Lucruri mici de facut pentru a economisi energie electrica acasa

Cu toții am auzit despre poluarea luminoasă și despre ce face aceasta asupra mediului.

În plus,electricitatea în sine poate dăuna mediului inconjurator, cu toate acestea, nu putem opri complet utilizarea acestuia, deoarece este o parte atât de necesară a vieții noastre.

Ce putem insa face este să lucrăm la utilizarea mai puțină energie electrică in locuinta în mod regulat pentru a reduce cantitatea de combustibil produsă zilnic.

Bineînțeles,aceasta nu este o soluție permanentă,dar este cu siguranță un început.

În plus față de a ajuta mediul înconjurător, utilizarea mai puțină energie electrică vă va reduce și facturile,permițându-vă să economisiți niște bani.

Nu este niciodată un lucru rău.Deci, să discutăm câteva modalități prin care noi toți putem reduce consumul de energie electrică acasă:

Deconectați dispozitivele

Când nu utilizați un dispozitiv acasă,asigurați-vă că îl deconectați de la priza.Este posibil să nu știți acest lucru,dar dacă dispozitivele inutile sunt conectate,arde mult exces de energie electrică.

Lucruri precum un televizor,un încărcător și un computer folosesc o cantitate mică de energie electrică chiar și atunci când sunt oprite și așteaptă să fie utilizate.

Acest lucru ar putea părea o cantitate mică de electricitate,dar se va adăuga în timp.

Stinge luminile

Dacă nu ați făcut-o deja,comutați becurile din casa dvs. la cele LED. Economisesc energie în sine când ieși dintr-o cameră, stinge luminile!

Este un lucru atât de mic,dar face mai multă diferență decât îți dai seama.

Cu toate acestea,dacă aveți becuri LED sau CFL și părăsiți o cameră timp de 10 minute sau mai puțin,lăsați-le aprinse.

Dacă le oprești și le activezi din nou,vei folosi de fapt mai multă energie decât să le lași pur și simplu în acel moment.

Păstrați frigiderul și congelatorul plin

Dacă aveți un frigider și un congelator plin,veți consuma mai puțină energie.De ce?Deoarece articolele din interior vor ajuta la menținerea temperaturii,asigurându-vă că frigiderul sau congelatorul nu trebuie să folosească atât de multa energie în sine.

Spălați hainele la o temperatură mai scăzută

În cea mai mare parte,spălarea hainelor dvs. se poate face la o temperatură mai scăzută, cum ar fi 30 de grade, oferind în același timp aceleași rezultate. Acest lucru vă va ajuta să reduceți consumul de energie electrică,deoarece mașina de spălat nu va trebui să încălzească apa la o temperatură atât de ridicată.

Uscați hainele la aer când puteți

Uscătoarele consumă multă energie electrică.Multa.Dacă este o zi plăcută, închideți rufele afară pentru a le usca.Dacă vremea nu este ideală, închideți spălătoria în interior și deschidezi o fereastră pentru a menține aerul care intra în cameră. Aveți grijă să nu uscați hainele direct pe un radiator – acest lucru va împiedica răspândirea aerului prin cameră. Adică va trebui să funcționeze și mai mult pentru a aduce camera la temperatura potrivită.

Utilizați cuptorul cu microunde

De câte ori trebuie să încălzești ceva mic optează mai degrabă pentru cuptorul cu microunde decât pentru cuptorul normal,dacă poți si daca iti place mancarea incalzita la ele. Microundele folosesc mult mai puțină energie electrică decât folosesc cuptoarele tradiționale. Ca să nu mai vorbim, acest lucru vă va lua și mai puțin timp pentru a vă încălzi mâncarea.

Folosiți Lumina Naturală

În lunile de vară, cel mai probabil veți primi multă lumină solară în casa dvs., făcând inutilă aprinderea luminilor în timpul zilei.