Deoarece efectele lor nu sunt imediate, va trebui sa consumam aceste ceaiuri timp de cateva zile pentru a putea observa schimbari semnificative cand vine vorba de purificarea organismului si slabit.
Cand vine vorba de detoxifierea organismului, oamenii cauta alternative pentru a se simti bine dincolo de dieta si exercitii fizice. Sub acest aspect, ceaiurile de detoxifiere sau detoxifiere pot ajuta.
Este important de clarificat faptul ca a consuma ceaiuri detoxifiante nu inseamna ca trebuie sa te opresti din alimentatie, cu atat mai putin. In plus, ar trebui sa fie intotdeauna consumate intr-o dieta adecvata, care include suficiente surse de proteine, fibre, grasimi si carbohidrati sanatosi.
Cum functioneaza ceaiurile de detoxifiere?
Ceaiurile de detoxifiere hidrateaza si stimuleaza eliminarea lichidelor retinute, ceea ce ajuta la reducerea inflamatiei, satura pofta de mancare (si intr-o oarecare masura potoleste anxietatea de a manca), ceea ce la randul sau ajuta la evitarea gustarilor intre mese si a altor obiceiuri proaste care saboteaza pierderea in greutate.
Pentru ca ceaiurile sa functioneze, trebuie sa faceti un fel de exercitiu regulat, cel putin 30 de minute pe zi, de patru ori pe saptamana. Retineti intotdeauna ca acestea sunt suplimente, nu solutii ca atare.
Exista mai multe moduri de a bea un ceai de detoxifiere. De obicei, se beau doua cani pe zi: una pe stomacul gol si cealalta la mijlocul dupa-amiezii, impreuna cu gustarea care corespunde acelei ore.
Pentru a activa toate virtutile detoxifierii, este necesar sa le bei fierbinti. Unii oameni le combina cu alte ingrediente naturale pentru a le face mai eficiente sau pentru a le imbunatati gustul. Acesta este de obicei cazul cu mierea si sucul de lamaie.
Ceai verde
Proprietatile nutritionale ale ceaiului verde sunt sustinute de dovezi. Astazi sunt recunoscute contributiile sale la sanatate.
In multe diete recomandate de nutritionisti, ceaiul verde joaca un rol cheie. Capacitatea sa de a purifica organismul il face pe numarul unu prin excelenta.
Aceasta planta contine cofeina, care serveste la eliminarea lipidelor si la activarea sistemului digestiv. Are, de asemenea, flavonoide si tanin, utile pentru detoxifiere si atacarea problemelor asociate cu digestia.
Este necesar de mentionat ca maximul recomandat de cesti de ceai verde pe zi este de trei. Multi oameni abuzeaza de consumul acestuia si genereaza efecte adverse asupra organismului lor, precum tensiunea arteriala scazuta.
Ceai rosu
Spre deosebire de ceaiul verde, continutul sau de cofeina este foarte scazut. Este o bautura potrivita pentru persoanele care sufera de insomnie. Aceasta planta este deosebita, deoarece procesul ei de fermentatie poate dura cateva decenii.
Faima sa s-a nascut in China, dupa ce oamenii au descoperit ca ceaiul rosu este eficient in eliminarea grasimilor din organism. Si este ca, desi acest lucru nu a fost dovedit stiintific, pentru multi a functionat atunci cand il consuma intr-o dieta adecvata.
Pe langa arderea grasimilor, se spune ca ceaiul rosu este eficient in combaterea colesterolului rau (LDL), curata, ajuta la digerarea corecta a alimentelor, detoxifica si intareste sistemul imunitar.
Ceai alb
Se spune ca ceaiul alb este cel mai sanatos dintre ceaiurile de detoxifiere, datorita faptului ca este mai putin procesat decat celelalte doua mentionate mai sus. In mod similar, ofera nutrienti si face organismul sa se bucure de multe beneficii.
Unele dintre substantele pe care le contine sunt catechine si polifenoli, care il fac capabil sa lupte impotriva radicalilor liberi si, in acelasi timp, sa scada nivelul de colesterol rau (LDL) din sange.
Alte bauturi detox
Combinatia de diverse ierburi si radacini in infuzie poate servi si la purificarea organismului. Cateva retete pe care le puteti incerca sunt urmatoarele.
Infuzie de ghimbir si lamaie
Exista mai multe momente ale zilei pentru a savura ceaiul de ghimbir si lamaie, desi fiecare data aduce beneficii diferite.
Ingrediente
- 4 cani de apa (1 litru)
- 1 bucata de radacina de ghimbir
- 1 lamaie
Pregatirea
- Fierbeti un litru de apa si turnati-l intr-un borcan de sticla (gros, pentru a preveni ruperea caldurii).
- Adaugati radacina de ghimbir si lasati-o sa fiarba.
- Apoi taiati o lamaie in felii subtiri si puneti-le in borcan.
- Lasati preparatul sa se odihneasca peste noapte la frigider si, a doua zi dimineata, beti pe stomacul gol.
Ceai de condimente
O alta optiune este urmatorul ceai de condimente, care pe langa faptul ca este foarte aromat, are o aroma deosebita.
Ingrediente
- 8 cani de apa (2 litri)
- 2 varfuri de piper cayenne
- 5 centimetri de ghimbir proaspat
- 4 lamai (3 pentru a extrage sucul si 1 pentru a taia felii)
- 1 cucharadita de polvo de curcuma (5 g)
Pregatirea
- Extrageti sucul din radacina de ghimbir, cele trei lamai si radacina de turmeric.
- Luati un ulcior cu doi litri de apa si adaugati toate extractele mentionate.
- Adaugati indulcitorul (daca doriti), cateva varfuri de cayenne si o lamaie feliata.
- Lasati sa stea cel putin o ora.
- Bea-l cu moderatie.
Aceste infuzii va pot ajuta organismul sa se curete si, odata cu el, va veti simti mult mai bine. Cu toate acestea, nu uitati sa acordati prioritate consumului de apa mai presus de orice altceva si, bineinteles, sa evitati consumul de bauturi industriale, cum ar fi cola (chiar si cele cu eticheta light ), ape aromate si alcool.