Alimente pe care le poti consuma atunci cand ai hemoroizi

Pentru a ameliora disconfortul hemoroizilor, este esential sa includem ingrediente bogate in fibre in alimentatia noastra, precum si sa crestem consumul de apa in timpul zilei.

Daca ai fost diagnosticat cu pile sau hemoroizi, trebuie sa stii ca, pe langa respectarea recomandarilor medicului, trebuie sa tii o dieta bogata in fibre si o buna hidratare, astfel incat intestinele tale sa fie moi si sa nu experimentezi atat de mult. disconfort la mers la medic.baie.

Pentru a te ajuta sa stii ce poti integra in dieta ta, iata o lista de alimente pe care le poti consuma atunci cand ai hemoroizi. Ia-ti notite!

Alimente si hemoroizi

Cand arterele sau venele situate in rectul inferior sau in jurul anusului devin inflamate, apar ceea ce se numeste „hemoroizi”. Exista doua tipuri: interne sau externe. In timp, acestea se pot agrava daca nu sunt tratate corespunzator.

Potrivit expertilor Clinicii Mayo, cativa factori care afecteaza aspectul hemoroizilor:

  • Esti gravida.
  • Suferi de obezitate.
  • Faceti sex anal.
  • Mancati o dieta saraca in fibre.
  • Faceti mult efort atunci cand evacuati.
  • Aveti constipatie cronica sau diaree.
  • Ridicati multa greutate in mod regulat.

La randul sau, printre cele mai comune simptome ale acestei probleme gasim:

  • Ardoare.
  • Mancarime.
  • Durere in miscarile intestinale.

Asa cum va spuneam la inceput, asa cum este esential sa mergeti la medic si sa urmati instructiunile acestuia, este esential si sa tineti o dieta buna atunci cand aveti pile sau hemoroizi. Acest lucru formeaza scaune care sunt mai putin voluminoase, mai moi si mai usor de indepartat. Dimpotriva, daca consumam prea multe fainuri rafinate, grasimi si zaharuri, va trebui sa depui mai mult efort si disconfortul se va agrava.

Ce poti manca daca ai hemoroizi?

Daca ai aceasta problema ar trebui sa consumi doua grupe de alimente. Pe de o parte, cele care contin fibre si, pe de alta parte, cele care furnizeaza vitamina K.

  • Alimente cu fibre: favorizeaza expulzarea fecalelor si ajuta la ca acestea sa fie mai moi.
  • Alimente cu vitamina K: ajuta la oprirea sangerarii si la prevenirea agravarii hemoroizilor.

1. Seminte de in

Uleiurile pe care le ofera aceasta samanta reduc constipatia si, de asemenea, previn inflamatia in interiorul anusului. Inul este bogat in fibre si acizi grasi Omega 3.

  • Puteti adauga o lingura (10 g) intr-un pahar de iaurt, suc sau lapte (200 ml) la micul dejun.

2. Mar

De fapt, majoritatea fructelor sunt recomandate atunci cand aveti hemoroizi. Acestea sunt importante pentru ca ofera o cantitate buna de fibre.

Adauga mere, portocale si capsuni in dieta ta zilnica. De asemenea, nu ezita sa consumi pere, piersici si smochine. Bucurati-va de varietatea mare de fructe care exista!

3. Cerealele integrale

Cerealele integrale (de exemplu, orezul brun) sunt o sursa excelenta de fibre. In plus, sunt mult mai sanatoase decat „versiunile” lor rafinate.

Se recomanda consumul de cereale integrale in fiecare zi pentru a obtine scaune mai moi si astfel a evita incordarea la evacuare. Orezul, quinoa, hrisca, orzul si altele sunt cateva dintre optiunile pe care le ai la indemana.

Fulgii de ovaz merita o mentiune separata, avand in vedere cat de recomandabil este.

4. Avena

Ovazul nu poate lipsi din dieta ta daca suferi de hemoroizi. Fulgii de ovaz sunt „regina cerealelor” pentru excelenta sa valoare nutritiva si, bineinteles, pentru cantitatea mare de fibre.

Faina de ovaz previne constipatia si reduce durerea la evacuare. Daca nu vrei sa-l adaugi la sucuri sau lactate la micul dejun, te poti bucura de apa bogata si sanatoasa din fulgi de ovaz (care este folosita si pentru a slabi).

Ingrediente

  • 1 taza de copos de avena (50 g)
  • Stevia sau miere pentru a indulci (dupa gust)
  • 1 lingurita esenta de vanilie (5 g)
  • 1 lingurita de scortisoara pudra (3 g)
  • 8 pahare de apa (1,6 l)
  • Cuburi de gheata (dupa gust)

Pregatirea

  • Inmuiati ovazul peste noapte (aproximativ 7 ore).
  • Se strecoara si se spala bine.
  • Se pune in paharul blenderului impreuna cu indulcitorul ales, esenta de vanilie, scortisoara si apa.
  • Se amesteca bine pana ramane un lichid omogen.
  • Puneti intr-un ulcior si adaugati cuburile de gheata.
  • Bea o cana pe stomacul gol si restul pe tot parcursul zilei.
  • Pastrati la frigider.

5. Agar agar

Aceasta alga marina, care este disponibila sub forma de pudra la magazinele naturiste, este o alta sursa buna de fibre care poate fi adaugata in dieta ta. Este, de asemenea, o mancare buna pentru a varia meniul.

Poate fi adaugat in alimente deoarece este fara aroma. Luati agar agar la micul dejun cu iaurt, suc sau cu paine prajita cu branza.

6. Sfecla

Numita si sfecla, aceasta leguma are multe proprietati care ne pot ajuta daca suferi de gramezi. De exemplu, furnizeaza o cantitate buna de fibre alimentare (2,8 grame la 100 de grame de sfecla) si vitamina C (care previne sangerarea din vasele de sange anale).

Puteti manca aceasta leguma mov cruda, in salate, smoothie-uri sau sucuri. De asemenea, il puteti gati si il puteti adauga ca garnitura la tot felul de feluri de mancare.

7. Linte

Leguminoasele, in special lintea, s-au dovedit a fi benefice in prevenirea si controlul diabetului.

Va recomandam sa consumati tot felul de leguminoase (fasole, fasole, mazare etc.) in doze moderate. Acest tip de alimente ofera organismului fibrele de care are nevoie.

Fiti atenti pentru ca pot provoca flatulenta. Pentru a evita acest lucru, le puteti gati cu fenicul sau chimen in timpul gatirii.

8. Broccoli

Toate legumele din grupa cruciferelor pot fi de mare ajutor, datorita aportului lor de vitamina K. Una dintre ele este broccoli, care este foarte sanatos.

Pe langa broccoli, va recomandam sa consumati tot felul de varza.  Totusi, retineti ca, ca si in cazul leguminoaselor, acestea pot provoca flatulenta.

9. Migdale

Nucile, in general, contin fibre solubile. In plus, acest tip de mancare satisface imediat pofta de mancare.

Desi sunt bogate in calorii, migdalele pot fi gustarea ideala daca suferim de hemoroizi. Nu mancati mai mult de o mana pe zi.

Alimente interzise daca aveti hemoroizi

Dupa cum am spus, dieta are atat de mult de-a face cu simptomele gramezilor. Din acest motiv, va sfatuim sa minimizati aportul acelor alimente care pot ingreuna miscarile intestinale.

1. Cereale rafinate

Faina alba este unul dintre dusmanii corpului nostru. Nu furnizeaza fibre si, in plus, creste acumularea de grasime.

  • Nu mancati pizza, fursecuri, paste sau prajituri facute cu cereale rafinate. Opteaza pentru intreg. In plus, are un efect satiant si imbunatateste functia intestinala.

2. Zaharuri rafinate

Cu zaharurile se intampla ceva asemanator cu ce se intampla cu faina. Acestea predispun la obezitate, favorizeaza constipatia si cresc durerea la hemoroizi.

Opteaza pentru alte tipuri de indulcitori sanatosi. De exemplu, miere, stevie, zahar de cocos sau miere de trestie.

3. Picant

In cele din urma, alimentele condimentate accentueaza durerea sau mancarimea la trecerea scaunului. Acelasi lucru se intampla cu mancarurile foarte condimentate sau sarate.

Prin urmare, condimentele si sosurile trebuie evitate sau consumate in cantitati foarte mici. Pentru a asezona mancarea, opteaza pentru ierburi aromatice (busuioc, oregano, menta etc.), otet si ulei de masline.