Cum sa va resetati iPhone-ul fara parola

Codul de acces este parola care va permite sa va protejati iPhone-ul de privirile indiscrete si sa va pastrati datele, imaginile, fotografiile, videoclipurile etc.

Codul de acces sau parola este parola care va permite sa va protejati iPhone-ul de privirile indiscrete si sa va pastrati datele, imaginile, fotografiile, videoclipurile etc. Pentru o vreme a fost principala aparare pentru telefonul tau Apple, dar astazi exista si alte modalitati mai biometrice de a-ti debloca terminalul. Modelele cu Touch ID iti permit sa accesezi telefonul cu amprenta si cu iPhone X Apple a lansat si Face ID, astfel incat chipul tau sa serveasca drept „cheie” care deblocheaza toate secretele paradisului tau digital.

Codul de acces are de obicei sase cifre si este folosit nu numai pentru a debloca dispozitivul. De asemenea, iPhone-ul va va solicita cand porniti sau reporniti telefonul, actualizati software-ul, stergeti datele, vizualizati sau modificati setarile codului de acces sau instalati profiluri de configurare iOS. Astfel, putem spune ca acest cod sau parola este esentiala pentru a preveni expunerea datelor tale sensibile unor straini.

Cu toate acestea, bazarea pe aceasta parola poate avea si unele dezavantaje. De fiecare data cand doriti sa schimbati o setare importanta pe iPhone sau doriti sa faceti modificari prin iTunes, va trebui sa introduceti codul, care poate fi putin greoi. De asemenea, daca uitati parola, puteti avea unele probleme. Imagineaza-ti pentru o clipa ca se intampla asta. Ce ai putea face? Solutia este sa resetati fortat telefonul. Cum sa resetati un iPhone fara parola? Vom propune cateva optiuni.

1- Resetati un iPhone blocat cu iTunes

Este alternativa oficiala si cea mai directa. Pentru a incepe, trebuie sa conectati un cablu USB la computer sau Mac. Pentru moment, lasati celalalt capat fara a conecta iPhone-ul. In primul rand, ar trebui sa va asigurati ca aveti cea mai recenta versiune de iTunes instalata pe computer.

Urmatorul pas este sa va opriti iPhone-ul. Odata terminat, trebuie sa apasati si sa tineti apasat butonul de pornire al telefonului. Acum e momentul. In timp ce acestia il apasa, trebuie sa conectati celalalt capat al cablului USB la terminalul Apple. Nu ai eliberat butonul Acasa, nu-i asa? Este important sa-l tineti apasat pana cand pictograma iTunes apare pe ecran. Apoi il poti elibera.

Sa pornim in modul de recuperare. A pornit iTunes automat pe PC sau Mac? Daca nu, porniti-l manual. Veti vedea o fereastra pop-up care va spune ca exista o problema cu iPhone-ul dvs. care necesita sa il actualizati sau sa il restaurati. Trebuie sa faceti clic pe butonul Restaurare care apare in partea de jos a ferestrei respective. Va dura cateva secunde pentru ca iTunes sa se conecteze la serverul de actualizare a software-ului iPhone, asa ca aveti rabdare. Imediat dupa, apare o alta fereastra de confirmare. Pur si simplu faceti clic pe Restaurare si actualizare.

Apoi, trebuie sa apasati Urmatorul in fereastra Actualizare software iPhone si sa fiti de acord cu termenii licentei. In cateva secunde, o copie compatibila a iOS va fi instalata pe iPhone. Acum, cu iTunes, puteti continua la restaurare.

Procesul de mai sus poate fi scurtat daca ati descarcat manual o copie a iOS. In acest caz trebuie sa urmati primii pasi, dar cand apare fereastra care va spune ca exista o problema cu iPhone-ul, ar trebui sa faceti clic stanga pe Restaurare in timp ce apasati Shift de pe tastatura. Apoi, localizati si alegeti fisierul iOS preferat, asigurandu-va ca fisierul imagine iOS este corect. Cand gasiti fisierul ideal, faceti clic pe Deschidere. Va aparea o alta fereastra in care trebuie sa faceti clic pe Restaurare. Si cu asta am terminat. Poti sa faci niste floricele de porumb sau sa faci o vizita ascunsa la baie in timp ce astepti ca iPhone-ul sa restabileasca imaginea aleasa de iOS.

2- Resetati un iPhone blocat cu dr.fone

Desi Apple a creat un ecosistem inchis si este foarte gelos pe tot ceea ce are legatura cu dispozitivele sale, nu totul trebuie sa treaca neaparat prin iTunes. Puteti reseta un iPhone folosind un software terta parte. Una dintre cele mai simple este, un instrument de la Wondershare care va permite, de asemenea, sa efectuati multe sarcini de depanare pentru iPhone, cum ar fi recuperarea fisierelor pierdute.

In primul rand, descarcati Dr.Fone Unlock pentru iOS pe computer. Apoi porniti iPhone-ul si procedati ca in modul anterior: conectati cablul USB la portul corespunzator de pe computer, dar numai la acel capat. Daca vedeti ca iTunes sare si incearca sa porneasca automat, inchideti-l.

Este timpul sa lansati dr.fone. Pe interfata principala a software-ului faceti clic pe Mai multe instrumente si aici pe Recuperare sistem iOS. Va aparea o fereastra cu cateva instructiuni in care trebuie sa faceti clic pe Start.

Ai conectat cablul USB si la iPhone? Acum este momentul sa o faci. In dr.fone alegeti modelul de telefon si versiunea iOS si apasati Descarcare. Apoi va aparea o fereastra care spune Deblocati acum. Trebuie doar sa asteptati ca software-ul Wondershare sa restabileasca iOS la setarile din fabrica. Si asta e. Cand procesul este finalizat, puteti utiliza iPhone-ul fara nicio problema. Dupa cum puteti vedea in acest fel, puteti face atat de simplu incat va puteti economisi cativa pasi.