7 retete pentru a face dips

Dips-urile sunt preparate foarte simple care functioneaza bine ca aperitiv sau ca gustare in orice moment al zilei. Invata 7 retete.

Dips-urile sunt preparate foarte gustoase pentru gustare intre mese. Pot fi consumate ca aperitiv sau transportate oriunde. Sunt usor de facut si nu au nevoie de prea multe ingrediente. In plus, sunt de obicei foarte hranitoare, asa ca pot fi incluse ca parte a unei diete sanatoase, asa cum va vom arata cu aceste retete de dip.

Cele mai multe dintre ele se consuma la rece, asa ca este posibil sa le depozitezi si sa le duci sa manance la serviciu sau altundeva. Sunt o optiune foarte confortabila daca aveti putin timp.

1. Dip cu branza si slanina

Dip de branza cu bacon se serveste la temperatura camerei. Alegerea unei branza cheddar de buna calitate care se topeste usor este cheia.

In acest fel, se va obtine cea mai buna textura finala. Retineti ca cu acest fel de mancare veti oferi organismului o cantitate semnificativa de proteine ​​de calitate. Acesti nutrienti s-au dovedit a fi decisivi in asigurarea sanatatii musculare bune.

Ingrediente

  • 5 arpagic tocat.
  • 2 catei de usturoi tocati.
  • 50 de grame de maioneza.
  • 50 de grame de crema de branza.
  • 2 cani de branza cheddar rasa.
  • 5 felii de bacon sotate si tocata.

Pas cu pas

A face aceasta scufundare este foarte simplu. Va trebui doar sa amesteci toate ingredientele expuse intr-un bol. Sunt excluse baconul si arpagicul, care se toaca si se folosesc la final la decor, adaugand deasupra.

Este important sa se serveasca la temperatura camerei pentru ca branza sa fie usor topita si textura perfecta. Chipsurile pot fi folosite pentru a insoti .

Cheddarul selectat trebuie sa fie de calitate, deoarece este ingredientul cheie al acestui preparat.

2. Dip de spanac

Spanacul este una dintre cele mai benefice legume care poate fi inclusa in dieta. Au fier si vitamina C , un nutrient care imbunatateste absorbtia mineralului. Acest lucru este dovedit de o ancheta publicata in revista JAMA.

Ingrediente

  • 70 de grame de crema de branza la temperatura camerei.
  • Spray cu ulei de masline extra virgin .
  • 100 de grame de spanac congelat.
  • 1 cana de branza quesadilla rasa.
  • 1 cana de parmezan ras.
  • 1/3 cana ceapa tocata marunt.
  • 1/2 cana de maioneza.
  • 2 catei de usturoi.
  • Sare.

Pas cu pas

Mai intai va fi necesar sa preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungeti o forma cu spray de ulei de masline extravirgin si lasati deoparte. In continuare, sari peste spanacul, incercand sa scoti tot lichidul pe care il contin in interior.

Intr-un bol, amestecati toate ingredientele pana obtineti un aluat gros. Rezultatul se introduce in forma de cuptor si se fierbe 15 minute, pana devine usor auriu la suprafata. Este posibil sa aplicati gratarul in ultimele minute pentru a obtine o textura mai crocanta.

3. Roquefort si dips de fructe uscate

Nucile sunt alimente care se remarca prin densitatea lor nutritiva. Au in interior proteine, minerale si acizi grasi de inalta calitate.

Dintre acestea din urma se remarca cele din seria omega 3. Sunt elemente capabile sa moduleze nivelurile inflamatorii ale organismului, dupa cum a confirmat un studiu publicat in revista International Immunology.

Ingrediente

  • 1 caramida de crema.
  • 3 branzeturi in portii.
  • 125 de grame de branza albastra.
  • O mana de nuci sau caju tocate marunt

Pas cu pas

Se incepe prin a topi branza Roquefort si quesitos-urile in cuptorul cu microunde pana se obtine un amestec cu o textura omogena. Nucile se toaca si se adauga in amestecul de branza. La final, crema se incorporeaza si se amesteca din nou cu un instrument de lemn, lasand-o sa se raceasca inainte de a o consuma.

4. Dip cu branza si somon

Consumul de peste gras este recomandat de majoritatea expertilor in nutritie. Aceste alimente contin proteine ​​cu valoare biologica ridicata si acizi grasi nesaturati de inalta calitate. In plus, ele sunt capabile sa furnizeze minerale precum iodul.

In acest caz, vom pregati dip -ul cu somon afumat. Trebuie remarcat faptul ca aceasta este o reteta care nu este potrivita pentru femeile insarcinate, deoarece acestea trebuie sa consume intotdeauna peste complet gatit.

Ingrediente

  • 1 cada cu crema de branza.
  • 1 cada de pate de somon.
  • 1 mana de arpagic proaspat.
  • 50 de grame de somon afumat tocat.

Pas cu pas

Intr-un castron amestecati terina cu crema de branza si pateul de somon pana obtineti o textura omogena. In continuare, va fi necesar sa taiati somonul afumat in bucati mici impreuna cu arpagicul.

Acestea din urma se adauga si ele in bol, incorporand bine toate ingredientele. In final, este recomandat sa o tineti o vreme la frigider pentru a o servi foarte rece.

5. Dips de ton

Tonul este un alt peste gras care ar trebui sa apara frecvent in dieta. Cand vine vorba de consumul conservat, este indicat sa il prioritizam pe cel care este ambalat in borcane de sticla. Cutiile ar putea elibera anumite metale grele care sunt daunatoare sanatatii.

Ingrediente

  • 1 cada cu crema de branza.
  • 2 linguri de suc de lamaie.
  • 2 lingurite de sos Worcestershire.
  • 2 lingurite de patrunjel tocat.
  • 1 lingurita de mustar de Dijon.
  • 1 conserva de ton in ulei de masline extravirgin.

Pas cu pas

Trebuie sa incepeti prin a toca bine tonul in blender, impreuna cu o parte din uleiul de masline extravirgin continut in cutie. Apoi se adauga crema de branza, suc de lamaie, mustar si sos Worcestershire.

Continuati sa procesati totul pana obtineti un amestec cu o textura omogena si nu foarte densa. Daca doriti un rezultat mai fin, puteti adauga un strop de smantana lichida la temperatura camerei.

6. Dips de ceapa si ciuperci

Este clar ca includerea legumelor in ghidul nutritional este foarte pozitiva pentru sanatate. Este indicat sa se asigure aportul a 5 portii de fructe si legume pe zi pentru a reduce riscul de deces din orice cauza.

Ingrediente

  • 1 plic de supa cremoasa de ceapa sau ciuperci.
  • 200 de mililitri de smantana lichida.
  • 200 de mililitri de apa.

Pas cu pas

Supa se dizolva in apa fierbinte timp de 1 minut la cuptorul cu microunde. Va fi necesar sa amestecati bine, astfel incat sa nu existe bucati sau cocoloase. Apoi, se adauga crema si se lasa sa se odihneasca timp de 1 ora pentru a ajunge la textura optima. Se poate servi cu nachos sau cu legume crude taiate in batoane.

7. Dip de ton picant

Daca sunteti unul dintre cei carora le place o aroma picant, va va placea aceasta baie. Retineti ca alimentele cu acest gust se caracterizeaza prin faptul ca contin in interior o substanta, capsaicina, cu efecte benefice asupra organismului. Este capabil sa controleze inflamatia si sa actioneze ca un analgezic.

Ingrediente

  • 1 conserve de ton.
  • 250 de grame de crema de branza.
  • 3 linguri de smantana.
  • 1 conserva de ciuperci murate.
  • 1 conserve de ardei jalapeno murat.

Pas cu pas

Este necesar sa va asigurati ca crema de branza este la temperatura camerei, altfel textura finala nu va fi optima. Doar scoateti-l din frigider cu cateva minute inainte de a incepe procesul de gatit.

Va fi necesar sa introduceti toate ingredientele mentionate in blender. Se zdrobeste la putere maxima pana se obtine o pasta omogena. Acesta se serveste intr-o barca de sos, insotit de paine prajita, biscuiti sau chiar betisoare de legume crude.

Pregatiti dips-urile ca aperitiv

Este usor de preparat dips -uri cu arome foarte diferite. Unele dintre ele se consuma calde, altele reci.

Toate au caracteristici organoleptice incredibile. Functioneaza excelent ca aperitiv sau ca gustare in orice moment al zilei. Reusesc sa ofere o cantitate buna de nutrienti esentiali si nu contin zaharuri.

Retineti ca aceste preparate trebuie introduse in contextul unei alimentatii sanatoase, variate si echilibrate. Nu trebuie uitat ca unele dintre aceste preparate sunt destul de calorice, asa ca nu este optim sa abuzezi de ele.