15 lucruri interesante despre viata, pe care probabil nu le stiai

Este simplu sa calculezi bacsisul fara calculator

Daca vrei sa oferi 20% bacsis pentru bune servicii, muta virgula sumei in stanga si dubleaza numarul. De exemplu, daca ai de platit 35,50 lei, vei avea 3.5 lei. Dubleaza numarul, si bacsisul va fi de 7.10 – 20% din suma totala.

Esti mai inalt dimineata

Dupa spusele unui spital din Jamaica, fenomenul acesta este datorat efectului de compresare a cartilagiilor din spinare si celelalte parti ale corpului uman, produs de gravitatie.

“ Atunci cand ne odihnim, se pare ca spinarea se intinde, fapt pentru care atunci cand ne trezim, suntem mai inalti”, sustin expertii

Este bine sa dormi cu usa inchisa

Dormitul cu usa inchisa te protejeaza de fum si celelalte substante toxice, in caz de incendiu.

Dormitul intr-o camera rece te face sa slabesti

Un studiu al Universitatii Commonwealth a descoperit ca, daca vei dormi o luna intr-o camera racoroasa, iti vei imbunatati abilitatea de ardere a grasimilor cu 10%.

Casti mai mult decat mananci

De-a lungul vietii, o persoana va casca de 250.000 de ori. Daca traiesti pana la varsta de 70 de ani, asta inseamna aproximativ 10 cascaturi pe zi

Nu poti respira si inghitii in acelasi timp

Dupa spusele asistentului James Steinmetz, acest lucru se intampla deoarece mancarea si lichidele pe care le inghitim traverseaza aceleasi parti ale gatului.

Zambetele false dauneaza sanatatii

Un studiu din 2011, care a studiat comportamentul suferilor de autobuz, fortati sa aiba un comportament prietenesc si sa zambeasca fals in timpul zilei, a relevat faptul ca lucrul acesta are un efect negativ asupra sanatatii..

Genunchii bebelusilor nu sunt facuti din oase

Bebelusii au genunchi, insa nu sunt facuti din oase. In schimb, acestea sunt bucati mici de cartilaj, care nu s-au osificat inca.

Mirosul de dupa ploaie are un nume

In engleza, acest miros poarta denumirea de petrichor si este produs de o substanta uleioasa care s-a uscat pe pamant. Atunci cand ploua, aceasta se combina cu un produs secundar, si se formeaza o bacterie care produce mireasma respective.

Sucul de tomate nu elimina mirosul de sconx

Pentru a scapa de mirosul neplacut, combina detergentul de vase, peroxidul si bicarbonatul de sodiu. Mirosul de sconcs este produs de un ulei, care va fi eliminat de detergentul de vase. La randul lor, peroxidul si bicarbonatul de sodiu vor adauga un plus de oxigen, care va elimina mirosul cu succes.

Wikipedia poate fi downloadata

Putini stiu ca Wikipedia poate fi downloadata si pastrata pe USB.

Ai mai multi microbi pe fata, decat sunt oameni pe pamant

Pe corpul uman traiesc trilioane de microbi: peste 90% din celulele corpului uman sunt compuse din bacterii.

Aspirina iti poate salva viata

Aspirina iti poate salva viata, daca o iei de la primele semne ale unui atac de cord. Medicamentul previne trombocitele din a forma un cheag care poate bloca arterele si duce la un infarct. Pentru efect imediat, mesteca aspirina, nu o inghiti.

Platourile de filmare ale filmului “Exorcistul” au fost bantuite

Casa in care a fost filmat celebrul film a luat foc dupa ce o pasare a zburat intr-o cutie de circuite, si singura camera ramasa intacta a fost cea in care s-a filmat scena exorcizarii.

Mai mult decat atat, in timpul fimarilor actorii au suferit rani, iar doi dintre acestia au murit dupa terminarea filmarilor. Este vorba despre cei care au  decedat si in film. Dupa spusele CBS News, la premiera filmului in Londra, un fulger a lovit o biserica veche de 400 de ani.