Cum eviți studiourile fantomă de videochat: ce trebuie să știi

Videochatul poate fi o meserie deosebit de frumoasă și profitabilă, dar doar dacă o practici unde trebuie! Cu alte cuvinte, este foarte important studioul cu care alegi să colaborezi. Dacă modelele ceva mai trecute prin câmpul muncii știu cum să recunoască un studio neserios, începătoarele vor fi expuse la acest pericol greu de evitat. Cum să alegi doar studiouri profesioniste, de exemplu studio videochat M4M, îți vom explica în rândurile următoare. 

Nu găsești informații despre studioul respectiv pe internet

Înainte de a da curs oricărei oferte de job, este absolut normal și chiar recomandat să afli mai multe detalii despre angajator. Te sfătuim să începi această cercetare pe internet, unde vei putea să descoperi informații despre aspecte precum: firma care deține studioul, ce cifră de afaceri are, de câți ani este activ pe piață, ce modele lucrează acolo. 

Dacă nu-ți este ușor să găsești informații despre studioul respectiv, informațiile par contradictorii sau fictive, cel mai probabil vei interacționa cu un studio care are ceva de ascuns. 

Studioul nu plătește taxe

Deși majoritatea studiourilor de videochat sunt afaceri reputabile și legale, într-un domeniu atât de vast mai apar și impostori. Acești impostori sunt de fapt studiourile care operează în ilegalitate, mai exact nu se supun regimului fiscal și nu cotizează la bugetul de stat. Cum să-ți dai seama dacă vei colabora cu o astfel de entitate? 

Primul steag roșu va fi imposibilitatea da a produce un contract înainte de a începe activitatea. După semnare, în mod obligatoriu trebuie să primești și tu un exemplar. În cazul în care observi că studioul nu dorește să încheie un contract cu tine sau după semnare nu-ți oferă o copie a contractului, din varii motive, precum o perioadă de probă sau alte pretexte, înseamnă că nu colaborezi cu un studio legal. 

Un studio serios de videochat îți va oferi de asemenea oportunitatea de a verifica online dacă taxele tale către ANAF sunt plătite la timp și în mod corespunzător. 

Ți se cer sau ți se oferă bani în avans 

Nu există motiv pentru care un studio îți va cere bani. Nu te costa absolut nimic pentru a deveni model de videochat și orice studio care-ți va cere bani pentru echipamente, poze, promovare sau orice alt fel de accesorii va fi unul care încearcă să te înșele. Este de datoria studioului să investească în toate aceste aspecte necesare ale afacerii și să ți le pună la dispoziție gratis. Până la urmă este afacerea lor, nu a ta. 

În aceeași ordine de idei, nu te lăsa păcălită de studiourile care îți oferă diverse sume de bani chiar înainte de a începe activitatea. În această industrie modelele primesc tot felul de beneficii gratis, de la haine și servicii de make-up, până la poze și ședințe video gratuite, dar nu bani. Prin acceptarea acestei oferte te vei îndatora studioului, iar banii cel mai probabil nu-ți vor fi livrați niciodată. 

Nu ți se permite să conversezi cu alte modele 

După un interviu, în majoritatea studiourilor de videochat ți se vor prezenta și colegele. Asta în cel mai bun caz. Alternativ, după interviu ai putea să mai petreci câteva minute la sediu pentru a face cunoștință pe cont propriu cu celelalte modele. Le poți surprinde pe acesta în pauze și poți afla mai multe despre modul în care se desfășoară lucrurile la studio. Dacă angajatorul nu permite interacțiunea între modele și candidate sau dacă fetele de la studio neagă în orice fel ce ți s-a prezentat la interviu, nu colabora cu studioul respectiv. Mai mult ca sigur au ceva de ascuns. 

Ai mare grijă în procesul de selecție a studioului de videochat cu care vei colabora. Această decizie îți poate influența întreaga carieră!