Cand ai nevoie de fatete dentare si care este procedura pentru aplicarea lor

Fațetele dentare sunt o opțiune ideală pentru persoanele care vor să obțină ușor un zâmbet impecabil. Acestea sunt o formă de tratament pentru dinții cu o culoare inestetică, pentru asimetrii, dinți prea depărtați sau pentru dinții sparți sau ciobiți. Dacă te gândești la un zâmbet ca la Hollywood, iată care este procedura de aplicare a fațetelor:

Consultația inițială

Dentistul va crea un plan de tratament după consultația inițială și va discuta despre tot ce implică procedura. Tot în timpul consultației inițiale se vor face și radiografii, iar dentistul va evalua sănătatea orală pentru a vedea dacă există boli ale gingiei.

În această etapă se vor alege și tipul de fațete adecvate și nuanța dorită. În funcție de buget, pacientul poate alege între mai multe materiale, la fel ca la coroane dentare. O variantă mai puțin costisitoare de fatete dentareeste compozitul, iar fațetele pot fi realizate de către dentist.

Fațetele din ceramică sunt realizate prin intermediul unei tehnologii performante și sunt ideale pentru dinții cu spațiere mare între ei, sau pentru cei sparți, erodați sau colorați. Fațetele din zirconiu se confecționează cu ajutorul unui computer ce asigură un rezultat ideal.

Profilaxia și șlefuirea

Igiena orală este o etapă importantă în orice tratament dentar. După curățarea profesională a dinților, se realizează o șlefuire minim invazivă, la suprafață.

În această etapă se realizează și amprentarea, urmând ca după acest model să se realizeze modelul. Dacă dinții au fost șlefuiți, se vor folosi lucrări provizorii până la montarea fațetelor.

Proba și cimentarea

Când laboratorul trimite fațetele la cabinet, urmează așezarea provizorie a fațetelor, pentru a verifica conformitatea acestora. Urmează apoi curățarea dinților și fixarea cu ajutorul unui ciment special.

Îngrijirea fațetelor

După ce au fost montate, acestea trebuie îngrijite corespunzător. Fațetele pot ceda dacă se exercită prea multă presiune asupra lor, așa că este important să nu îți rozi unghiile sau să nu mesteci alte obiecte, în cazul în care ai acest tic.

De asemenea, igiena este foarte importantă deoarece vei putea face carii sub fațete sau în jurul lor. În plus, deși fațetele își schimbă culoarea destul de greu, este bine să eviți alimentele și băuturile care le pot colora, sau să îți periezi dinții după. Acest lucru include și cafeaua. În acest mod, vei reuși să prelungești durata de viață a fațetelor.

Un medic stomatolog îți va răspunde la toate întrebările și îți va explica întregul procedeu înainte să începi intervenția. Dacă îți dorești un zâmbet perfect, programează o consultație și află dacă fațetele sunt cea mai bună opțiune pentru tine și alege împreună cu dentistul tău cea mai bună opțiune.