Toate proprietatile si beneficiile canepei sativa

Semintele de canepa produc ulei si faina, ambele foarte sanatoase si ideale pentru completarea dietei, detoxifierea si scaderea colesterolului. Sa cunoastem toate beneficiile!

Canepa: proprietati si beneficii

Canepa este o planta foarte veche, a carei cultivare se pare ca dateaza din timpuri preistorice, printre popoarele asiatice.

Cunoscuta ca planta medicinala, denumire stiintifica Cannabis, este o planta erbacee anuala. Originara de pe continentul asiatic, apartine familiei Cannabaceae si este folosita in diverse domenii, inclusiv in alimentatie.

Inainte de a vorbi despre proprietatile sale in sectorul alimentar, este oportun sa facem o distinctie intre trei familii de canepa: canepa indiana sau marijuana, Cannabis Ruderalis si Cannabis Sativa, numita si simplu Sativa. Ne vom ocupa de canepa sativa, a carei rasina este practic lipsita de canabinoizi, sau de substantele psihotrope din care Thc este componenta principala. Acest lucru inseamna ca cultivarea sa este legala si, prin urmare, este utilizata in sectoarele textil, cosmetic si alimentar.

Proprietatile canepei sative

Canepa este o sursa de bunastare si sanatate, din acest motiv produsele alimentare derivate din canepa, ulei si seminte, se bucura de un succes si difuzare din ce in ce mai mare, atat de mult incat sunt considerate adevarate super alimente. Este ideala pentru cei care urmeaza o dieta vegetariana sau vegana deoarece este compusa din 25% proteine ​​si 8 aminoacizi esentiali pentru sinteza proteinelor.

Dar care sunt proprietatile canepei pentru sanatate?

In primul rand, semintele sale sunt foarte bogate in acizi grasi esentiali, foarte celebri (si pe buna dreptate) Omega 3 si Omega 6 (acid linoleic). Datorita acestei caracteristici, semintele de canepa sunt benefice atat pentru reglarea nivelului de colesterol din sange cat si pentru mentinerea sanatoasa a inimii.

Beneficiile canepei sativa

Beneficiile de seminte de canepa sunt numeroase:

  • scade colesterolul rau (LDL),
  • inima sanatoasa,
  • aportul de proteine ​​sanatoase,
  • dieta vegetala mai variata.

In plus, semintele de canepa nu contin substante poluante, asa cum se intampla, de exemplu, in cazul pestelui (mai ales daca este vorba de peste mare precum tonul sau pestele-spada). Astazi exista tot mai multe magazine de unde puteti cumpara faina de canepa (biscuiti, biscuiti, paste) si ulei din seminte de canepa. In sfarsit, in comparatie cu soia, canepa este mai „asemanatoare” cu metabolismul nostru, fara gluten si usor digerabila.

Este un antiinflamator natural

Prin urmare, semintele de canepa sunt beneficii proprii datorita continutului lor ridicat de acizi grasi esentiali, Omega 3 si Omega 6.

Intareste sistemul cardiovascular

Semintele de canepa sunt una dintre cele mai nobile alimente existente. Bogate in proteine, carbohidrati, vitamine, saruri minerale, fibre si acizi grasi esentiali, acestea actioneaza asupra functionarii corecte a sistemului cardiovascular.

Este potrivita pentru celiaci

Din semintele de canepa se obtine o faina foarte proteica si absolut fara gluten. Prin urmare, canepa poate fi definita si ca un aliat in alimentatia celor care sufera de boala celiaca.