Cum alegem un tablou pentru dormitor?

Alegerea unui tablou pentru decorarea dormitorului este cea mai delicată parte din cadrul unei decorațiuni. Pentru a alege un tablou potrivit pentru dormitor, există câteva criterii de luat în considerare și reguli fundamentale.

Atunci când alegem tablouri pentru a le agăța în dormitor, trebuie să ținem cont de culoarea mobilierului, de perdele și mai ales de țesăturile din încăpere. Mai apoi, trebuie să ținem cont de atmosfera pe care vrem să o creem în dormitor. Tabloul pentru dormitor este nota categorizată drept finală în cadrul unei decorațiuni murale.

În urma acestor criterii îți vei putea exprima interiorul într-un tablou care va fi agățat pe pereții dormitorului.  În ziua de azi, tablourile s-au modernizat, cele mai populare sunt tablouri canvas, există numeroase modele de astfel tablouri, în mărimi diferite pentru a se adapta gusturilor și dorințelor fiecăruia.

Alege un tablou pentru dormitor în funcție de o temă bine definită

Atunci când alegi un tablou pentru dormitor, este esențial să faci o alegere mai degrabă exhaustivă. Există mii de picturi pe tablouri pe care le putem agăța pe pereții unui dormitor însă, trebuie să ții cont de faptul că fiecare tip de tablou ales va trebui să exprime atmosfera dorită în dormitor.

Actualmente, există mai multe stiluri propuse printre care pictura abstractă. Pentru a alege tabloul în funcție de temă trebuie să ținem cont de stilul patului și de culoarea pereților. În ceea ce privește atmosfera, aceasta va fi aleasă în funcție de gusturile fiecăruia.

Alege un tablou pentru dormitor în funcție de mărime

Există mai multe dimensiuni de tablouri precum tablouri canvas, tablouri în format orizontal sau vertical. Tablourile la modă de așezat în dormitor există în trei formate care sunt de tip standard, cunoscute și sub numele de tablou mono element. Au în general dimensiunea 50cmx60cm, 60cmx90cm, 90cmx120cm.

Pentru a fi sigur de dimensiunea tabloului te sfătuim să măsori spațiul. Acesta trebuie să fie așezat în centrul unui perete, la peste 170cm distanță de sol.

Alege tablouri pentru dormitor în funcție de culoare

Atunci când vine vorba despre alegerea tablourilor din dormitor trebuie să ținem cont și de culoare.  Culoarea dă viață unui tablou și accentuează atmosfera din dormitor. Roșul este o culoare de caracter, sinonimă cu iubirea, recomandată pentru dormitor.

Culoarea neagră vine cu o notă chic și elegantă într-o încăpere însă nu este recomandată pentru dormitor. Poate fi combinată cu o culoare mai blândă precum rozul. Violetul este o culoare în tendințe care oferă un stil modern, situat între blândețe și electricitate.