Joaquin Cosio marturiseste toate detaliile The Suicide Squad

Joaquin Cosio intelege putin despre multiverse si echipe (The Suicide Squad). In lumea sa narativa, plina de Cochilocos, Mascaritas si Hamlet, doar Batman reuseste sa ocupe un loc de cinste. Actorul nu a reusit sa se conecteze in adolescenta cu lumea supereroilor sau cu stiinta benzilor desenate, iar marea sa referinta este orfanul milioanelor si a liliecilor, dar lumea cinematografica de astazi este dominata in mare masura de supereroi si este atat de larga incat cineva cu atat de mult talent nu trece neobservat atunci cand alege cine va purta pielea unuia dintre ei si astazi a venit randul lui Cosio.

Nelegiuit sau erou in The Suicide Squad? Joaquin Cosio nu poate spune inca, pentru ca filmul va incepe abia in octombrie anul viitor si va fi in noiembrie cand se alatura platoului reboot-ului care va incerca sa primeasca aplauze critice, dupa ce a obtinut un bun box office cu prima sa versiune. , dar o primire proasta. Motiv suficient pentru a miza pe repovestirea povestii, cu tensiuni noi si personaje noi, inclusiv mexicanul.

„Este un fapt ca cinematografia cu supereroi de astazi este una dintre marile filoane narative ale industriei cinematografice din Statele Unite, la fel cum este cea a traficului de droguri in Mexic. Astazi multe productii sunt hranite de acel univers si are legatura cu motivul pentru care sunt noile noastre mitologii urbane si duc la cautarea acelui mare om. Cautarea si stilul respectiv au generat un public numeros si nu exista nicio indoiala ca astazi este momentul sa povestesc acele aventuri si sunt incantat sa intru in acel univers pentru a juca. Am vazut filmul Suicide Squad inainte de a afla despre participarea mea si mi s-a parut ciudat in naratiune, cu personaje foarte ciudate, stiu ca astazi vor incerca sa faca o noua versiune, cu o noua structura, dar din acelasi punct. de referinta. Compania de productie pariaza totul cu distributia si au deja patru actori castigatori de Oscar. Cosio, care a primit apelul pentru film in urma cu cateva luni, cand agentul sau din Los Angeles i-a povestit despre interesul regizorului James Gunn ( Guardians of the Galaxy ) de a-l avea in proiectul sau dupa ce l-a vazut in rolul lui Don Neto Carrillo in seria Narcos.

„Agentul meu din Los Angeles a primit un telefon despre disponibilitatea mea, iar negocierile au inceput acum cateva luni. M-au vazut in Narcos, dupa ce mi-a spus agentul meu, si le-a placut munca mea. Este foarte comun ca producatorii sa se intalneasca in oras si asa au venit la mine. Au fost cateva luni de discutii si astazi ca se consolideaza sunt foarte entuziasmat. Va fi vorba de a te distra cat mai mult posibil”, continua Joaquin, care va sosi la Los Angeles in noiembrie pentru a filma.

Obisnuit cu productiile mari, datorita participarii sale la filme precum James Bond Quantum of Solace , Joaquin este gata sa faca saltul complet pe ecranul verde, deoarece desi a lucrat cu tehnica de mai multe ori, este sigur ca de data aceasta va fi un spectacol. „In James Bond aveam deja ecranul verde. Nu este o problema, m-am obisnuit. In teatru totul este simulat, orizonturile nu exista si tu le inventezi, asa ca scenele iti ofera acea experienta. Stiu ca vor fi volume uriase de Green Screen, dar sunt gata de productie. Ne pregatesc niste decoruri impresionante pentru a ne juca cu sabii si arme si deja vreau sa fiu acolo”, spune Joaquin, care vrea sa-l cunoasca pe actorul Peter Capaldi (Dr. Who) intr-o scena a filmului, deoarece isi admira foarte mult munca.

„Este o distributie grozava si sunt mandru ca sunt acolo. Ai pe Viola Davis, Idris Elba, Jai Courtney… sunt atat de multi. Si printre ei sunt incantat sa lucrez cu Peter Capaldi este un mare actor. Mi-ar placea sa am o scena cu el”, precizeaza actorul mexican care crede ca insusi publicul mexican i-a determinat pe producatorii Statelor Unite sa-i caute, atat el, cat si Salma Hayek pentru The Eternals. „Producatorii stiu de marele public pe care il exista in Mexic pentru benzi desenate si filme cu supereroi. Majoritatea acestor productii sunt foarte bine primite, iar naratiunile necesita diversitate, ceea ce cere publicul. Si acolo s-au hotarat sa ne caute mexicanii si suntem in regula”, a conchis el.