12 moduri de a economisi bani rapid

Succesul financiar durabil necesita timp. Este nevoie de timp pentru ca investitiile sa se acumuleze, pentru ca puterea dobanzii compuse sa functioneze si pentru ca miscarile de cariera sa dea roade.

Problema este ca, atunci cand va confruntati cu o criza financiara, de obicei nu aveti mult timp. Facturile se acumuleaza. Debitorii suna. O cheltuiala mare tocmai a fost aruncata pe farfurie. Trebuie sa faceti schimbari financiare si rapid.

In aceste situatii, frugalitatea este cheia. Aveti nevoie de modalitati eficiente de a va reduce cheltuielile fara a va reduce drastic calitatea vietii. Alegeti dintre aceste sfaturi si aplicati-le in viata dvs., unde au sens sa va reduceti cheltuielile, astfel incat sa aveti resursele pentru a va achita facturile si sa va stabilizati situatia financiara.

Scrieti o lista inainte de a merge la cumparaturi. Inainte de a intra intr-un magazin din orice motiv, faceti o lista cu ceea ce intentionati sa cumparati. O lista de produse alimentare va va ajuta sa va concentrati acolo, dar este buna si pentru magazinele de nisa, cum ar fi librariile sau magazinele de imbracaminte. Faceti orice cercetare despre vanzari sau ce articol sa cumparati inainte de a intra.

Gasiti o banca mai buna. In mod ideal, banca dvs. ar trebui sa aiba verificare fara taxe, o retea larga de bancomate si servicii bancare online bune. Daca banca dvs. va primeste in mod regulat comisioane de intretinere a contului sau comisioane ATM, cautati o alta banca. Iata cateva banci excelente cu servicii complete care ofera aceste functii si cateva banci excelente numai online care exceleaza in special in domeniul serviciilor bancare online.

Opriti televizorul. Televiziunea consuma energie electrica, implica de obicei un serviciu costisitor si este incarcata de reclame chiar si in cadrul emisiunilor (plasarea produsului). Luati in considerare vizionarea mai putin la televizor si inlocuirea timpului respectiv cu altceva, la fel ca multe dintre articolele de pe aceasta lista.

Opriti colectarea si incepeti sa vindeti. Mai degraba decat sa acumulezi din ce in ce mai multe bunuri (ceea ce inseamna ca ai din ce in ce mai putin timp si energie pentru a le oferi fiecaruia), ia in considerare sa urmaresti un numar mic de bunuri pe care le iubesti si le folosesti cu adevarat. Incepeti prin a vinde cateva dintre lucrurile dvs. nefolosite .

Inscrieti-va pentru programe gratuite de recompense pentru clienti. Daca faceti deja o achizitie la un magazin, vedeti daca ofera un program gratuit de recompense pentru clienti si, daca o fac, inscrieti-va. Creati o noua adresa de e-mail doar pentru aceste programe de recompense, astfel incat e-mailul dvs. obisnuit sa nu fie coplesit de oferte, apoi verificati e-mailul in cazul in care va ganditi sa faceti o achizitie. Aceste programe vor duce adesea la reduceri si recompense pentru lucrurile pe care le veti cumpara deja.

Platiti integral cardul dvs. de credit in fiecare luna. Daca sunteti utilizator al cardului de credit, luati obiceiul de a va plati cardul integral in fiecare luna. Acest lucru va asigura ca nu sunteti afectat de cheltuieli financiare sau dobanzi. Odata ce va obisnuiti, concentrati-va pe utilizarea unui card de credit cu recompense care se potriveste cu obiceiurile dvs. de cheltuieli, astfel incat recompensele sa fie un beneficiu pur pentru dvs.

Stapaneste regula de 30 de zile. Regula de 30 de zile inseamna ca, daca sunteti pe punctul de a efectua o achizitie majora (sa spunem, orice peste 20 USD) care nu este absolut necesara, asteptati 30 de zile inainte de a cumpara. Lipiti elementul pe o lista de dorinte undeva si reveniti la el in 30 de zile. Daca tot il vrei, mergi dupa el! Daca nu-l mai doresti, atunci ti-ai fi economisit o multime de bani pe ceva ce nici nu ti-ai dorit cu adevarat! Aceasta este o modalitate excelenta de a ocoli impulsurile proaste de cumparare.

Stapaneste si regula de 10 secunde. Regula de 10 secunde prevede pur si simplu ca, daca sunteti pe punctul de a efectua orice achizitie, ganditi-va timp de 10 secunde la motivul pentru care nu ar trebui sa o cumparati. Chiar ai nevoie de ea? Aveti deja asa ceva? Poti imprumuta ceva de genul acesta? Daca incepeti sa aveti indoieli, puneti elementul jos. Il poti cumpara oricand altadata!

Invitati prieteni. Exista o tentatie puternica de a merge undeva pentru evenimente sociale, dar mersul undeva duce adesea la cheltuirea banilor doar pentru a va bucura de compania altcuiva. In schimb, amesteca-l uneori si ai prieteni. O noapte de film acasa. Imprumutati din strategia nr. 74 si organizati o cina la preturi reduse.

Reparati imbracamintea. Multe probleme minore legate de imbracaminte sunt usor rezolvate cu un fir si un ac. Mai degraba decat sa arunci o camasa cu o cusatura sau un buton lipsa, reparati-va singur si obtineti mult mai multa viata din acea haina.

Nu cheltuiti bani mari pentru a va distra copiii. Acest lucru este valabil mai ales pentru copiii mai mici, dar adesea si pentru cei mai mari. Copiii isi doresc mai ales timp , nu lucruri. Daca ii cereti lucruri , ei vor veni cu o lista, desigur, dar este timpul impreuna sa pofteasca cu adevarat.

Platiti cardurile de credit. Evitati sa puneti bani suplimentari pe cardurile dvs. de credit pana cand sunt achitati. Fiecare taxa pe care o faceti pe un card de credit impinge soldul in directia gresita, sporind interesul pe care il veti datora. Invata sa traiesti din banii din contul tau de verificare.