Ce va confisca statul de la Dan Voiculescu!

Vineri, pe 8 august, Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare in dosarul ICA. Acesta se afla deja in inchisoare, iar statul va incepe curand procedura de recuperare a prejudiciului.

Laura Kovesi, seful DNA, a precizat ca Antena 3 nu este confiscata de catre stat, ci doar imobilul in care postul de stiri isi desfasoara activitatea. Antena 3 nu are nicio calitate in dosarul judecat, insa prejudiciul se ridica la suma de 60 de milioane de euro, bani care vor fi recuperati din confiscarea bunurilor mobile si imobile si a banilor din conturile firmelor la care Voiculescu este beneficiar, asociat sau administrator.

Magistratii au decis ca sediul posturilor Antena si cel al grupului Grivco sa fie confiscate, precum si penthouse-ul personal al lui Voiculescu in valoare de 250.000 euro.

O data confiscate cladirile, statul poate continua contractul de inchiriere a spatiului catre Antena sau grupului Grivco sau poate vinde la licitatie cladirile.

Inca de vineri, de cand s-a dat verdictul in acest dosar, jurnalistii de la Antena au organizat un protest, duminica, incepand cu orele 17:00, in fata Palatului Cotroceni. Protestul a fost numit „plimbarea de duminica”, insa foarte multi jurnalisti si batrani au fost prezenti duminica dupa amiaza la Cotroceni.

Protestul nu a fost fara incidente, deoarece o jurnalista de la postul B1 a fost batuta chiar cand transmitea in direct de la fata locului. Oamenii adunati la protest au atacat tanara, si a fost nevoie de interventia jandarmilor pentru calmarea situatiei.

„Directia Generala de Poliție a Municipiului Bucureşti este împuternicită să facă următoarele precizări: Poliția Capitei a identificat în cursul acestei seri (duminică, n.red.) agresorul jurnalistului unui post de televiziune. Acesta a fost condus la sediul Secției 22 în vederea continuării cercetărilor. Pentru identificarea persoanei, Poliția Capitalei a beneficiat şi de sprijinul Jandarmeriei Romane”, se arată într-un comuniat al Poliţiei Capitalei.

„E regretabil ce s-a intamplat cu doamna reporter de la B1 si e foarte bine ca a intervenit tanarul acela. Incidentul a avut loc la 16.30 la Leu, iar eu am ajuns, asa cum anuntasem, la ora 17.00 , la Gradina Botanica. In prezenta mea nu s-ar fi intamplat nimic de genul acela. Au mai fost cateva tensiuni minore pe parcurs pe care le-am dezamorsat imediat”, a scris Mircea Badea despre incidentul de la mitingul organizat de Antena 3 pe pagina personala de Facebook.