Tot ce trebuie sa stii despre incalzitoarele de sauna

Indiferent de tipul de incalzitor sauna pe care il vei utiliza, trebuie sa stii ca fiecare model este proiectat pentru scopuri si facilitati diferite.

Pe masura ce iei in calcul tipul de incalzitor pentru sauna de acasa, este important sa cunosti diferentele dintre fiecare model.

Incalzitoare electrice moderne

Incalzitoarele electrice moderne sunt o optiune de incalzire fiabila pentru aproape toate saunele, noi sau vechi, imbinand design-ul elegant cu functionalitatea pentru a oferi cea mai buna experienta in timpul sedintei de sauna. Aceste modele de incalzitoare saune au o caldura rapida si placuta, control precis al temperaturii si functii eco inteligente care elibereaza toate simturile. Camerele laterale duble raspandesc mai uniform si mai rapid aerul cald, iar functia de „divizare” a economisirii de energie permite incalzitorului sa treaca automat in economisire, odata ce atinge temperatura dorita. Carcasa exterioara cu acoperire termica mentine partea din fata a incalzitorului la o temperatura sigura, minimizand riscul de arsuri.

Incalzitoare sauna cu montare pe perete sau in picioare

La acest model de incalzitor sauna, instalarea este disponibila in doua optiuni – montata pe perete (fara picioare) sau in picioare (cu picioare). Totodata, sistemul de circulatie a aerului deosebit de eficient incalzeste rapid sauna, asigurand, in acelasi timp, o temperatura constanta. Incalzitoarele de sauna cu montare pe perete sau in picioare sunt construite pentru a rezista ani de zile de utilizare regulata. Cu un dipozitiv de intrerupere a temperaturii incorporat si un design al carcasei exterioare din otel inoxidabil, acestea ofera siguranta maxima in utilizare. Toate modelele pot fi controlate fie printr-un sistem de control mecanic sau electronic, in functie de preferinte.

Incalzitoare sauna cu comenzi premium

Modelele ce includ comenzi premium incorporate pentru o utilizare usoara au o functie de pornire cu intarziere de noua ore ce iti permite sa te intorci acasa, dupa o zi lunga de munca, la o sauna gata incalzita. De regula, majoritatea incalzitoarelor includ comenzi exterioare, astfel ca acestea sunt o alegere excelenta pentru saunele in aer liber, unde doresti sa iti protejezi comenzile incalzitorului de intemperii.

Incalzitor sauna pe lemne

Lemnul este una dintre cele mai eficiente si traditionale modalitati de incalzire eficienta a unei saune. Acesta ofera o experienta cu adevarat unica in timpul sedintei de relaxare, lemnul natural oferind oricarui utilizator o atmosfera deosebita datorita mirosului specific, al sunetului relaxant produs de arderea lemnului. In plus, incalzitorul de sauna pe lemne este ideal pentru zonele retrase, acolo unde nu exista acces la reteaua electrica, ori unde accesul este limitat. De obicei, sauna finlandeza implica racordarea la un bransament trifazic.

Sfaturi pentru alegerea incazitorului de sauna potrivit

Tine cont ca peretii si, indeosebi, tavanul saunei, necesita o izolare termica eficienta. Asadar, un metru patrat de piatra, sticla ori suprafata neizolata similara va mari cerinta de energie a incalzitorului la fel de mult ca si cand volumul interiorului cabinei a fost marit cu 1,2 m³. In cazul in care peretele interior al saunei este dintr-un material neizolat, multiplica volumul cubic al saunei cu 1,5. Totodata, acorda o atentie deosebita ventilatiei cabinei de sauna, intrucat o circulatie eficienta a aerului va asigura o atmosfera interioara curata si un aer usor de respirat.