Care sunt cele mai ieftine patuturi pentru bebe anul acesta?

Cum sa gestionezi cheltuielile cand cel mic urmeaza sa apara?

Bebelusul inca nu a aparut si iti dai seama cat de multe cheltuieli s-au angrenat. Camera bebelusului era goala in urma cu cateva luni, iar acum, pe langa mult timp pe care a trebuit sa il petreci pentru a cauta mobila, hainute, consumabile si alte lucruri, s-au dus si destul de multi bani.

In mintea ta, exista o gramada de obiecte pe care stii ca inca mai trebuie sa le cumperi si in permanenta faci comparatii intre produse, pentru a-l alege pe cel mai bun, ca bebelusului sa nu ii lipseasca nimic cand soseste. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca, cel mai important lucru inainte de a alege produsele pentru bebe, nu este neaparat pretul, ci calitatea.

Fiindca sunt multe lucruri noi de cumparat, e posibil sa te trezesti cu mai multi bani cheltuiti decat ar fi necesar. Asa ca, inainte de a cumpara ceva scump, gandindu-te ca pretul ridicat, aduce cu sine si calitatea si utilitatea produsului. Incearca sa pui lucrurile mai bine in balanta. Poti chiar sa ceri sfaturi mamicilor din jurul tau, in privinta anumitor produse, pentru a vedea exact daca anumite obiecte merita sa fie cumparate sau nu.

Asigura-te ca nu iei decizii impulsive. Nu cumpara obiecte pentru simplul fapt ca arata absolut adorabil, ci analizeaza-le mai intai adevarata utilitate.

In cazul patutului, ce ar fi mai bine sa aleg? Unul ieftin sau unul scump?

Patutul bebelusului este un obiect de mobilier indispensabil pentru cand va veni bebe. Pe deasupra, este si printre cele mai importante, fiindca cel mic isi va petrece destul de mult timp dormind. Cu toate acestea insa, va trebui sa faci diferenta dintre aspectele legate de utilitate si cele legate de simplul design placut.

Exista aspecte legate de patuturi, utile pentru a spori confortul si siguranta. Cele cu gratii, spre exemplu, il feresc pe cel mic de accidente nefericite. Cele prevazute cu roti, te ajuta pe tine sa muti patutul unde vrei, asa ca, un astfel de pat iti mareste tie confortul. Cele cu cristale swarowsky, in schimb, nu aduc un confort sporit, insa, ar fi cu totul neadevarat sa spunem ca nu ar arata extraordinar in camera micului print sau a micii printese!

Acestea au fost doar cateva exemple de patuturi bebe ieftine, pentru ca tu sa intelegi mai bine ca, pretul ridicat, nu inseamna neaparat un plus de confort pentru tine sau pentru bebe. Iar daca vei vrea sa te orientezi spre un patut ceva mai ieftin, nu faci nimic gresit.  Cu toate acestea, inainte de a alege „patutul castigator”, ia o foaie si scrie, pe langa pretul lor si plusurile si minusurile cu care acestea vin, pentru a te asigura ca il alegi pe cel mai potrivit. Este bine sa te uiti la mai multe modele si nu sa te opresti neaparat la primul care iti iese in cale. De exemplu, in magazinul www.annebebe.ro exista zeci de variante de patuturi pentru bebelusi, inclusiv, ovale, standard, pentru cosleeping, cu roti, sertare, din lemn, pliabile.

Care sunt cele mai ieftine patuturi pentru bebelusi?

Exista multe patuturi, cu preturi bune, care se dovedesc a fi apropiate ca si calitate de cele scumpe. Printre acestea, se afla si modelele de patuturi pliabile, modelele mini, dar si anumite tipuri de patuturi co-sleeping sau cele simple, realizate din lemn.

Ca si pret, patuturile pot incepe de la sume intre 900-1000 de lei, insa, pot sa depaseasca si 3000 de lei, in cazul in care decizi sa le alegi pe cele mai spectaculoase si elegante. Cu toate acestea, cele mai ieftine tipuri, pe care le-am mentionat si noi in paragraful anterior, au o valoare ce nu depaseste 1500 de lei. Sigur, preturile sunt orientative.

Chiar daca designul celor ieftine este mai simplu, atat cele de lemn, cat si cele pliabile se dovedesc a fi la fel de sigure pentru cel mic, deoarece acesta nu poate cadea din patut. Nici patuturile mini nu se lasa mai prejos; acestea vor trebui inlocuite undeva la varsta de 5 ani.

Patuturile ieftine isi pot face treaba la fel de bine ca si cele scumpe. Iar daca iti faci griji ca cel mic nu va avea parte de acelasi confort, trebuie sa stii ca acest lucru este complet fals. Atat patuturile ieftine cat si cele scumpe, sunt realizate in asa fel incat bebelusului sa ii fie acoperite nevoile. Insa, daca totusi iti faci griji ca un patut ieftin l-ar putea nemultumi, poti „echilibra” situatia, achizitionand o saltea mult mai calitativa, deoarece si aceasta este extrem de importanta.

Cu toate ca mai ai multe de pregatit, lasa agitatia si stresul deoparte! Fiindca, cel mic va avea nevoie, in primul rand, de niste parinti relaxati. In ce priveste, insa, patutul, fie el ieftin sau mai scump, acesta este adaptat nevoilor celui mic, si de aceea, alegerea celui ieftin, nu ii va face niciun rau, insa, va putea face un bine bugetului tau! Totusi, ramai un parinte bine informat si citeste cu atentie descrierea produsului daca decizi sa comanzi patutul online.