Etapele unei tencuieli corecte. Sfaturi de la profesioniști

https://unsplash.com/photos/6GruB-1L9kE

Tencuirea reprezintă stadiul de finisare a suprafețelor în vederea vopsirii, în acest sens fiind folosite câteva materiale speciale. Pentru ca lucrarea să fie una reușită, este nevoie de respectarea unor etape de lucru, fiecare contribuind la obținerea unui substrat potrivit, care să confere durabilitate lucrărilor. Află care sunt aceste etape și ce materiale îți sunt necesare pentru ca finisarea suprafețelor să se facă într-un mod cât mai eficient, dar și ce sfaturi îți oferă specialiștii pentru a realiza lucrări de calitate.

Pregătirea corectă a substratului

Pentru ca lucrările de tencuire să arate cât mai curat la final este nevoie ca substratul să fie sănătos și lipsit de imperfecțiuni. Dacă substratul este deteriorat, cu fisuri și goluri, atunci poate fi nevoie de reparații. În cazul în care ai nevoie de o zidire a unui element structural, atunci poți folosi blocuri BCA, deoarece acest material oferă o multitudine de avantaje. BCA-ul este un excelent izolator termic, un material rezistent și durabil, iar din punct de vedere al costurilor, dacă vei căuta palet bca pret vei observa că este și un material deloc costisitor.

Blocurile de BCA vor avea nevoie de un adeziv calitativ și rezistent, pe care îl vei putea alege în funcție de tipul blocurilor folosite. Adezivul monolitizează structura și etanșează rosturile, astfel încât zidurile să fie protejate de infiltrațiile de apă. 

Îndepărtarea straturilor vechi de acoperire

Una dintre regulile cele mai importante este să nu aplici materiale noi fără decopertarea celor existente deja. De aceea este nevoie de o atenție sporită la alegerea sculelor potrivite pentru decopertare, pregătind astfel terenul pentru tinci sau vopsea sau pentru orice alt material de finisare. 

Prepararea și aplicarea tencuielii

Pentru ca rezistența tencuielii să fie garantată, este necesar ca amestecul să respecte cerințele de punere în operă specificate de către producător. Citește cu atenție fișa tehnică a materialelor și adaptează cantitatea de apă pentru hidratare, deoarece aceasta va influența consumul. 

Aplicarea tencuielii se face în general cu o mistrie, însă procedeul poate fi efectuat și mecanizat. Se recomandă să alegi cu grijă dispozitivele și utilajele cu care vrei să aplici tencuiala, având grijă la granulație, unde este cazul. Aplicarea trebuie să se facă în straturi subțiri, pentru ca materialul să se poată usca cu ușurință. Timpul de uscare între straturi este deosebit de important, pentru că în cazul în care stratul inferior nu se usucă, există posibilitatea ca tencuiala să se decojească.

Specialiștii recomandă de asemenea folosirea unor materiale de calitate, pentru că în acest fel te poți bucura de o durabilitate mai mare a lucrărilor efectuate. Cumpără tencuială de la profesioniști în domeniul construcțiilor, precum Celco, bucurându-te de avantajele oferite de produs, dar și de prețuri competitive pentru o întreagă gamă de materiale de construcții și amenajări interioare și exterioare.