Un top 10 al celor mai potrivite rase de caini pentru apartament

Apartamentele ofera un spațiu mai mic decat cel de care au nevoie cainii pentru a se simți confortabili. Totuși, iți voi arata cateva rase de caini care se incadreaza perfect intr-o locuința mica. Acești caini s-au adaptat la viața din apartament, nivelul lor de energie e relativ scazut și nu trebuie sa faca așa multa mișcare precum alți caini. Acestea sunt unele dintre rasele de caini care se simt foarte bine intr-un apartament:

10. Bichon 

Este un caine ca de jucarie, de talie mica. Oricare din cele 3 tipuri: Frise, Havanez sau Maltez se potrivește. Tanjește dupa compania oamenilor, nu este galagios, ceea ce il face excelent pentru traiul intr-un apartament. Este jucauș și inteligent. Asta inseamna ca e ușor de dresat. Este, de asemenea, foarte sociabil și se ințelege bine cu alte animale de companie din casa. Are o blana pufoasa care necesita ingrijire zilnica și baie lunara, sau, dupa caz, mai des (daca este plimbat afara dupa ce a plouat, din alb devine negru).

9. Chihuahua

Este un caine de talie foarte mica și nu ocupa mult loc pe canapea. Nu-l vei vedea, dar, cu siguranța, il vei auzi. Abunda de vioiciune, e inteligent și invața rapid. Nu traiește in aer liber, ci e potrivit pentru un apartament. Nu necesita multa mișcare, dar trebuie plimbat zilnic pentru a-i oferi stimularea mentala de care are nevoie. Are o voința darza și se poate repezi la copii.

8. Pudel

Are o inteligența remarcabila, ceea ce il face unul dintre cainii foarte ușor de dresat. Este foarte sociabil și sta in preajma oamenilor. Este vioi și amuzant. Are nevoie de mișcare și tinde sa devina dominant daca nu exista un lider in familie. Are  tendința de a latra mult. Este adaptat la viata din apartament, dar adora sa se joace afara. Trebuie stimulat fizic și mental ca sa nu se plictiseasca sau sa dezvolte un comportament nedorit.

7. Ogar pitic italian

Este un caine supus, afectuos și bland. Poate fi hipersensibil și timid. Are nevoie de un stapan liniștit și ințelegator. Este fragil și trebuie manevrat cu atenție. Nu este potrivit pentru o familie cu copii. Este tacut și are nevoie de puțina mișcare. Blana este scurta, deci nu necesita multa ingrijire.

6. Teckel

Acest caine de talie mica este afectuos și devotat. Totuși, este mai greu de dresat și de invațat sa-și faca nevoile afara. Pentru a-l impiedica sa se poarte in mod necorespunzator are nevoie de un lider de haita. Daca acest lider nu exista, devine anxios, latra excesiv și mușca. Poate fi imprevizibil, teritorial și posesiv (cu unele obiecte). Daca locuiește in apartament, are nevoie de mai multa mișcare, iar plimbarile zilnice ii pot imbunatați comportamentul.

5. Lhasa Apso

Este un caine mic și prietenos. Ii asculta pe oameni și este ușor de dresat. Se simte bine in apartament și are nevoie de mișcare moderata. Ieșirile zilnice ii satisfac instinctul primar de a se plimba. Cel care nu face exerciții suficiente poate avea probleme de comportament.

4. Shih Tzu

Este foarte sociabil și iși face repede prieteni. Este atent și ii place compania oamenilor. Se ințelege bine și cu alți caini. Nu este așa inteligent și e dificil uneori sa invețe sa-și faca nevoile afara, așa ca are nevoie de o persoana calma și perseverenta care sa-l dreseze, de un lider. In caz contrar, devine dominator și poate marai sau mușca. Necesita mișcare zilnica.

3. Yorkshire Terrier

Este un caine mic, inzestrat cu multa energie și curaj. Nu-și da seama de marimea pe care o are și ii provoaca, de obicei, pe cainii de talie mare. Este afectuos cu oamenii și are nevoie de un lider. Daca nu, devine agresiv și dominant. Iar daca e supus, nu-și doreste decat sa faca pe plac. Este activ in interior și se simte bine intr-un apartament. Are neoie de un program minimal de mișcare, dar trebuie plimbat zilnic.

2. Mops (Pug)

Are o atitudine molipsitoare. Este afectuos și adora sa se joace. Fii pregatit sa razi cu hohote daca iei un astfel de caine, deoarece este comic. Se plictisește repede și poate avea o voința darza daca nu exista un lider in familie. Nu este galagios, deci se integreaza perfect intr-un apartament. Se ințelege bine cu alte animale de companie și cu copiii.

1. Bulldog englez

Infațișarea unui bulldog te poate intimida, insa te pacalește, deoarece este una dintre cele mai blande rase de caini. Este afectuos și cu copiii. Este un caine de paza bun, dar poate deveni incapațanat, determinat uneori și nu se da batut. Tanjește dupa compania oamenilor.____