6 obiceiuri ale oamenilor prosti pe care oamenii destepti nu le au

Ai putea crede ca a arata prost in public este rezervat oamenilor, ei bine, prosti. Adevarul este ca toti am fost intr-o astfel de situatie, intr-o forma sau alta in viata noastra, si este probabil ca aceste acte publice de prostie sa se repete.

La urma urmei, suntem oameni.

Daca te-ai simtit vreodata putin jenat, sau chiar prost, din cauza actiunilor tale, noteaza: aceste 14 obiceiuri ii fac pe oameni sa para mai putin inteligenti. Asta inseamna ca evitarea lor te poate face sa pari mai inteligent, sau cel putin, nu prost.

Iata 14 obiceiuri ale oamenilor prosti.

1) Nu-si asuma responsabilitatea pentru viata lor

Un obicei al oamenilor mai putin inteligenti este sa nu-si asume responsabilitatea pentru viata lor. Cred ca asumarea responsabilitatii este cel mai puternic atribut pe care il putem avea in viata. Si oamenii destepti stiu asta.

Pentru ca realitatea este ca TU esti responsabil in ultima instanta pentru tot ceea ce se intampla in viata ta, inclusiv pentru fericirea si nefericirea ta, succesele si esecurile si pentru depasirea provocarilor tale.

2) Folosesc cuvintele gresite

Daca nu esti sigur de sensul unui cuvant sau de modul corect de a-l spune, nu-l mai folosi.

Nimic nu te face sa arati mai putin inteligent decat folosirea unui cuvant intr-un mod nepotrivit. Folosirea argoului intr-un cadru de afaceri te face sa arati prost, mai ales daca oamenii sunt din afara orasului si nu inteleg argoul pe care il folosesti.

Pentru a evita sa arati mai putin inteligent decat esti cu adevarat, foloseste cuvintele pe care le cunosti cu siguranta si extinde-ti vocabularul intentionat pentru a-ti construi credibilitatea si abilitatile de comunicare.

3) Subminarea propriilor opinii

Daca vrei sa arati mai putin inteligent decat toata lumea din jurul tau, adauga un calificativ la fiecare propozitie pe care o spui.

Majoritatea oamenilor adora sa-si exprime opiniile, dar cei dintre noi care sunt putin timizi sau au avut o experienta proasta in acest sens, de obicei, adauga parti suplimentare opiniilor sau propozitiilor lor si ii face sa para mai putin inteligenti.

De exemplu, ai putea spune ceva de genul acesta: „Nu sunt sigur daca este corect, dar cred ca ar trebui sa…”.

4) Trag concluzii pripite

A trage concluzii pripite este un semn sigur al unei persoane mai putin inteligente. Daca esti cineva care este dur si rapid in caile si credintele sale, atunci nu esti cineva care este deschis la sugestii sau la invatarea de lucruri noi.

Oamenii care sunt inchisi sunt considerati a fi mai putin inteligenti decat cei care sunt deschisi sa auda parerile altora.

5) Vorbesc gresit limba

Bine, intelegem: gramatica este grea. Dar asta nu iti ofera posibilitatea de a pronunta incorect cuvintele. Oamenii probabil ca ti-au subliniat aceasta trasatura inainte si, daca au facut-o, ar trebui sa lucrezi cu adevarat la ea. Pronuntarea gresita a cuvintelor este o modalitate sigura de a nu obtine un loc de munca si de a arata ca un prost.

6) Nu sunt originali

Daca vrei sa nu arati prost fata de ceilalti oameni, nu-i idolatriza pe toti cei din jurul tau, inclusiv pe celebritati. Daca vorbesti, actionezi, te imbraci si apari ca cineva de la televizor, oamenii nu te vor pentru asta. Doar fii tu insuti si minimizeaza-ti obsesia pentru Jennifer Aniston. 

In concluzie

Cu totii am simtit acea urma de rusine cand am facut ceva de care suntem mai putin mandri in viata noastra. Nu mai face aceste lucruri de mai sus, astfel incat sa nu arati prost in public sau sa nu te simti ca un idiot cand nimeni nu se uita.

Traim intr-o lume in care suntem judecati pentru orice. Nu ar trebui sa ne reducem fericirea pentru a-i multumi pe altii, ci ar trebui sa facem un efort pentru a evita sa-i facem de rusine pe altii, sa aratam noi insine prosti si sa fim prosti pentru ca ne credem mai destepti decat toti ceilalti.