Google Photos isi va incheia spatiul de stocare gratuit nelimitat pe 1 iunie 2021

Dupa cinci ani de la oferirea de copii de rezerva gratuite nelimitate la „calitate inalta”, Google Photos va incepe sa perceapa stocarea dupa ce au fost utilizate mai mult de 15 concerte pe cont. Schimbarea va avea loc la 1 iunie 2021 si va veni impreuna cu alte modificari ale politicii Google Drive, cum ar fi numararea documentelor si a foilor de calcul Google in acelasi plafon. Google introduce, de asemenea, o noua politica de stergere a datelor din conturile inactive care nu au fost conectate de cel putin doi ani.

Toate fotografiile si documentele incarcate inainte de 1 iunie vor nu fi luate in considerare pentru acea limita de 15 GB, deci aveti suficient timp sa decideti daca veti continua sa utilizati Google Foto sau sa treceti la un alt furnizor de stocare in cloud pentru fotografiile dvs. Numai fotografiile incarcate dupa 1 iunie vor incepe sa fie luate in calcul.

Google numara deja incarcarile de fotografii „de calitate originala” in functie de capacul de stocare din Google Foto. Cu toate acestea, eliminarea copiilor de rezerva nelimitate pentru fotografii si videoclipuri de „inalta calitate” (care sunt automat comprimate pentru o stocare mai eficienta ) elimina, de asemenea, unul dintre cele mai mari puncte de vanzare ale serviciului. A fost serviciul foto unde pur si simplu nu trebuia sa va faceti griji cu privire la cat spatiu de stocare aveati.

Ca o nota laterala, proprietarii de pixeli vor putea in continuare sa incarce gratuit fotografii de inalta calitate (nu originale) dupa 1 iunie, fara ca aceste imagini sa fie luate in considerare cu capacul lor. Nu este la fel de bun ca oferta initiala a Pixel de a obtine o calitate originala nelimitata, dar este un mic bonus pentru putinele persoane care cumpara dispozitivele Google.

Google subliniaza ca ofera mai mult spatiu de stocare gratuit decat altii – primesti 15 GB in loc de 5 GB, slabi pe care ti-i ofera iCloud de la Apple – si sustine, de asemenea, ca 80% dintre utilizatorii Google Photos nu vor atinge capacul de 15 GB timp de cel putin trei ani.

Compania va trimite alerte si avertismente atunci cand incepeti sa va apropiati de aceasta limita. Google introduce, de asemenea, noi instrumente de gestionare a stocarii in Google Photos, inclusiv un instrument care faciliteaza gasirea si stergerea oricum a fotografiilor pe care s-ar putea sa nu le doriti oricum, cum ar fi imagini neclare sau capturi de ecran.

Google va arata, de asemenea, o „estimare personalizata” mai utila a cat de mult va dura un nivel de stocare in termeni de timp in loc de gigaocteti. Se estimeaza incarcarile medii ale fiecarui utilizator de-a lungul timpului pentru a ghici cat de mult vor putea sa-si foloseasca nivelul actual.

De ce schimbarea? O posibilitate este aceea ca face parte dintr-o actiune mai mare pentru a face mai multi oameni sa se inscrie pentru stocarea Google One. Serviciul include acum si un VPN gratuit pentru Android la unele dintre nivelurile sale superioare si se pare ca multe produse Google se aliniaza la Google One. Explicatia Google intr-un scurt interviu este mai simpla: exista deja un numar aproape de neinteles de fotografii si videoclipuri incarcate in Google Photos, iar serviciul trebuie sa fie durabil. Acesta este esenta daca cititi intre randurile postarii sale pe blog:

Astazi, peste 4 trilioane de fotografii sunt stocate in Google Photos si in fiecare saptamana sunt incarcate 28 de miliarde de fotografii si videoclipuri noi. Intrucat atat de multi dintre voi se bazeaza pe Google Photos pentru a va stoca amintirile, este important sa nu fie doar un produs excelent, ci sa va satisfaca in continuare nevoile pe termen lung. Pentru a va intampina si mai multe amintiri si a construi Google Photos pentru viitor, schimbam politica noastra de stocare de inalta calitate si nelimitata.

Preturile Google One nu se schimba. Incepe de la 1,99 USD / luna pentru 100 GB si are niveluri de 200 GB (2,99 USD / luna), 2 TB (9,99 USD / luna) si pana la 30 TB (149,99 USD / luna).

Alaturi de fotografii, „Documente Google, foi de calcul, diapozitive, desene, formulare si fisiere Jamboard” vor incepe, de asemenea, sa fie luate in considerare pentru capacele de stocare. Rationamentul este „sa aducem politicile noastre mai in concordanta cu standardele din industrie”, spune Google. (Acest lucru pune capat unor hack-uri foarte inteligente ca aceasta care au transformat fisierele in Google Docs printr-un instrument de conversie binar .)

In ceea ce priveste politica contului inactiv, pare destul de rezonabila: daca nu v-ati atins contul Google de doi ani si nu raspundeti in niciun fel la e-mailurile si notificarile multiple de avertizare pe care vi le trimite Google, compania poate sterge datele cont. Iata cum explica Google:

Daca sunteti inactiv intr-unul sau mai multe dintre aceste servicii timp de doi ani (24 de luni), Google poate sterge continutul din produsele in care sunteti inactiv. […] In mod similar, daca ati depasit limita de stocare timp de doi ani, Google va poate sterge continutul din Gmail, Drive si Fotografii.