mic – secretul vine in a face ca acel spatiu sa indeplineasca cu bunavointa aproape fiecare sarcina pe care o ai nevoie de o casa. Utilizarea spatiului vertical este cheia in realizarea acestui lucru. Rafturile din podea pana in tavan si tratamentele pentru ferestre creeaza o senzatie de lux si spatiu fara a creste suprafata patrata.

Acesta este un adevarat. Daca aveti mai putin spatiu, trebuie sa aveti mai putin mobilier ocupant. Dar asta nu inseamna ca viata ta este mai putin complexa. Fii atent la mobilierul care indeplineste cel putin doua functii, cum ar fi aceasta masa de cafea transformata in birou.

In timp ce rafturile de carti asezate deasupra unui birou s-ar putea sa nu para imediat „arta”, puteti obtine o multime de kilometri de stil din piesele utile montate pe perete. Aveti grija la amplasarea si designul rafturilor pentru cutii, de exemplu, si introduceti culoarea si depozitarea intr-un pumn frumos de unu-doi.

Lampile de podea isi au cu siguranta locul in decorul casei, dar un mic living probabil ca nu este acel loc. Iluminatul suspendat sau montat pe perete economiseste spatiu pe podea si ofera o iluminare generala mai buna pentru intreg spatiul.

In loc sa adaugati un dulap greu din punct de vedere estetic in coltul apartamentului dvs. studio, luati in considerare transformarea hainelor in decor, agatandu-le pe o tija expusa. Un cos de depozitare pentru o masuta de cafea este ideal pentru adapostirea cotelor si se termina la vedere.