7 moduri de a trata depresia fara medicamente

Pentru multi oameni care traiesc cu depresie, medicamentele eliberate pe baza de reteta pot fi medicamente de mirare. Antidepresive , in special inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei (ISRS), cum ar fi Prozac (fluoxetina) si Zoloft (sertralina). Ele pot avea efecte secundare si pot fi costisitoare, in functie de acoperirea asigurarii dumneavoastra de sanatate.

Exista multe modalitati de a contracara unele dintre simptomele depresiei care nu implica medicamente eliberate pe baza de reteta. Daca aveti depresie, ati putea dori sa incercati sa o gestionati natural, fara medicamente sau sa va completati antidepresivul cu alte tactici. Daca da, verificati aceste alternative naturale si apoi discutati cu medicul dumneavoastra despre care ar putea avea sens ca parte a regimului de tratament .

Moduri naturale de gestionare a depresiei

Luati intotdeauna in serios simptomele depresiei, deoarece depresia nu dispare doar de la sine . Desi exista multe lucruri pe care le puteti face pentru a va sprijini sanatatea mintala, nu incercati sa va ocupati doar de simptome. Discutati cu medicul dumneavoastra si discutati despre cateva dintre strategiile de auto-ajutor care va pot sprijini tratamentul.

Daca dumneavoastra sau o persoana draga va confruntati cu depresia, contactati linia telefonica nationala de asistenta pentru administrarea serviciilor de abuz de substante si sanatate mintala pentru informatii despre facilitatile de asistenta si tratament din zona dumneavoastra.

Dormi mai mult

Somnul si starea de spirit merg mana in mana. Obtineti prea putin din primul si acesta din urma este obligat sa il semnaleze (indiferent daca aveti depresie sau nu). Asigurati-va ca aveti ceea ce expertii in somn numesc ,,igiena buna a somnului”.

Acest lucru inseamna ca pastrati orele de culcare si orele de trezire consecvente, dormitorul dvs. este pregatit pentru un somn sanatos (este intunecat, linistit si nepasator), aveti o rutina relaxanta de culcare care nu implica asezarea in fata unui ecran si asa pe.

Relatia dintre somn si depresie pot fi complexe. Nu numai ca se crede ca un somn slab contribuie la aparitia depresiei, dar depresia poate provoca apoi un somn de calitate scazuta.

Indiferent daca nu poti dormi sau nu poti sa nu mai dormi, exista pasi pe care ii poti lua pentru a incerca sa iti imbunatatesti calitatea somnului.

Oferiti-va o perioada de relaxare inainte de a merge la culcare; faceti ceva relaxant si evitati sarcinile sau gandurile stresante.

Mergeti la culcare la aceeasi ora in fiecare seara si setati o alarma, astfel incat sa va treziti la aceeasi ora in fiecare dimineata.

Aveti o rutina consistenta de culcare

Opriti dispozitivele si incercati sa cititi o carte pentru cateva minute.

De asemenea, incercati sa petreceti putin timp afara in fiecare zi, chiar si in zilele in care sunteti tentati sa desenati umbrele si sa va ascundeti in interior. Lumina joaca un rol important in reglarea ciclurilor de somn si ritmul circadian, astfel incat o lipsa de soare poate face mai dificil de a dormi la noapte.

Reduceti cafeina

Cafeaua, ceaiul, sifonul si chiar ciocolata sunt pline de cofeina . Este bine sa va delectati cu o cantitate rezonabila de cofeina dimineata, dar daca faceti acest lucru, nu consumati cofeina dupa-amiaza tarziu, astfel incat sa nu interfereze cu somnul.

Daca aveti tendinta de a va baza pe cofeina, incercati sa reduceti treptat, pentru a evita simptomele neplacute ale sevrajului la cofeina . Cand doriti un suc sau o ceasca de cafea, incercati sa faceti o scurta plimbare in jurul blocului.

Obtineti mai multa vitamina D

Exista unele dovezi ca o deficienta a acestui nutrient important ar putea juca un rol in depresie. 3  Daca nu primiti suficienta vitamina D prin dieta si stilul dvs. de viata (cum ar fi expunerea la soare), intrebati-va medicul daca ar trebui sa incercati sa luati un supliment.

Anumite deficiente de nutrienti pot juca un rol in simptomele depresiei. Daca va este greu sa petreceti suficient timp in aer liber sau daca conditiile meteorologice acoperite ingreuneaza obtinerea soarelui, poate fi util un supliment.

Atingeti spiritualitatea voastra

Nu este nevoie sa va alaturati unei biserici, unei sinagogi sau unei moschei (desi cu siguranta pentru multe persoane care se confrunta cu depresia, religia poate fi o sursa de sprijin de impact). Dar practicile zilnice simple, cum ar fi meditatia sau adaugarea la o lista de lucruri pe care le recunoasteti, pot ajuta la cresterea dispozitiei si a bunastarii generale.

Meditatia poate avea o serie de efecte benefice, cum ar fi scaderea nivelului de stres si ajutarea oamenilor sa devina mai constienti de gandurile si reactiile lor.

Cercetarile indica faptul ca o interventie numita terapie cognitiva bazata pe mindfulness (MBCT), care combina elemente ale terapiei cognitiv-comportamentale (TCC) cu meditatia mindfulness, poate fi utila in tratarea depresiei si prevenirea recidivelor viitoare ale simptomelor.

Studiile sugereaza, de asemenea, ca diferite tipuri de practici meditative pentru atentie pot fi, de asemenea, eficiente in tratamentul depresiei.

Exista multe tipuri diferite de meditatie, dar puteti incepe cu un simplu exercitiu meditativ:

Stai confortabil

Inchide ochii

Respirati in mod natural

Concentrati-va asupra sentimentului corpului in timp ce respirati

Cand mintea ta rataceste, redirectioneaza atentia inapoi catre respiratia ta

Faceti mai mult exercitiu

Acest lucru nu inseamna antrenament pentru un maraton, dar inseamna sa puneti o jumatate de ora de activitate de intensitate scazuta in fiecare zi, care sa dovedit a fi eficienta in imbunatatirea starii de spirit si a calitatii vietii. Chiar mai bine, luati-l in aer liber. Aerul proaspat si soarele sunt vindecatoare in special pentru persoanele care se confrunta cu o forma speciala de depresie cunoscuta sub numele de tulburare afectiva sezoniera (SAD).

In timp ce cercetarile au aratat ca activitatea fizica regulata poate fi eficienta atat in   prevenirea, cat si in tratamentul depresiei, poate fi greu sa incepi un obicei de exercitii fizice atunci cand esti deprimat. Lipsa de energie si starea de spirit scazuta pot insemna ca pur si simplu va simtiti prea obosit pentru a va ridica si a va activa.

Evitati alcoolul

Alcoolul in sine este un deprimant . In mod ciudat, bautul poate interfera cu somnul, iar somnul de calitate este o cheie pentru lupta impotriva blues-ului. In timp ce alcoolul ar putea parea o solutie rapida pentru a scapa de ceea ce simtiti, acesta poate face ca multe dintre simptomele depresiei sa se simta mult mai rau.

Nu numai atat, dar poate reduce inhibitiile si poate duce la comportamente riscante si la decizii proaste care pot avea consecinte pe termen lung.

Daca luati orice fel de antidepresiv, nu ar trebui sa beti deloc. Alcoolul nu interactioneaza bine cu medicamentele.

Daca ati utilizat abuziv alcoolul sau alte substante si aveti nevoie de ajutor pentru a renunta, discutati cu medicul dumneavoastra. De asemenea, este posibil sa aveti o tulburare de consum de alcool sau substante . Simptomele de sevraj pot agrava temporar simptomele depresiei, deci este posibil sa aveti nevoie de asistenta suplimentara pe masura ce parcurgeti acest proces.