10 etape prin care trec toate relatiile romantice

Unii oameni au o idee gresita despre ce inseamna o relatie sanatoasa. Ei cred ca, daca oamenii sunt meniti unul pentru altul, vor ramane in faza lunii de miere pentru totdeauna. 

Dar realitatea este ca o relatie sanatoasa se schimba cu timpul. Oamenii se schimba si ei.  Prin urmare, am decis sa va oferim o cronologie a celor cele mai importante etape ale unei relatii.

Etapa de flirt

Cu totii iubim si uram aceasta faza in mod egal. Flirtul cu cealalta persoana, asteptarea ca ea sa te priveasca sau sa-ti zambeasca este atat de emotionanta. 

Etapa de cunoastere

Odata ce unul dintre voi face o miscare, trecem in a doua faza, in care ajungi sa cunosti aceasta persoana. In acest moment, nu esti inca implicat romantic – doar vorbiti. Daca lucrurile merg bine si va placeti, trecem la urmatoarea faza.

Etapa sarutului

Deci, vorbiti de ceva vreme si va placeti reciproc. Este momentul ideal pentru un sarut.

Acest sarut poate imbunatati sau nu o potentiala relatie. S-ar putea sa ai o chimie cu aceasta persoana, dar daca primul sarut nu iti aduce fluturi in stomac, probabil ca mai bine ramaneti prieteni.

Etapa de intalniri

In acest moment, probabil ca te vei simti confortabil sa dezvalui cateva detalii mai importante din viata ta. Este acea faza dulce si pura a unei relatii in care deveniti de fapt prieteni.

Etapa „prima data”

Poate parea superficial, dar este o etapa importanta a oricarei relatii. Uneori este incomod, alteori este minunat, dar totul depinde de cat de confortabil te simti. Aici legatura voastra devine si mai puternica.

Etapa de confort

Pe masura ce timpul trece, incepi sa te simti mai confortabil. Amandoi veti gasi propria rutina si va cunoasteti deja foarte bine. Desi totul este inca incitant, ati trecut deja prin unele certuri si probleme.

Etapa in care ii cunosti parintii

Acum ca ai o relatie reala, probabil ca il/o vei prezenta parintilor tai, iar partenerul/a va face acelasi lucru. Acest lucru poate fi ciudat, dar va poate ajuta pe amandoi sa intelegeti cum va potriviti unul in viata celuilalt.

Etapa in care va mutati impreuna

Acest lucru s-ar putea intampla inainte de a-i intalni parintii, dar adesea se intampla dupa. La inceput, veti discuta despre asta sau chiar veti incepe spontan sa petreceti zile intr-un singur loc impreuna. Pe masura ce lucrurile progreseaza, va veti muta impreuna. Mutarea este serioasa, deoarece probabil veti incepe sa impartiti cheltuielile si sa va cunoasteti si mai bine.

Etapa de logodna

Uneori, va trece mult timp inainte de a te logodi. Totul depinde de preferintele tale personale si de modul in care evolueaza lucrurile. Cu toate acestea, aceasta este o faza magica in care voi doi decideti sa va angajati unul fata de celalalt pentru un timp si mai lung.

Etapa casatoriei

Sa te casatoresti este doar o zi din viata ta. Va fi frumos, dar apoi viata reala va incepe din nou. Vor aparea noi probleme si bineinteles, voi doi ar trebui sa le depasiti impreuna. La un moment dat, vei incepe sa vorbtiti si despre copii.

Dupa cum am mentionat mai devreme, ceea ce se intampla dincolo de nunta nu este adesea reprezentat in filme sau chiar in carti. Dar daca voi doi sunteti potriviti unul pentru celalalt, este chiar mai uimitor decat orice inainte.

Relatiile sunt toate diferite. Unii vor urma exact aceasta cronologie. Altii vor fi putin diferiti. Unele relatii necesita mai mult timp pentru a le depasi, altele mai putin. Dar oricum ar fi, este o calatorie frumoasa si ar trebui sa te bucuri de ea.