Ce trebuie sa stii despre extensiile de par

Aceasta credinta persista de cativa ani: extensiile reprezinta un risc pentru par. Care este, totusi, adevarul? Extensiile sunt cu adevarat periculoase? Ele pot fi o cauza a caderii parului? Evaluam situatia.

Nu, extensiile nu cauzeaza caderea parului! «Nicio femeie nu s-a plans vreodata de caderea parului din cauza extensiilor. Singurul risc: fibra de par se subtiaza. Dar acest lucru nu poate fi vazut cu ochiul liber si nu are niciun efect real asupra calitatii parului».

Practica aplicarii extensiilor provine din India, de fapt, traditia spune ca femeile au donat suvite parului zeului Visnu si au folosit tehnici pentru a le avea lungi, deoarece acestea le-au facut mai curajoase si mai respectabile. Astazi, insa, folosirea lor este in principal o moda sau o metoda de a avea parul lung intr-un timp scurt, fara a astepta ca parul sa creasca din nou.

Ce sunt extensiile de par?

Sunt fire de par sintetic sau real care pot fi aplicate pe par drept, cret si chiar foarte scurt pentru a se alungi si a da volum parului. Pot fi cumparate in magazine specializate sau online.

Cate tipuri de extensii de par exista?

Exista doua tipuri principale de extensii: naturale sau sintetice.

Extensiile naturale sunt formate din par adevarat si sunt recomandate atunci cand alegem sa le punem pe cele fixe deoarece au un efect mai natural, pot fi refolosite daca sunt pastrate cu grija. Dezavantajul este ca uneori este dificil sa gasim nuanta potrivita care se potriveste culorii parului nostru.

Extensiile sintetice sunt realizate din diferite tipuri de materiale sintetice. Cele de buna calitate sunt o alternativa excelenta la cele naturale, dar sunt si mai scumpe. Extensiile sintetice normale sunt bune pentru aplicatii temporare.

Cat dureaza si metodele de aplicare a acestora

Exista multe metode de aplicare a extensiilor, exista metode pentru a le aplica permanent sau cele pentru aplicatii care pot fi potrivite chiar si pentru o seara. Durata extensiilor, pe de alta parte, depinde de tipul de aplicatie: cele cu keratina dureaza pana la 5 luni, in timp ce pentru celelalte aplicatii trece de la 1 la 2 luni.

Cum sa le spalati?

Cand va spalati parul cu extensii, trebuie sa evitati utilizarea apei prea fierbinti si, de asemenea, este recomandabil sa le spalati fara sa rasuciti extensiile de par in raport cu pozitia naturala, asa ca nu va frecati niciodata parul cu capul in jos in cada.

O alta regula fundamentala: folositi produse de curatare specifice care nu contin amoniac sau alcool, deoarece sunt prea agresive. Atunci cand va pieptanati parul, nu uitati sa urmati intotdeauna directia naturala, altfel riscati sa rupeti extensiile sau chiar parul de la radacina. De asemenea, din acest motiv, este de preferat sa folositi piepteni cu peri largi, mai degraba decat perii. Si, in cele din urma, ajungem la uscare. Ideal ar fi sa lasati parul sa se usuce in aer, fara a folosi uscatorul de par.

Cu toate acestea, in cazul in care nu puteti fara ea, o greseala pe care nu trebuie sa o faceti este sa indreptati jetul de aer fierbinte direct pe extensia parului, asa ca va sfatuim sa scoateti duza, astfel incat caldura sa fie mai putin concentrata. Desigur, chiar si indreptarea parului este periculoasa pentru extensii, asa ca nu abuzati! Daca urmati aceste trucuri simple de infrumusetare scrupulos, parul dvs. isi va pastra stralucirea si moliciunea mai mult timp si nu veti risca chelirea.