Cum poti sa recunosti ochelarii de soare de designer falsi

FOTO: unsplash.com

Ochelarii de soare produsi de marile case de moda au intotdeauna un pret mult mai ridicat datorita design-ului deosebit si materialelor de calitate folosite pentru confectionarea lor. Insa, pe piata exista o multime de modele de ochelari de soare contrafacuti, care seamana foarte bine cu cei originali. Asa ca, iata care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmezi pentru a verifica autenticitatea unei perechi de ochelari de soare de designer.

Verifica lentilele ochelarilor

Vrei sa iti cumperi ochelari de soare originali? Atunci primul pas ar fi verificarea atenta a lentilelor. Intotdeauna acestea trebuie sa fie din sticla rezistenta, iar daca ochelarii par confectionati dintr-un material mult prea subtire, atunci exista riscul ca acestia sa nu fie originali. 

De asemenea, pe lentilele ochelarilor trebuie sa se afle o serie de inscriptii, care pot fi observabile doar in lumina, cum ar fi logo-ul „RB”, in cazul produselor Ray-Ban. De asemenea, in coltul ramelor ar trebui sa se afle o serie de aplicatii in forma de diamant, care sa indice faptul ca lentilele sunt sensibile zgarieturilor. 

In general, logo-ul trebuie sa fie pozitionat pe partea dreapta, in cazul ochelarilor de soare, iar pe partea stanga pentru ochelarii de vedere.

Ar fi indicat sa verifici si interiorul bratului stang, pentru a cauta seria ochelarilor. In timp ce pe bratul drept ar trebui sa se afle inscriptionata tara de productie.

Cauta marcajul CE

Tot pe interiorul bratului drept ar trebui sa gasesti marcajul „CE”, care este obligatoriu in Europa. Acest marcaj iti indica faptul ca ochelarii pe care ii achizitionezi sunt prevazuti cu filtre speciale de protectie UV. Iar in unele cazuri, vei vedea o eticheta suplimentara, cu inscriptia UV400, care indica faptul ca razele ultraviolete sunt blocate pana la o lungime de unda de 400 nanometri. 

In timp, radiatiile ultraviolete pot sa iti afecteze considerabil vederea, iar astfel pot aparea primele semne ale cataractei.

Totusi, atunci cand vei verifica marcajul CE, trebuie sa stii ca exista doua tipuri de astfel de inscriptii. Este vorba despre marcajul CE European, care iti arata ca ochelarii au fost produsi in conformitate cu standardele de sanatate, siguranta si protectie a mediului, dar poti gasi si marcajul CE din China, care indica faptul ca ochelarii au fost produsi in Asia, fara standardele europene de siguranta.

Ambalajul ochelarilor

Un alt detaliu pe care ar trebui sa il iei in considerare este ambalajul ochelarilor. Daca optezi pentru Ray Ban ochelari de soare pentru barbati, vei vedea ca aceste modele vin in cutii din carton gros, de culoare argintie, fiind acoperite cu logo-ul brandului si cu inscriptia „100% UV Protection – Ray-Ban – Sunglasses By Luxottica”. 

De asemenea, pe una dintre partile laterale ale cutiei se afla si o eticheta cu informatii extra despre produs, dar si codul de bare al acestuia.

Verifica daca seria de pe cutie corespunde cu cea inscriptionata pe bratul stang al ochelarilor. In general, ochelarii Ray-Ban au o serie speciala care incepe cu RB sau 0RB.

Pernutele de suport 

Daca vei opta pentru ochelari de soare cu pernute pentru suport nazal, acestea ar trebui sa fie confectionate dintr-un cauciuc ferm, astfel incat sa se aseze confortabil. In cazul in care acestea sunt alunecoase si fragile, dar si usor de indepartat, atunci ochelarii nu sunt de calitate, si nu sunt produsi de un designer de marca.

Uita-te atent la accesorii

Ochelarii de soare originali vin insotiti de o serie de accesorii esentiale: toc sau husa, o laveta dintr-un material fin si o mica brosura de prezentare. Uneori, anumite modele au si un certificat de autenticitate.

Vei vedea ca husele originale produse de designeri sunt confectionate din piele naturala, avand cusaturi puternice pe margine, iar pe unele dintre ele sunt inscriptionate, de asemenea, cu logo-urile brandurilor. 

Asadar, urmand sfaturile recomandate mai sus, te poti transforma intr-un adevarat detectiv al ochelarilor falsi si iti va fi extrem de usor sa recunosti produsele care nu sunt originale si de calitate.