Piatra naturală: 10 idei de amenajarea a curții în stil vintage

Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/amenajare-gradina

O curte deosebită este o extensie a unei locuințe special amenajate, iar stilul vintage este unul dintre cele mai frumoase pe care le poți alege pentru colțul tău de natură. Iată câteva idei de amenajare a unei curți în stil vintage cu piatră naturală, care să te ajute să evidențiezi cât mai frumos grădina de care dispui. 

Amenajeaza terasa cu travertin

Atunci când vorbim despre amenajarea spatiilor din curte ar trebui să știi că aici este inclusă și terasa casei tale. Alege travertinul pentru a obține un efect vintage, pentru că acest material este unul care se potrivește în orice context de amenajare. 

Amenajează aleile cu ardezie

Aleile curții tale pot fi puse în evidență cu ușurință cu ajutorul plăcilor de ardezie. Ardezia este un material similar granitului, având o duritate foarte mare și o frumusețe naturală deosebită. Ardezia poate fi dispusă sub formă de pavaj sau poți opta pentru pași din ardezie, adică plăci dispuse asimetric, sub forma unor insule pe care să poți păși. 

Amenajează borduri cu piatră naturală

De jur împrejurul terasei, delimitând suprafețele de grădină de cele ale terasei, poți amenaja borduri din piatră naturală. Acestea vor constitui o trecere naturală delicate între elemente, făcând o legătură subtilă între spațiul construit și cel natural. 

Amenajează o fântână arteziană

Fântânile arteziene sunt specifice stilului vintage, însă trebuie să optezi pentru modele diferite de cele moderne. Acest lucru înseamnă să alegi modele care se bazează pe elemente de fier forjat și piatră naturală și pe culori cât mai apropiate de elementele naturale. Bejul, griul sau albul sunt cele mai bune alegeri, iar materialele pe care de poți folosi pentru realizare sunt marmura, granitul sau travertinul. 

Amenajează aleile piscinelor cu travertin

Dacă ți-e dor de imaginile piscinelor de altădată, împrejmuite de alei pietruite uscate de căldura soarelui, atunci poți opta pentru împrejmuirea piscinei tale cu plăci mari de travertin. Travertinul este un material care permite uscarea rapidă a suprafețelor, dar și o soluție de acoperire deosebit de estetică. 

Amenajează o zonă de relaxare

Stilul vintage aduce de cele mai multe ori în discuție și zone de relaxare, cum ar fi un leagăn sau un hamac amenajate într-un colț al grădinii. Amenajează zona folosind elemente din piatră naturală care să înfrumusețeze acest spațiu. Plachează băncuțe sau borduri cu elemente de piatră naturală sau delimitează cu o alee accesul spre această zonă. 

Construiește suprafețe de delimitare a zonelor de grădină

Dacă vrei să îți construiești un mic zid de delimitare poți folosi piatra naturală în acest sens, optând pentru un blat din marmură sau granit și pentru cărămidă pentru partea inferioară. 

Amenajează o zonă de bar

Dacă vrei să te bucuri de o limondă rece, la umbra grădinii tale, atunci construiește un mini bar. Realizează structura din BCA și mai apoi îmbracă totul în travertin sau granit. 

Amplasează o masă de șah

Șahul nu este doar sportul minții ci este și un mod bun de relaxare a acesteia. Amplasează o masă din beton cu cămășuială din piatră naturală și realizează de asemenea și două taburete din piatră pe care să le poți folosi atunci când vrei să te bucuri de o partidă de șah. Nu uita să alegi piese de șah din marmură albă și neagră, pentru un efect vintage perfect. 

Împrejmuiește suprafețele de gazon

Pentru un contrast puternic cu verdele gazonului poți folosi mozaic sau spărtură din piatră naturală cu care să împrejmuiești zona verde. În acest fel vei atrage atenția asupra zonei și a frumuseții acesteia, dar o vei și proteja în același timp, dacă nu vrei ca aceasta să fie utilizată.