Căzile de baie cu hidromasaj – montare, întreținere, beneficii

Sursă foto: freepik.com

Cauți să-ți îmbogățești viața cu un pic mai multă bucurie? O modalitate simplă de a te răsfăța chiar acasă după o zi grea de muncă și de a-ți îmbunătăți starea generală de bine este instalarea unei căzi cu hidromasaj.  

Bulele, apa caldă și jeturile de apă, toate acestea ajută la refacerea minții, a corpului și a spiritului. Descoperă în continuare și ale beneficii ale căzilor cu hidromasaj, dar și care este procesul de instalare și de întreținere. 

Beneficiile unei căzi cu hidromasaj

Căzile cu hidromasaj pot reduce afecțiuni precum artrita și durerile musculare sau articulare. Asta pentru că jeturile produse în timpul funcționării se simt ca un masaj cu presiune profundă în zonele cu probleme. Dacă îți dorești și tu asta, poți găsi numeroase modele de căzi de baie cu hidromasaj de la Utilu.ro care să se potrivească în locuința ta. 

 • Îmbunătățesc senzația de bine și oferă relaxare profundă;

 • Oferă o ușurare temporară a disconforturilor fizice minore;

 • Ameliorează durerile musculare, rigiditatea și tensiunea;

 • Crește circulația în zonele locale unde se produce masarea;

 • Reduce stresul și anxietatea;

Instalarea unei căzi cu Hidromasaj

Primul pas în instalarea căzii este să decizi unde o amenajezi și care să fie dimensiunea acesteia în funcție de spațiul pe care îl ai disponibil. De exemplu, cada de baie hidromasaj Cersanit Blissa Hydromatic 180×80 cm nu ocupă mai multe decât o cadă obișnuită.  

De procesul efectiv al instalării se poate ocupa un meșter specializat, însă dacă te pricepi la instalații sanitare, probabil o poți face și tu. În funcție de nivelul tău de experiență, instalarea nu este deosebit de dificilă, dar poate consuma mult timp. Înainte de a începe, află dacă modelul ales are laturi finisate și dacă va necesita o încadrare separată. 

Totodată, înainte de a te apuca de lucru, fă un inventar al uneltelor și materialelor de care ai nevoie:  placă de suport de ciment, cheresteaua, burghiu, șuruburi, distanțiere, țiglă, ferăstrău, cuțit de chit, calafate, cuțit utilitar, amestec de mortar sau mortar subțire, chit, chit, șurubelniță,  

Pe lângă asta, ia în considerare faptul că o cadă cu hidromasaj necesita accesul la un circuit electric și că trebuie să fie conectată  la o sursă de alimentare de 120 de volți. În cazul în care cada cu hidromasaj are un încălzitor, acesta va necesita și propriul circuit dedicat.

Întreținerea unei căzi cu hidromasaj

O cadă de baie hidromasaj Cersanit Blissa Hydromatic 160×70 cm înseamnă un plus fantastic pentru orice baie, producând și sentimentul de lux. Dar pentru a-și menține acest aspect de lux, cada trebuie întreținută regulat.

De ce? Pentru că de fiecare dată când faci baie, depunerile de calcar, reziduurile de săpun, uleiurile și grăsimea pielii ajung în jeturile și conductele acesteia. Așadar, evită să folosești astfel de substanțe. 

Apoi, utilizarea incorectă a produselor de baie nu face decât să înrăutățească problema și pot reduce durata de viață a căzii. Cu o întreținere bună, cada de baie cu hidromasaj va funcționa în stare perfectă mai mult timp. 

 1. Poți curăța cada cu hidromasaj folosind oțet sau bicarbonat de sodiu;

 2. Când cureți cada, acordă atenție și conductelor și robinetelor, nu doar părții de suprafață, folosind soluții de îndepărtare a calcarului. Astfel, reduci șansele de depuneri pe orificiile jetului;

 3. Folosește din când în când soluții speciale de desfundat țevile;

 4. Utilizează măcar o dată pe săptămână o soluția de curățare igienică. 

 5. În loc de săpun și ulei, folosește parfumuri pe bază de alcool sau săruri de baie.

 6. Recomandat este să faci un duș înainte de a intra în cada cu hidromasaj, pentru a elimina cât mai mult din celulele moarte și impuritățile adunate de peste zi;

După cum ai observat, o cadă de baie cu hidromasaj are numeroase beneficii pentru corp, ajutându-te în numeroase moduri. Achiziționarea și instalarea acestei nu sunt neapărat foarte complicate, existând soluții pentru diferite tipuri de băi și bugete.