Un concediu de vis în Cancun

Suntem oameni, visăm și vrem să ne împlinim visele. Iubim să călătorim, să socializăm, să simțim că trăim și avem nevoie de momente speciale, de experiențe de neuitat, de vacanțe și concedii care să ne scoată din rutină, să ne imprime noi imagini pe retină și amintiri prețioase.

Iar dacă vine vorba de călătorii de neuitat, o vacanta in Mexic se va ridica cu siguranță la nivelul așteptărilor voastre.

Un concediu de vis vă promite Cancun. Situat în Peninsula Yucatan, într-o zonă tropicală, are o temperatura medie în timpul zilei de 28oC, temperatura apei fiind aproape constant la 27oC, așa că este o destinație de vacanță pe tot parcursul anului.

Cancun vine ca o mănușă oricărui tip de turist

Iubitorii de turism litoral vor găsi acolo un nisip alb, fin ca mătasea, curat, scăldat de ape turcoaz, limpezi, calde și calme, dar și servicii all inclusive ireproșabile. Este locul perfect pentru plajă și relaxare, pentru excapade romantice în doi pe întinderi de plaje pustii, dar și pentru cei care vor distracții, cluburi, aventuri și călătorii pe urmele civilizației mayașe.

Infrastructură turistică excelentă și servicii pe măsura renumelui

Vechiul sat de pescari, devenit o principală destinație turistică a Mexicului atrage anual milioane de vizitatori. Te așteaptă o stațiune vibrantă, modernă, dezvoltată, cu localuri, cluburi, baruri, restaurante, mall-uri și diferite magazine la doar o aruncătură de băț de cele mai frumoase plaje din lume. Cele mai populare plaje sunt: Las Perlas, Juventud, Linda, Langosta, Tortugas, Caracol și Chac-mool. Unele plaje fiind situate extrem de aproape de bulevardul Cancun și de Paseo Kukulkan sunt foarte aglomerate.

Explorează lumea acvatică, insulele, jungla sau siturile arheologice

Apele sunt propice pentru majoritatea sporturilor nautice, iar adâncurile te invită într-o altă lume, plină de culoare, viață și frumuseți. Practicând snorkelling și scuba diving, în zonele cu viață marină bogată, printre corali și bancuri colorate de pești vei trăi cu siguranță momente de neuitat.

Isla Mujeres este un loc potrivit pentru scufundări, dar e populară și pentru surferi.

O provocare la care nu poți să nu răspunzi pozitiv ar fi să înoți cu delfinii în Xel-ha, unul dintre cele mai frumoase acvarii naturale, în laguna Akumal sau în recif.

Experiențe similare îți oferă și Aquarium-ul Interactiv, Dolphin Discovery și Dolphinaris Cancun unde poți să înoți în bazin cu delfini, sau cu pisici de mare, pești clovn și chiar rechini mici.

Muzeul Subacvatic Cancun, chiar este situat pe fundul mării, deci va fi cel puțin interesant de explorat. Vorbim de o colecție de artă, din circa 500 de sculpturi, organizate în două galerii la adâncimi între 3 și 6 metri.

Amatorii de aventură și adrenalină pot să experimenteze viața sălbatică în pădurile tropicale, jungle trekking, în Rezervatia Sian Ka’an. Misterele, secretele civilizației maya, trecutul acestor zone e vizibil în cele peste 200 de situri arheologice, unele fiind conservate și păstrate în condiții bune, ușor accesibile publicului, iar altele înconjurate și acaparate de jungla tropicală, alcătuind obiective unice în care mâna omului și natura sunt una.

Ruinele mayașe fascinează orice turist

Nu poți să ajungi în Mexic și să nu îți dorești să iei contact cu civilizația Maya. Așa că o excursie la Chichen Itza sau Tulum intră în lista must see. Multe statui Chac-mool și clădiri importante (ex. El Castillo din Chichen Itza) sunt parte a Patrimoniului Mondial UNESCO.

Și pentru că e Mexic, indiferent ce ai face și pe unde ai umbla trebuie să te delectezi cu delicioasele preparate tradiționale, precum tortilla, guacamole sau tacos, pentru ca ulterior să te răcorești cu un mojito.

Așadar un sejur in Cancun reprezinta o vacanta exotica de neuitat. Călătorie plăcută!