Ce atrage privirile barbatilor?

Psihologii au descoperit ca orice barbat analizeaza numai anumite trasaturi exterioare ale femeilor in mod aproaope automat, fara sa constientizeze, fara sa-si dea seama in acel moment catre ce „tinte privesc”. S-au intocmit astfel cateva clasamente care arata catre ce aspecte  fizice privesc barbatii si care dintre aceste aspecte conteaza mai mult in aprecierea frumusetii unei femei.

Ce analizeaza in primele clipe un barbat?

„Tinta” privirii unui barbat difera in functie de felul sau de a fi si de varsta, insa majoritatea urmaresc cam aceleasi aspecte ale corpului, chipului si  vestimentatiei.

Marimea ochilor felul de a privi foma buzelor armonia trasaturilor chipului conturul ochilor feminitatea chipului

ingustimea taliei si latimea soldurilor forma corpului privit din spate forma coapselor lungimea picioarelor feminitatea gatului si a umerilor delicatetea mainilor feminitatea umerilor

Psihologii au aratat ca un barbat va ramane foarte impresinat de o femeie care stie sa-si puna in valoare cel putin trei din aceste „tinte” ale privirii. Totodata, s-a dovedit ca aspectele cele mai importante in aprecierile barbatilor nu coincid intotdeauna cu ordinea in care acesta priveste catre diferite „tinte”. Astfel, cele mai importante aspecte sunt ochii, gasirea unei coafuri potrivite formei fetei, marcarea taliei si evidentierea formei coapselor.

Cateva sfaturi generale pentru a iti valorifica frumusetea, asa cum o vad barbatii

Trebuie sa ai o grija deosebita atunci cand privesti un barbat in ochi. Privirea nu trebuie sa arate timiditate, dar nici superioritate si sa fie un pic copilaroasa si vesela.

Trebuie sa-ti creionezi conturul ochilor, oferind iluzia de ochi larg deschisi atunci cand privesti. Creionarea excesiva are efect contrar, dand iluzia de ochi care ascund ceva sau care mint. Pentru gene trebuie folosite rimeluri petru volumul genelor, de asemenea nu in mod excesiv.

Rujul nu trebuie sa fie de o culoare rosie stridenta si in niciun caz prea lucios.

Alege o coafura care te avantajeaza, nu neaparat ultramoderna. Oricare barbat este mai mult atras de armonia si feminitatea chipului, chiar si in cazul in care pentru el conteaza tot ce este modern.

Pentru armonia chipului, pe langa o coafura bine aleasa, este nevoie ca modul in care te fardezi sa nu scoata in evidenta prea mult pometii, urechile sau o frunte prea ingusta.

Incearca sa gasesti o modalitate de a-ti pune in evidenta talia prin vestimentatie sau accesorii vestimentare. Centurile sau curelele late sunt o solutie excelenta. Poti folosi si o vestimentatie care marcheaza talia printr-o banda de culoare mai inchisa.

Pentru a oferi iluzia unor picioare mai lungi, pe langa pantofii cu tocuri inalte, poti folosi saluri lungi si vestoane scurte, ce ajung numai putin sub nivelul coastelor. Acelasi efect este recomandat si in cazul picioarelor mai groase.

Marimea sanilor nu este atat de importanta asa cum cred multe femei. Este indeajuns un sutien care ridica sanii si un decolteu discret. Sanii foarte mari atrag automat atentia, dar nu neaparat si admiratia oricarui barbat.