De ce un credit rapid este și mai scump?

Uneori ai nevoie de o sumă de bani urgent, iar singura ta soluție poate fii accesarea unui credit rapid. Acesta are însă câteva implicații serioase care sunt de luat în seamă.

Ce acte sunt necesare pentru un împrumut rapid?

Atunci când alegi să accesezi un credit rapid trebuie să știi că aceasta se poate accesa de către orice persoană fizică sau juridică și se poate face inclusiv telefonic sau online. Pentru a accesa un astfel de împrumut trebuie să ai vârsta cuprinsă între 21 și 69 de ani, însă sunt instituții nebancare care acordă credite rapide și persoanelor care au împlinit deja vârsta de 18 ani.

Ai nevoie de cartea de identitate, cu ajutorul căreia poți demonstra că ai domiciliul stabil pe teritoriul României. De asemenea, este nevoie de o adeverință care să demonstreze că ai un venit minim garantat lunar, pentru ca instituția bancară sau nebancară să aibă garanția că ai de unde să returnezi împrumutul. Accesarea unui credit la o instituție nebancară solicită mai puține documente decât la o instituție bancară, și se realizează mai rapid, uneori primind banii în aproximativ 24 de ore de la depunerea documentelor. 

La creditele online mai este nevoie de documente?

Sigur că dacă vrei să accesezi un credit online rapid este nevoie să depui aceste documente, minimul necesar pentru ca instituția care te creditează să aibă informațiile de bază despre tine, cum ar fi datele de identificare și date despre angajatorul tău. Aceste documente se depun la o adresă de mail, ceea ce face ca tot procesul să se desfășoare repede și fără complicații, comunicarea între tine și instituția creditoare are loc eficient iar tu nu pierzi timp pe drumuri.

Astfel, poți scana și trimite copii ale documentelor necesare, care vor funcționa ca un document original, iar instituția financiară te poate verifica astfel și poate stabili dacă te califici pentru acordarea unui împrumut. O altă metodă de a obține informații pentru stabilirea eligibilității tale este să te caute în baza de date a Biroului de Credit.

Cât costa un credit rapid, și de ce?

Este bine știut faptul că accesarea unui credit rapid este eficientă și te poate ajuta în momentele când chiar ai mare nevoie de o anumită sumă de bani pe care nu o poți obține în alt mod, însă accesarea unui credit rapid poate fi foarte costisitoare. De ce asta? Pentru că accesarea unui credit rapid are dobânzi mult mai mari decât accesare unui credit la o instituție bancară.

Această dobândă poate fi cuprinsă între 7% și 200% din valoarea creditului. Având în vedere că aceste credite se fac pe perioade scurte de timp, iată că vei avea de înapoiat o sumă destul de mare într-un timp relativ scurt. Este foarte important să cunoști acest detaliu înainte de a accesa un astfel de credit. Ce este însă pozitiv la creditul rapid, față de un credit la o instituție bancară este faptul că acestea nu sunt influențate de indicii economici DAE și Robor, care la creditele bancare influențează foarte mult dobânzile și poți avea surprize de la o lună la alta.

În acest fel, un credit rapid foarte fi foarte costisitor, însă dacă îți calculezi de la început opțiunile și constați că aceasta este o variantă potrivită pentru tine, este în regulă să accesezi un astfel de credit. Te poți informa corect despre condițiile de acordare a creditului la instituția financiară la care depui documentele pentru accesarea unui astfel de credit, iar în acest caz vei știi exact ce urmează să se întâmple, care sunt condițiile de restituire a împrumutului și care e dobânda pe care o vei plăti.