10 idei de amenajare cu placi de granit a cladirilor de birouri

Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/granit

Cladirile de birouri au o aparitie aparte, mai ales prin prisma amenajarilor si a investitiilor care se fac în acest sens. Tot mai multi antreprenori opteaza pentru amenajarea spatiilor si a cladirilor de birouri cu placi de granit, asa ca iti prezentam cateva idei de amenajare care te-ar putea ajuta sa transformi o cladire intr-o adevarata opera de arta.

Amenajeaza treptele cu granit

Granitul este unul dintre cele mai dure si rezistente materiale de finisare, asa ca il poti folosi fara probleme pentru amenajarea suprafetelor care suporta trafic. Poti realiza asadar treptele din granit de la Piatra Online, pentru a te bucura atat de rezistenta, cat si de un aspect placut.

Amenajeaza pardoseala cu piatra naturala

Granitul este o optiune perfecta si pentru realizare apardoselilor, mai ales daca optezi pentru placi de dimensiuni mari, diferite de ceea ce cunoastem in cazul placilor de gresie si faianta. Granitul va rezista mult mai bine la trafic, dar si la igienizare, asa ca optiunea aleasa se va dovedi a fi perfecta pentru orice tip de spatii de birouri.

Amenajeaza glafurile cu granit

Granitul este o piatra naturala care se extrage din cariere in lastre mari, adica in placi de dimensiuni impresionante. Prin prelucrare aceste placi ajung sa isi micsoreze dimensiunile, insa in cazul glafurilor vei vedea ca acestea pot fi montate dintr-o singura bucata, liniar.

Amenajeaza baile cu granit in nuante contrastante

Granitul are culori naturale deosebite, iar cea mai mare parte a nuantelor se incadreaza in zona de bej si maro. Pentru bai, pentru a nu inchide suprafetele foarte mult, poti folosi granit roz sau bej, in functie de preferinte, pe care sa il combini cu nuante mai inchise. Baile biroului tau vor arata uimitor, chiar daca nu sunt spatii care sa fie neaparat vizitate.

Amenajeaza o bucatarie de birou cu granit negru

Granitul negru are un efect excelent in cadrul bucatariilor locuintelor individuale, asa ca este lesne de inteles ca in cadrul unui spatiu de birouri lucrurile vor arata la fel de elegant. Opteaza pentru blaturi din granit negru care sa confere spatiului o eleganta deosebita.

Amenajeaza holurile cu granit bej

Granitul este un material care iti poate oferi foarte multe optiuni. Pentru holuri poti folosi granit in nuante pestrite, de tip sare si piper sau fir de nisip. Vei vedea ca aceste modele sunt cele mai apreciate si ca acestea se vor potrivi foarte bine in zonele cu trafic ridicat. 

Amenajeaza birourile cu placi de granit

Pentru a scoate in evidenta frumusetea birourilor pe care le amenajezi, poti investi chiar si in amenajarea acestora. Fie ca vorbim despre pardoseli si plinte sau pentru placarea peretilor, granitul este o optiune perfecta.

Amenajeaza suprafetele de podest cu granit

Imediat dupa terminarea scarilor, suprafetele plane de trafic au si ele nevoie de continuitate. Astfel, pentru podest va trebui sa urmezi nuanta de baza a treptelor sau sa realizezi modele care sa contina nuantele folosite in amenajarea treptelor și contratreptelor. 

Amenajeaza peretii holurilor cu nuante discrete de granit

Un exemplu foarte elegant de amenajare este cel care implica placarea peretilor cu placi de granit cu grosime de un centimetru. Alege un adeziv potrivit si bucura-te de un efect spectaculos la nivel de amenajare. 

Foloseste granit fiamat pentru zona exterioara

Daca ai scari sau o terasa exteioara, ar trebui sa stii ca granitul poate fi folosit si in forma sa fiamata. Acest lucru presupune indepartarea stratului superficial de la suprafata placii, iar efectul este acela ca granitul isi pastreaza frumusetea insa nu mai este atat de alunecos. 

Granitul este un material elegant si special, iar acest caracteristici nu fac altceva decat sa se transmita la nivelul spatiului de birouri. Alege granit pentru amenajarea zonelor cladirii tale si bucura-te de unicitatea si de rezistenta materialelor.