Exista 3 tipuri diferite de relatii – in care vrei sa fii?

In orice relatie romantica, vor exista diferite etape si obiective specifice pe care doriti sa le atingeti si o multime de sfaturi dintre care sa alegeti. Exista 5-7 etape esentiale in orice relatie , inclusiv dragoste pasionala, descoperire, angajament, lupte pentru putere, stabilitate si crestere, dragoste romantica si criza si recuperare.

Dar de unde sa stii ce este potrivit pentru tine sa-ti traiesti viata? Ei bine, mai intai trebuie sa intelegi in ce tip de relatie te afli.

1. Relatiile traditionale

Aceasta este cea mai familiara dinamica intalnita in casatoriile si relatiile traditionale. In aceasta relatie, oamenii se concentreaza mai degraba pe interese si valori comune decat pe cresterea personala. In relatiile traditionale, nici o persoana nu a facut munca psihologica sau spirituala necesara pentru a se lega fie cu sine, fie cu alta. Aceasta inseamna ca cuplul se conecteaza mai degraba la nivel personal decat la nivel emotional si spiritual.

Cand doi oameni se raporteaza de la nivelul personalitatii sau ,,eu”, concentrarea individului ramane mai degraba asupra sa decat asupra celuilalt. Fiecare persoana este concentrata in primul rand pe satisfacerea propriilor sale nevoi , ceea ce impiedica formarea ,,noi” a relatiei.

Drept urmare, aceste relatii devin adesea stagnante si luptele pentru putere apar frecvent .

Pentru a ramane impreuna, partenerii din relatiile traditionale evita sa priveasca problemele cheie, pretinzand ca nu exista.

Multe cupluri se simt in siguranta intr-o relatie traditionala. Este tot ce isi doresc sau au nevoie vreodata si pot ramane la acest nivel pentru totdeauna. Aceste cupluri nu vor progresa in mod natural la urmatoarele doua niveluri ale relatiei.

Relatiile traditionale se incheie atunci cand un partener se angajeaza in calatoria sa psiho-spirituala si devine imposibil sa continuam sa crestem, ramanand in relatie.

2. Relatii constiente

Cand sufletele pereche se reunesc , ele se alatura intr-o relatie constienta. Sufletele pereche sunt cele care se raporteaza de la nivelul sufletului. Desi multi cauta un suflet pereche, cerinta pentru acest tip de relatie este ca ambii oameni trebuie sa fi facut o munca psihologica si spirituala inainte de intalnire pentru a relationa sufletul cu sufletul.

In relatiile constiente, accentul se pune pe cresterea emotionala si spirituala , atat ca indivizi, cat si ca cuplu. Cei aflati in relatii constiente sunt implicati in invatarea lectiilor. Scopul lor este de a transcende nivelurile fizice si emotionale la planul spiritual.

Pe masura ce lucreaza in mod activ impreuna cu problemele, cuplurile constiente sunt din ce in ce mai capabile sa se aplece si sa aiba incredere unul in celalalt pentru a crea ,,noi” relatiei.

Una dintre marile provocari ale relatiilor constiente este ca acestea trec de la o relatie bazata pe I la o relatie bazata pe noi, deoarece invata nu numai sa lucreze la propriile probleme individuale, ci si pe masura ce invata sa aplice ceea ce invata la relatia ca un intreg.

Desi relatiile profunde si constiente nu dureaza neaparat pentru totdeauna. S-ar putea termina atunci cand ambii parteneri nu mai pot creste impreuna sau cand o persoana nu satisface nevoile esentiale ale celeilalte persoane.

Doar pentru ca oamenii sunt parteneri constienti nu inseamna ca pot indeplini automat cerintele celeilalte persoane. Atingerea nivelului de parteneriat constient este o realizare semnificativa si poate duce la o relatie hranitoare si durabila pe termen lung.

3. Relatiile transcendente

Nu toata lumea vrea sa faca treaba pentru a ajunge la acest al treilea tip de relatie. Partenerii transcendenti se iubesc neconditionat . Ei sunt ,,gardieni ai sufletelor celuilalt”. Deoarece partenerii transcendenti au stapanit arta asumarii responsabilitatii personale, ei isi genereaza identitatea, fericirea si stabilitatea emotionala din interior si nu exista frica de a se pierde in relatie.

Avand un sentiment atat de puternic al sinelui lor individual, partenerii transcendenti se pot preda pe deplin ,,noi” ai relatiei, formand o uniune in care individul nu este pierdut si intregul este profund mai mare decat suma partilor sale. Abilitati in acceptarea neconditionata, luptele pentru putere apar rar.