Twitch isi cere scuze streamerilor pentru gestionarea gresita a drepturilor de autor asupra muzicii

Twitch a publicat o postare pe blog astazi cu titlul relativ „Revendicari de drepturi de autor legate de muzica si Twitch”. Totusi, ceea ce era in el nu era decat. Postarea a explicat exact de ce streamerii au primit acel e-mail ciudat, notificandu-i ca Twitch a sters unele dintre clipurile si VOD-urile lor si le-a dat creatorilor o actualizare cu privire la ce instrumente se pot astepta sa vada de la companie in viitor.

Concluzia? Twitch nu a fost pregatit pentru un atac brusc de notificari de eliminare a drepturilor de autor din industria muzicala care a inceput in luna mai. „Pana in luna mai a acestui an, streamerii au primit mai putin de 50 de notificari DMCA legate de muzica in fiecare an pe Twitch. Cu toate acestea, incepand cu luna mai, reprezentantii marilor case de discuri au inceput sa trimita in fiecare saptamana mii de notificari DMCA care vizau arhivele creatorilor, in special pentru fragmente de piese din clipuri vechi de ani ”, a scris acesta. (Accentul lui Twitch.) „Continuam sa primim loturi mari de notificari si nu ne asteptam ca acestea sa incetineasca.”

Twitch a confirmat ca a decis sa elimine pur si simplu clipurile vizate – pentru ca asta este cerut de lege – si a intrerupt avertismentele privind drepturile de autor pentru cele trei zile de la trimiterea acelui e-mail creatorilor in octombrie. De asemenea, compania si-a cerut scuze pentru ca le-a oferit creatorilor un instrument de stergere in masa pentru clipuri. „Am fi putut dezvolta instrumente mai sofisticate si mai usor de utilizat cu ceva timp in urma. Ca nu am facut-o este vina noastra”, a scris acesta. „Si am fi putut oferi creatorilor o perioada mai lunga de timp pentru a se adresa bibliotecilor lor VOD si Clip – asta a fost si o dor. Ne pare rau pentru aceste greseli si ne vom descurca mai bine ”.

Twitch a mai spus ca lucreaza la noi instrumente pentru a ajuta streamerii care au primit o notificare privind incalcarea drepturilor de autor. Acestea includ extinderea utilizarii tehnologiei lor care detecteaza sunetul protejat prin drepturi de autor si „modalitati mai granulare de a va gestiona arhiva”. Compania a promis, de asemenea, mai mult control asupra a ceea ce se termina audio in VOD-uri – si a aratat spre noul sau instrument, Soundtrack, care permite streamerilor sa redea muzica licentiata in fluxuri fara ca aceasta muzica sa apara in continut inregistrat. In cele din urma, compania a spus ca trebuie sa ofere streamerilor posibilitatea de a revizui ce continut incalca pentru a-i ajuta sa depuna mai usor o contranotificare.

Acestia sunt pasi in directia corecta. Dar este putin infricosator faptul ca Twitch nu le-a pus in aplicare in primul rand.