Top 10 filme despre poker pe care trebuie sa le vezi

Cinematografia a cautat mereu subiecte cu incarcatura dramatica si psihologica mare. Poate ca jocurile de noroc nu par un subiect controversat, dar in jurul lor se pot crea personaje si povesti complexe. Pokerul este unul dintre jocurile preferate ale cineastilor, pentru ca nu depinde doar de noroc, ci si de inteligenta si de controlul emotiilor. S-au realizat scene in care se joaca poker inca de la primele filme, dar pelicule care sa aiba in centru acest joc nu sunt multe. Avem pentru tine un top cu filme despre poker pe care le poti viziona. Descopera in continuare care sunt cele mai bune 10 filme despre poker pe care nu trebuie sa le ratezi.

  1. Chinta roiala

In original numit Rounders, acest film din 1998 urmareste destinul unui student, Mike, care este atras de jocuri de noroc. Desi in anii ‘90 oamenii nu se jucau pacanele online, existau destule tentatii in gambling. Mike intra intr-o spirala a datoriilor si a dependentei din care trebuie sa iasa cumva. Protagonistul este intepretat de Matt Damon, iar in film e prezent si Edward Norton impreuna cu John Malkovich. Atat pasionatii de poker cat si cinefilii indragesc acest film.

  1. Pustiul din Cincinnati 

Acest film din 1965 este considerat de multi o capodopera. In el joaca actori mari, ca Steve McQueen, Edward G. Robinson si Ann-Margret. Scenariul urmareste povestea unui tanar jucator, poreclit Cincinnati Kid, care acumuleaza succese la poker, pana ajunge sa-l confrunte pe marele campion Lancey Howard. Actiunea se petrece in anii ‘30, in pitorescul New Orleans.

  1. Jocul lui Molly

Realizat in 2017, acest film s-a remarcat prin realismul sau. Jocul de poker este reprezentat realist, la fel ca si personajele. Filmul este inspirat din povestea reala a lui Molly Bloom, care a organizat jocuri ilegale de poker la care participau oameni de afaceri, celebritati si jucatori profesionisti. In Jocul lui Molly interpreteaza roluri Kevin Costner si Idris Elba.

  1. All in: The Poker Movie

Acest documentar din 2009 urmareste evolutia pokerului si marile personalitati ale subculturii care a aparut in jurul jocului. Filmul urmareste aspecte diverse, ca destinul unor campioni, lumea din spatele industriei si provocarile cu care se confrunta pasionatii de poker. 

  1. High Roller: Povestea lui Stu Ungar

Viata jucatorului de poker legendar Stu Ungar este subiectul acestui film din 2003. Regizorul aduce in prim plan aventura unui jucator de poker cu o ascensiune fulminanta, dar si tendintele autodistructive care apar cand succesul pare nelimitat. 

  1. California Split

Anii ‘70 au reprezentat o era a schimbarilor sociale, iar multi tineri isi doreau sa ajunga jucatori profesionisti de poker. Este si cazul celor doua personaje principale din acest film lansat in 1974. Bill si Charlie ajung sa aiba succes, insa reusitele aduc si necazuri, iar ei trebuie sa faca in asa fel incat sa le depaseasca.

  1. Turneul final 

In original numit The Grand, acest film din 2007 este o comedie reusita, care aduce laolalta vedete ca Jason Alexander, Woody Harrelson, Dennis Farina si Chris Parnell. Foarte interesant este ca regizorul a ales ca scenariul sa fie doar o sursa de inspiratie, filmul contine foarte multe scene improvizate.

  1. Maverick

Mel Gibson, Jodie Foster si James Garner joaca in acest film in care un cuplu de jucatori ajunge in tot felul de situatii, amuzante sau periculoase. Scopul lor este sa stranga bani pentru participarea la un turneu de poker. Planul lor se dovedeste insa greu de pus in aplicare.

  1. Norocosul

Norocosul este un film despre poker ca sursa de conflict familial. Jocul ajunge insa si mijloc de impacare, astfel ca finalul este fericit. In acest film din 2007 joaca Drew Barrymore, Robert Duvall si Eric Bana. Cinefilii au apreciat povestea, insa scenele de poker nu sunt destul de detaliate.

  1.   Campionatul de poker

In originalul numit Deal, filmul din 2008 expune relatia dintre un jucator de poker si mentorul sau. Filmul este destinat mai mult iubitorilor de poker decat celor de filme complexe, dar exista destule scene care te fac sa-l urmaresti pana la capat.

Filmele din topul nostru merita urmarite de orice pasionat de poker. Oricare dintre ele te ajuta sa te relaxezi si sa inveti mai mult despre acest joc.