Beneficii incredibile pe care calatoria le are asupra sanatatii tale

Cine nu se bucura de o calatorie buna intr-un oras care nu a fost niciodata? Calatoria este o motivatie grozava, precum si o sursa de bucurie, reflectie si descoperire de sine. Calatoria ne permite sa exploram noi climaturi si culturi, sa ne cufundam in ele si sa ne stimulam mintile.

Evident, exista si alte persoane care prefera monotonia si sunt confortabile in casa lor. Dar adevarul este ca febra calatoriilor a crescut in ultimele decenii. Televiziunea, cinematografia si internetul au deschis o fereastra catre alte parti ale lumii, locuri unice care ne atrag atentia. Faptul ca preturile au scazut a influentat si acest boom al calatoriilor, permitand mai multor persoane sa se deplaseze pe tot globul.

Beneficii psihologice pentru calatori

Exista o larga literatura stiintifica in jurul beneficiilor psihologice si emotionale ale bunului obicei de calatorie. Desigur, unele dintre aceste beneficii pot fi destul de intuitive, dar niciodata nu doare ca stiinta sa cerceteze si sa descopere punctele de viata ale psihicului nostru .

Nu conteaza daca te gandesti sa calatoresti singur sau sa calatoresti cu oameni si stii de ce? Ei bine pentru ca, indiferent de setare sau de tipul de vacanta de care sunteti dispus sa va bucurati, sa faceti o calatorie este cel mai bun mod de a raspunde la intrebarea despre ce este fericirea. Desi poate parea un cliseu, adevarul este ca a pune mizerie la mijloc si a te lansa in aventura (intr-o masura mai mare sau mai mica) are nenumarate beneficii pentru sanatate . Ai auzit despre „ mens sana in corpore sana ”? Pai asta.

Nu doar ca va permite sa va apropiati de alte culturi sau sa descoperiti alte locuri, oameni, limbi si chiar voi insiva. Ca calatoriile traiesc si, in plus, este o formula la fel de buna ca oricare alta pentru a fi fericit. Calatoria prin lume deschide usa catre un numar nesfarsit de experiente imbogatitoare care, in final, nu sunt decat momente care te vor insoti pentru tot restul vietii. De fapt, cele mai bune calatorii nu trebuie sa fie cele mai scumpe, nici macar cele care va duc mii de kilometri. Cele mai bune calatorii vor fi cele care iti aduc ceva , cele pe care le vei aminti pentru totdeauna, fie pentru companie, cadru sau pentru ce s-au trezit in tine.

Calatoreste lumea pentru a fi fericit

Fericirea este mult mai mult decat o stare de spirit, este o filozofie , o atitudine fata de viata si, desigur, unul dintre cele mai populare motive de calatorie. Intr-o calatorie pe care o experimentezi, evoluezi, cresti … dar, de asemenea, evadezi rutina zilnica, promovand astfel corpul si mintea atingand echilibrul perfect. A priori, acestea sunt unele dintre principalele avantaje ale calatoriei, dar nu sunt singurele.

Experienta de calatorie te mentine activ , te trezeste din letargia in care zi de zi sfarseste prin a ne plonja, permitandu-ti sa eliberezi tensiunea si sa combati stresul. Ca medicament impotriva rutinei, are un efect direct asupra fericirii si, din punct de vedere psihic, este una dintre cele mai eficiente resurse in lupta impotriva tristetii sau a anxietatii. Unele studii indica, de asemenea, ca printre beneficiile pentru sanatate ale calatoriei se numara reducerea riscului de a suferi atacuri de cord, ceva care pare destul de logic daca consideram ca contribuie la incheierea sedentaritatii , combate stresul si simtim mai ales fericit cand privim la orizont perspectiva unei vacante bune.

Ai nevoie de mai multe motive pentru a sti de ce sa calatoresti? Exista o pista bonus. Asa cum am spus, cele mai bune calatorii sunt cele care, dintr-un motiv sau altul, nu sunt uitate si acesta este faptul ca, deoarece calatoria traieste, cresterea personala oferita de faptul ca cunoaste noi culturi, oameni si destinatii este mai mult decat suficient sa te lansezi in aventura.