Sfaturi utile cum sa fii mai afectuos

Afectiunea este o expresie fizica a sentimentelor. De obicei, este asociat cu iubirea si relatiile pe termen lung, deoarece un flux constant de afectiune poate face oamenii mai apropiati. Studiile au aratat ca copiii care primesc niveluri ridicate de afectiune mangaietoare in timp ce copiii au avut un nivel mai scazut de stres. Alte studii au aratat ca relatiile care au rate mai mari de afectiune fizica raporteaza o satisfactie mai mare a relatiei.

Recunoasteti disconfortul

Unele persoane sunt incomode cu atingerea din cauza personalitatii, istoricului familial, probleme de intimitate sau traume. Acest lucru poate face dificila initierea sau bucurarea manifestarilor de afectiune fizica, cum ar fi mangaierea, imbratisarea, tinerea mainilor sau alintarea.

Programati timpul pentru a va alatura cu copiii sau sotii

Atingerea ajuta la ameliorarea stresului si a durerii, poate ajuta oamenii sa faca fata si sa intareasca legaturile. Pune-ti timp de carlig in programul tau zilnic cu familia pentru a promova sanatatea fizica si psihologica. Noaptea intalnirii, ora povestii si chiar timpul de vizionare la televizor pot fi combinate cu alinierea.

Tine de mana persoana iubita

Indiferent daca este cu partenerul tau sau cu copiii tai, tinerea de mana este rapida, nedureroasa si iti poate intari legatura. De fapt, este probabil una dintre cele mai simple modalitati de a creste imediat cantitatea de afectiune fizica pe care o manifestati pentru o alta persoana. Fie ca mergeti pana la statia de autobuz, prin insule alimentare sau stati acasa pe canapea, ajungeti si luati mana cuiva care va pasa.

Includeti atingerea fizica in lista dvs. de obiective de sanatate

A avea contact cu copiii si partenerul dvs. poate elibera oxitocina, hormonul de alintare, care scade tensiunea arteriala. De asemenea, va poate ajuta sa controlati cortizolul, hormonul stresului. Atingerea fizica activeaza cortexul orbitofrontal din creier, ceea ce contribuie la sentimentele satisfacatoare si poate chiar stimula sistemul imunitar.

Enumerati modalitati sanatoase prin care puteti fi afectuos fizic

Afectiunea fizica este orice atingere care este menita sa stimuleze sentimentele sau iubirea afectuoasa in cel care da sau primeste. Noteaza-ti lista pentru a o putea consulta mai tarziu. Apoi, faceti-va un obiectiv sa faceti fiecare metoda in diferite puncte pe parcursul saptamanii.

Cateva moduri in care poti arata afectiune includ: sarutari, frecare la spate, masaje, mangaieri, mangaiere, tinere, imbratisare si mana. Pot exista si alte metode specifice pentru dvs. sau pentru relatia dvs. care pot transmite si sentimente de dragoste.

Desi poate dura 21 de zile pentru a forma un obicei, durata de timp depinde de persoana. Continuati sa faceti referire la aceasta lista timp de cateva luni pentru a schimba permanent cata afectiune fizica aratati.

Dati lovituri jucause

Gasirea umorului cu partenerul tau poate fi imbunatatita printr-un contact fizic bun. Aceasta poate fi o strangere usoara, o lovitura de umar sau de genunchi, o palma jucausa, o lovitura de articulatie sau o impingere usoara. Asigurati-va intotdeauna ca partenerul nu va deranjeaza atunci cand ii impingeti si nu loviti niciodata puternic, nu provocati durere sau lasati vanatai.

Incercati un masaj

Impreuna cu alte forme de afectiune fizica, oferirea de masaje va poate ajuta sa va apropiati mai mult in relatia voastra. In plus, masajele au beneficii pentru sanatate, inclusiv: reducerea stresului, cresterea fluxului de sange si nutrienti si ajutorarea durerii. Din toate aceste motive, un masaj la spate , picioare sau corp este o modalitate excelenta de a arata afectiune fizica. Partenerul dvs. se va bucura probabil de asta si, speram, va va intoarce favoarea.

Da afirmatii verbale

A da afectiune verbala, cum ar fi sa spui ,,Te iubesc” sau ,,Imi pasa de tine”, este o modalitate importanta de a intari legaturile si este chiar bun pentru tine fizic si mental. Nu lasati sa trimiteti mesaje text sau prin e-mail celor pe care ii iubiti sa inlocuiasca afectiunea verbala. Daca sunteti separat, ridicati telefonul pentru a va inregistra, deoarece este mai personal, chiar daca este nevoie de mai mult timp.